ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μεταγραφές, ανανεώσεις, αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό

Μεταγραφές, ανανεώσεις, αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας ανοίγει τον φάκελο με όλα τα ανοιχτά μέτωπα του Παναθηναϊκού, καταγράφει τις συνθήκες και δίνει πιθανότητες. Οι ανανεώσεις, οι μεταγραφές, οι απομακρύνσεις και οι δανεισμοί. Αποφάσεις που πρέπει να παρθούν μέχρι τον Ιανουάριο αλλά με σκεπτικό και την ερχόμενη σεζόν. Πείτε και τη δική σας γνώμη.

Αναμφίβολα, ο Παναθηναϊκός διαθέτει το πιο ποιοτικό ρόστερ των τελευταίων ετών, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν διαθέτει φανερές ελλείψεις. Όπως στη θέση του τερματοφύλακα ή του αμυντικού χαφ. Ακόμα και στην επίθεση, όπου οι λύσεις είναι πολλές και ποιοτικές, ο Στραματσόνι δεν την έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Συν τις άλλοις, στο ρόστερ υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι χρησιμοποιούνται ελάχιστα ή δεν υπολογίζονται καθόλου. Κάτι που σημαίνει πως θα προκύψουν ανακατατάξεις είτε άμεσα τον Ιανουάριο, είτε το αργότερο τον Ιούνιο.

Το Sport24.gr βάζει σε μία σειρά τα ζητήματα του έμψυχου δυναμικού και αναλύει τις περιπτώσεις…

ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

(Συμβόλαια που εκπνέουν το καλοκαίρι του 2017)

Μεταγραφές, ανανεώσεις, αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κρίστοφερ Σάμπα (Πιθανότητες παραμονής: 50% υπέρ - 50% κατά)

Υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους και ουσιαστικά, η παραμονή του θα εξαρτηθεί από την απόδοση του και από τους πόσους τραυματισμούς θα βγάλει. Οπότε, έχει χρόνο για να κριθεί.

Σεμπάστιαν Λέτο (Πιθανότητες παραμονής: 90% υπέρ - 10% κατά)

Δεν είναι ο παίκτης που ήταν και μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό υπό προϋποθέσεις. Με ειδική διαχείριση έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά και μεταδίδει νοοτροπία νικητή στους συμπαίκτες του. Εάν δεν προβάλλει τρελές απαιτήσεις, θα μείνει.

Τζιαντομένικο Μέστο (Πιθανότητες παραμονής: 20% υπέρ – 80% κατά)

Είχε συμφωνήσει να επεκτείνει τη συνεργασία του έως τον Ιούνιο του 2018, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Πλέον, με τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και με την απόδοση που έχει φέτος, θεωρείται δύσκολο να μείνει. Ειδικά, εάν φύγει ο Στραματσόνι…

Νίκος Μαρινάκης (Πιθανότητες παραμονής: 1% υπέρ – 99% κατά)

Έμεινε το καλοκαίρι μετά από μία συζήτηση που είχε με τον Στραματσόνι, ωστόσο η σεζόν εξελίσσεται τελείως διαφορετικά. Ο Κρητικός αμυντικός είναι αναπληρωματικός ακόμα και στα φιλικά, οπότε ίσως φύγει τον Ιανουάριο.

Στέφανος Κοτσόλης (Πιθανότητες παραμονής: 1% υπέρ – 99% κατά)

Ανανέωσε με την προοπτική να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και επειδή έχει συμβολή στη διατήρηση του καλού κλίματος στα αποδυτήρια. Δύσκολα θα συνεχίσει μετά το καλοκαίρι.

Βίκτορ Ιμπάρμπο (Πιθανότητες παραμονής: 15% υπέρ – 85% κατά)

Η ρήτρα για την αγορά των δικαιωμάτων του έχει οριστεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Κολομβιανός έχει δείξει τις ικανότητες του, τα μειονεκτήματα του με κυριότερο την αδυναμία στο σκοράρισμα, την εξωγηπεδική απειθαρχία του και στην ηλικία των 26 ετών, δεν θα αλλάξει. Δεδομένα τα 7 εκατομμύρια ευρώ είναι πολλά και όλα θα εξαρτηθούν από τη διάθεση της Κάλιαρι να διαπραγματευτεί την πώληση του με λιγότερα χρήματα.

Πολ Ζοσέ Εμποκού (Πιθανότητες παραμονής: 10% υπέρ – 90% κατά)

Ο έτερος δανεικός με υψηλή ρήτρα (5 εκ. ευρώ), ο Πολ Ζοσέ Εμποκού δεν έχει δείξει τα προσόντα του, εκτός από μερικά δείγματα. Παρότι ο Στραματσόνι επέμεινε στην απόκτηση του, έως τώρα δεν τον έχει εκμεταλλευτεί επαρκώς.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ

(Αφορά την πιθανότητα άμεσων απομακρύνσεων)

Μεταγραφές, ανανεώσεις, αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαμαντής Χουχούμης (Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 10% να φύγει – 90%να μείνει)

Από εκεί που ήταν φευγάτος, ο Διαμαντής Χουχούμης φαίνεται πως κερδίζει την παραμονή του και την ένταξη του στο ροτέισον. Έχει ικανότητες, δεν έχει αρκετές ευκαιρίες για να δείξει σταθερότητα και προέρχεται από την ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Ολιβιέ Μπουμάλ (Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 50% να φύγει – 50% να μείνει)

Παρότι δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για την απόκτηση του, ο Ολιβιέ Μπουμάλ το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχει μείνει εκτός λόγω τραυματισμών. Πιάνει θέση μη κοινοτικού, οπότε πιθανώς να παραχωρηθεί δανεικός για να αποκτηθεί κάποιος με μεταγραφή αλλά και ο ίδιος να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 60% να φύγει – 40% να μείνει)

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος υπολογίζεται ως η τελευταία λύση στην επίθεση του Παναθηναϊκού και δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί, ακόμα και ως αλλαγή. Σίγουρα θα του προταθεί να δοθεί δανεικός και το ερωτηματικό αφορά την αντίδραση του.

Γενς Βέμερ (Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 30% να φύγει – 70% να μείνει)

Ο Γενς Βέμερ είναι εκτός ομάδας και δεν λύνει το συμβόλαιο του (λήγει τον Ιούνιο του 2018) επειδή ζητά να του καταβληθούν όλα τα χρήματα που προβλέπονται. Ο ίδιος δεν αλλάζει στάση, ενώ το ίδιο ισχύει για τη διοίκηση.

Στάθης Ταυλαρίδης (Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 70% να φύγει – 30% να μείνει)

Όπως ο Βέμερ, ο Ταυλαρίδης προπονείται μόνος αλλά δείχνει πιο θετική διάθεση για την αποδέσμευση του, διότι θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.

Βασίλης Ξενόπουλος (Πιθανότητες φυγής τον Ιανουάριο: 20% φεύγει - 80% μένει.)

Εφόσον αποκτηθεί τερματοφύλακας, τότε ο Βασίλης Ξενόπουλος θα υποβιβαστεί σε 5η επιλογή. Με δεδομένη την άποψη του Στραματσόνι ότι οι νεαροί χρειάζονται παιχνίδια για να εξελιχθούν, ίσως να παραχωρηθεί δανεικός. Στην περίπτωση του όμως και επειδή στην Κ20 υπάρχει μόνο ένας γκολκίπερ υπάρχει και το ενδεχόμενο να παραμείνει αποκλειστικά στην ομάδα Νέων και να πάρει όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλος της σεζόν.

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

(Παίκτες που θα αποκτηθούν ως ελεύθεροι ή ως δανεικοί)

Τερματοφύλακας: Ο Στιλ είναι ο μοναδικός αξιόπιστος γκολκίπερ, αλλά και αυτός δεν ικανοποιεί απόλυτα τον Στραματσόνι. Ο Ιταλός αναζητά τερματοφύλακα στην Ιταλία και στρέφεται σε ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας όπως οι Καρίσο, Καμπράλ, Ράφαελ και Γκάμπριελ. Ωστόσο, με τα οικονομικά δεδομένα που διαθέτει, δεν είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσει τη λύση που θέλει.

Πιθανότητες απόκτησης τον Ιανουάριο: 70%.

Αμυντικός χαφ: Το ρόστερ δεν διαθέτει τέτοιο ποδοσφαιριστή, ξεκάθαρα κατόπιν απόφασης Στραματσόνι το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Ιταλός έχει αντιληφθεί το λάθος του, υπάρχουν αρκετές επιλογές για το μπάτζετ που έχει στη διάθεση του και πιθανώς θα αποκτηθεί ένα «εξάρι».

Πιθανότητες απόκτησης τον Ιανουάριο: 60%

Ακραίος μπακ: Ο Κουλιμπαλί θα λείψει στο Κόπα Άφρικα έως τον Φλεβάρη, ο Μέστο έχει πρόβλημα στον αχίλλειο, ο Χουλτ βγάζει ένα τραυματισμό το μήνα και ο Χουχούμης δεν έχει δείξει διάρκεια. Συνεπώς, η προοπτική απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή με δυνατότητα να παίξει στα δύο άκρα της άμυνας, κάθε άλλο παρά απίθανη είναι…

Πιθανότητες απόκτησης τον Ιανουάριο: 50%

Επιθετικός: Αριθμητικά και ποιοτικά, ο Παναθηναϊκός διαθέτει λύσεις. Ωστόσο, πλην του Μπεργκ και του Λέτο, κανένας άλλος δεν έχει έφεση στο σκοράρισμα και αυτό στοίχισε σε αρκετές περιπτώσεις στον Παναθηναϊκό. Οπότε, ίσως αναζητηθεί ένας παίκτης ο οποίος θα έχει καλά στατιστικά στο γκολ, χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά του.

Πιθανότητες απόκτησης τον Ιανουάριο: 20%

Πείτε τη δική σας γνώμη!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ