ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μέντες: "Ο Παναθηναϊκός πάντα πηγαίνει για την πρώτη θέση"

Μέντες: "Ο Παναθηναϊκός πάντα πηγαίνει για την πρώτη θέση"
INTIME SPORTS

Ο Μέντες ντα Σίλβα τόνισε πως θέλει μέσα από τις εμφανίσεις του στο γήπεδο να δικαιώσει τον Παναθηναϊκό που τον επέλεξε ενώ ξεκαθάρισε πως, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα, στόχος του "τριφυλλιού" πρέπει να είναι η κορυφή.

"Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί να βρει τον δρόμο του, αλλά αυτό συμβαίνει σε πολλές ομάδες της Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός πάντα πρέπει να πηγαίνει για την πρώτη θέση και μόνο αν κοιτάς στην πρώτη θέση, μπορείς να φτάσεις σε αυτήν", τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Sportday" ο 30χρονος Ολλανδός αμυντικός μέσος, λίγο πριν πετάξει για την Ολλανδία και ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή των "πρασίνων".

Αναλυτικά όσα δήλωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού για:

Το πώς άρχισαν οι επαφές με ΠΑΟ: "Το ενδιαφέρον ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες. Συναντήθηκα πριν περίπου 15 ημέρες με τον κ. Αναστασίου, κάναμε μία πάρα πολύ καλή συζήτηση, μου μίλησε ειλικρινά για μένα και το κλαμπ, τι σχέδια έχει, μου είπε ότι με γνωρίζει σαν παίκτη, έχουμε παίξει και αντίπαλοι. Πριν μιλήσουμε προσωπικά δεν τον γνώριζα παρά μόνο στο γήπεδο, όπου παίξαμε αντίπαλοι. Μου είπε ότι πήρε πληροφορίες για μένα. Ότι είναι ένας νέος προπονητής, θέλει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα και ο ίδιος με τον Παναθηναϊκό, ότι η ομάδα μπαίνει σε νέες βάσεις και χτίζεται από την αρχή. Μου είπε ότι με υπολογίζει πάρα πολύ, με εκτιμάει, ότι με θέλει στην ομάδα και αυτό μου ήταν αρκετό".

Τον τραυματισμό του και το τέλος της συνεργασίας με Σάλτσμπουργκ: "Πέρυσι ήταν μία περίεργη χρονιά για μένα. Έγιναν κάποια πράγματα που ανήκουν στο παρελθόν. Είμαι υγιής γι' αυτό με πήραν".

Τη κατάσταση στην ομάδα: "Μου εξήγησαν την κατάσταση και ο κ. Αναστασίου και ο κ. Νταμπίζας. Ο κ. Νταμπίζας έκανε πάρα πολλά για μένα όταν ήρθα στην Αθήνα και κυρίως μου έδωσε την αίσθηση ότι με θέλει πάρα πολύ στην ομάδα. Μου είπε ότι θέλουν να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και αυτό θέλω να κάνω και εγώ. Τα χρήματα είναι σημαντικά, αλλά κάποιες φορές είναι και πρόβλημα τα πολλά χρήματα. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί να βρει τον δρόμο του, αλλά αυτό συμβαίνει σε πολλές ομάδες της Ευρώπης. Για μένα το σημαντικό είναι ότι με ήθελαν και θέλω και εγώ να παίξω ποδόσφαιρο. Θέλω να κάνω καλές εμφανίσεις στο γήπεδο και να τους δείξω ότι καλά έκαναν και με επέλεξαν".

Τους στόχους με τη νέα του ομάδα: "Ο Παναθηναϊκός πάντα πρέπει να πηγαίνει για την πρώτη θέση και μόνο αν κοιτάς στην πρώτη θέση, μπορείς να φτάσεις σε αυτήν. Δεν θέλω να πω ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνουμε μία καλή ομάδα και να παλέψουμε για αυτό. Εγώ θέλω να κερδίζω και μακάρι η πρώτη μου χρονιά με τον Παναθηναϊκό να έχει τίτλο. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε πάρα πολύ καλά το πρωτάθλημα".

Το γήπεδο της Λεωφόρου: "Είδα και το γήπεδο που θα αγωνιστούμε, είναι ποδοσφαιρικό, είδα το αθλητικό κέντρο, είδα κάποιες περιοχές στην Αθήνα. Είναι μεγάλη πόλη, αλλά είδα πολύ μεγάλο μέρος της, γιατί θέλω να ξέρω πού θα ζήσει η οικογένειά μου. Όταν γυρίσω από την Ολλανδία με την ομάδα, θα έρθω με τα παιδιά μου. Έμεινα ικανοποιημένος από την πόλη και όσα είδα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ