ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με το ένα πόδι στους ομίλους ο Παναθηναϊκός 3-0 την Μπρόντμπι

Με το ένα πόδι στους ομίλους ο Παναθηναϊκός 3-0 την Μπρόντμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπρόντμπι με 3-0 στην Λεωφόρο και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επίτευξη του πρώτου φετινού του στόχου, την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Δυο γκολ ο Μπεργκ, ένα ο Λεντέσμα ενώ οι Δανοί ολοκλήρωσαν το ματς με εννιά παίκτες.

Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League μπορεί να πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός μετά το 3-0 επί της Μπρόντμπι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας καθώς πολύ δύσκολα σε επτά βράδια οι Δανοί θα μπορέσουν να απειλήσουν το τριφύλλι.

Οι πράσινοι εξασφάλισαν από το βράδυ της Πέμπτης, κάνοντας ένα μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι, ουσιαστικά την πρόκριση καθώς πήραν μια νίκη με 3-0 χάρη σε δυο γκολ του Μπεργκ και ένα του Λεντέσμα και στη Δανία θα πρέπει απλά να είναι προσεχτικοί.

Οι Δανοί ολοκλήρωσαν το ματς με εννιά ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκαν σε καίρια σημεία της αναμέτρησης οι Κρόνε και Ρένοου. Δυο αποβολές καθοριστικές για την Μπρόντμπι που ταυτόχρονα όμως δεν χωρούν και αμφισβήτηση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με ένα 3-5-2 με τον Στραματσόνι να βάζει ως γκολκίπερ τον Στιλ και τριάδα στην άμυνα τους Κουτρουμπή, Ιβανόφ, Μολέντο. Στα χάφ έπαιξαν ο Λεντέσμα μπροστά από τα στόπερ με τον Αργεντινό να έχει στα δεξιά του τον Ζέκα και αριστερά τον Γουακάσο ενώ στις πτέρυγες ήταν δεξιά ο Μέστο και αριστερά ο Χουλτ. Το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Ιμπάρμπο, Μπεργκ.

Από την άλλη η Μπρόντμπι παρατάχθηκε με ένα 4-4-2 σε ρόμβο όπως το συνηθίζει στα παιχνίδια που δίνει είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Ο Τσόρνιγκερ δεν έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς που έδωσε η ομάδα του και προσπάθησε να πιέσει από την αρχή.

Το τριφύλλι έστω και με δυσκολίες άντεξε σε αυτή την αρχική πίεση και άρχισε να φτιάχνει το παιχνίδι του κυρίως από τις πλευρές και με τους Γουακάσο, Χουλτ να προσπαθούν να χτυπήσουν από τα αριστερά με την ταχύτητα τους.

Η αποβολή του Κρόνε στο 33' έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να ψάχνουν ένα γκολ το οποίο και ήρθε στο κατάλληλο σημείο, με την λήξη του πρώτου μέρους από τον Μπεργκ.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έγειρε το ματς υπέρ των πράσινων και με την έναρξη του δευτέρου μέρους το τριφύλλι έπαιξε με δυο παίκτες περισσότερους καθώς ήρθε και η δεύτερη αποβολή για τους Δανούς και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεντέσμα για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός μετά το 55' άλλαξε το σύστημα του σε 4-3-3 και προσπάθησε για ένα ακόμη γκολ το οποίο βρήκε στο 82' και πάλι με τον Μπεργκ ο οποίος μετά από πάσα του Λεντέσμα πλάσαρε ιδανικά για το 3-0 και το πάρτι πρόκρισης στην Λεωφόρο ξεκίνησε.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Istvan Vad (HUN)

Βοηθοί: Istvan Albert (HUN), Peter Berettyan (HUN)

Τέταρτος διαιτητής: Zsolt Szabo (HUN)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής (57' Λέτο), Μολέντο, Ιβανόφ, Χουλτ, Γουακάσο (73΄Βιγιαφάνιες), Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ (85' Ρινάλντι).

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Τσόρνιγκερ): Ρένοου, Λάρσον, Ρέκερ, Άλμπρεχτσεν, Κρόνε, Νέργκαρντ, Χούλσαγκερ, Φίρι, Μουχτάρ (46' Γιούλσγκαρντ), Βίλτσεκ (72' Χέρμανσον), Πούκι (53΄Τόπελ)

Γκολ: 45+ Μπεργκ, 54' Λεντέσμα, 82' Μπεργκ

Κίτρινες: 4' Κουτρουμπής, 30' Γουακάσο/9' Κρόνε, 36' Άλμπρεχτσεν

Κόκκινες: 33' Κρόνε, 50' Ρέννοου

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Άντεξε στην αρχική πίεση ο Παναθηναϊκός

Η Μπρόντμπι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με το καλημέρα έβγαλε πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού που είχε προβλήματα να βγάλει την μπάλα από την περιοχή παρά το γεγονός ότι περίμενε αυτή την πίεση. Έτσι οι Δανοί βρήκαν την ευκαιρία να απειλήσουν δημιουργώντας ευκαιρίες. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε όμως μετά από ένα χαζό φάουλ που έκανε ο Κουτρουμπής στο 5'. Στην εκτέλεση του φάουλ από τα δεξιά ο Μέστο προσπάθησε να απομακρύνει και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ και έφυγε κόρνερ.

Ήταν φυσικό η Μπρόντμπι να μην μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό σε όλο το ματς και σιγά-σιγά και ο Παναθηναϊκός έπαιρνε μέτρα προς την εστία των Δανών. Δεν μπορούσε να απειλήσει μεν αλλά κρατούσε και τους Δανούς μακριά από την περιοχή του.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 19' όταν σε μια εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Μπεργκ βγήκε πάνω από την άμυνα στο ύψος του πέναλτι με τον Σουηδό φορ από καλή θέση να σουτάρει πολύ άστοχα και να σπαταλάει την ευκαιρία. Έξι λεπτά αργότερα το τριφύλλι έβγαλε μια ωραία επίθεση με τον Ζέκα να συνεργάζεται με τον Ιμπάρμπο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε ένα χλιαρό σουτ και ο Ρένοου μπλόκαρε.

Το τριφύλλι βγήκε ακόμα καλύτερα στην επίθεση στο 30' με τους Χουλτ, Γουακάσο να αλλάζουν όμορφα την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Σουηδό που γύρισε παράλληλα την μπάλα προς τον επερχόμενο Μπεργκ με τον Σουηδό φορ να κάνει τσαφ και να μην πιάνει το σουτ σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για το τριφύλλι.

Με δέκα παίκτες η Μπρόντμπι

Η Μπρόντμπι έμεινε με δέκα παίκτες στο 33' μετά από αποβολή του Κρόνε με δεύτερη κίτρινη σε μαρκάρισμα του Μέστο από πίσω. Ήταν και πάλι μια ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους πράσινους με τον Ιμπάρμπο να παίρνει την μπάλα από τον Μέστο και του την γύρισε την κατάλληλη στιγμή με τον Ιταλό να εξορμεί προς την εστία των Δανών. Ο Κρόνε ανέτρεψε τον Ιταλό και αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Οι Δανοί μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα στο 39' μετά την εκτέλεση μιας στημένης φάσης από τα αριστερά. Το φάουλ έγινε στο δεύτερο δοκάρι με την Μπάλα να φτάνει στον Πούκι ο οποίος γύρισε και έκανε το πλασέ αλλά ο Στιλ με σωτήρια επέμβαση μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει στο 41' με τον Μπεργκ να βγαίνει σε ρόλο δεξιού εξτρέμ και να κάνει την σέντρα προς τον Ιμπάρμπο ο οποίος δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά. Κατέβασε όμως την μπάλα και την έβγαλε στον Λεντέσμα που επιχείρησε ένα σουτ αρκετά άστοχο.

Προβάδισμα με γκολάρα του Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός που γνώριζε ότι με το αριθμητικό πλεονέκτημα ήθελε ένα γκολ πριν το ημίχρονο και το βρήκε με μια υπέροχη γκολάρα του Μπεργκ. Ήταν το 45' της αναμέτρησης όταν ο Γουακάσο έγινε κάτοχος της μπάλας στο χώρο του κέντρου και επιχείρησε μια βαθιά μπαλιά προς τον Μπεργκ. Ο Σουηδός που καλυπτόταν από τον Άλμπρεχτσεν κυνήγησε τη φάση, βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ τον Δανό και με ένα απλό τσίμπημα έστειλε την μπάλα από πάνω του για το 1-0 του τριφυλλιού.

Με το ένα πόδι στους ομίλους ο Παναθηναϊκός 3-0 την Μπρόντμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την σέντρα οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα και βγήκαν ξανά στην επίθεση με τον Μέστο να δίνει στον Μπεργκ και τον Σουηδό με τακουνάκι να βγάζει τον Ιταλό φάτσα με το τέρμα αλλά ο δεύτερος επόπτης σήκωσε τη σημαία και έδωσε ένα οφσάιντ που δεν υπήρχε με τον Μέστο να καλύπτετε από την άμυνα της Μπρόντμπι. Και πάλι όμως το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό προηγούμενο με 1-0 με τους πράσινους να έχουν σκοράρει σε ένα πολύ καλό σημείο για την εξέλιξη του ματς.

Αποβολή για την Μπρόντμπι, γκολ για τον Παναθηναϊκό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για την Μπρόντμπι καθώς μπήκε ο Γιούλσγκαρντ αντί του Μουχτάρ και με το τριφύλλι να μπαίνει με σκοπό να βάλει ένα δεύτερο γκολ και να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα ενόψει και της ρεβάνς.

Οι πράσινοι απείλησαν αρχικά στο 47' όταν βγήκαν όμορφα στην επίθεση από τα δεξιά με τον Μέστο να κάνει την σέντρα και τον Ιμπάρμπο στο πρώτο δοκάρι με μια προβολή να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα δεν πήγε προς το τέρμα.

Στο 50' όμως ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Ρένοου. Ήταν μια ωραία πάσα προς τον Ιμπάρμπο ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Μπρόντμπι. Ο Κολομβιανός δεν πλάσαρε αλλά πέρασε τον Ρένοου που τον ανέτρεψε με τον διαιτητή της αναμέτρησης, τον Ούγγρο Ιστβάν Βαντ, να δίνει το πέναλτι και την απευθείας κόκκινη στον γκολκίπερ της Μπρόντμπι.

Ο Τσόρνιγκερ επέλεξε να βγάλει τον Πούκι για να βάλει τον δεύτερο γκολκίπερ τον Τοπέλ και ο Λεντέσμα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 54' στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 2-0 για το τριφύλλι.

Έψαξε και άλλο γκολ ο Παναθηναϊκός

Οι πράσινοι με το υπέρ τους 2-0 και αγωνιζόμενοι με δυο παίκτες παραπάνω πήραν τα ηνία του αγώνα, έψαξαν και για άλλα τέρματα και δεν απειλήθηκαν μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Για αυτό και ο Στραματσόνι έριξε στο ματς στο 57' τον Λέτο αντί του Κουτρουμπή. Με τον Ιταλό να αλλάζει και το σύστημα σε 4-3-3

Ο Αργεντινός μάλιστα μπήκε με τρομερά κέφια στο ματς και στο 59' έβγαλε μια τρομερή ασίστ στον Μπεργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Τόπελ τον πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ των Δανών μπλόκαρε. Μάλιστα η μπάλα έφτασε στον Χουλτ που επιχείρησε νέο σουτ με τον Τοπέλ και πάλι να διώχνει σε κόρνερ.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με τον Ιμπάρμπο στο 65' να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να κάνει το σουτ με το αριστερό το οποίο έφυγε έξω. Οι παίκτες του τριφυλλιού θα μπορούσαν να κάνουν το 3-0 στο 76' όταν γύρισαν όμορφα την μπάλα που έφτασε στον Λεντέσμα με τον Αργεντινό να σουτάρει αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Χτύπησε και πάλι ο Μπεργκ για το 3-0

Η πίεση του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 82' όταν ο Λεντέσμα με μια κάθετη βρήκε τον Μπεργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Τοπέλ και πλάσαρε εύστοχα για το 3-0 υπέρ των πράσινων. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα απ' όλους στην Λεωφόρο καθώς γνώριζαν πως με αυτό το γκολ ουσιαστικά το τριφύλλι εξασφάλιζε την πρόκριση.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμη τέρμα όταν ο Βιγιαφάνιες έκανε τρομερές ντρίμπλες μεσα στην περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στο Λέτο αλλά το σουτ του Αργεντινού κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Μπεργκ έδωσε τη θέση του στον Ρινάλντι που έκανε το ντεμπούτο του με τους πράσινους και με τον Σουηδό να γνωρίζει την αποθέωση.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού. Πανέμορφη μπαλιά από τον Γουακάσο και εκπληκτικό τελείωμα από τον Μπεργκ. Ο Σουηδός στράικερ πήγε πολύ χαλαρά στην μπάλα και έκανε ένα χαλαρό τελείωμα το οποίο όμως είχε την καλύτερη κατάληξη. Επίσης και το χρονικό σημείο ήταν αρκετά σημαντικό για τους πράσινους.

Ο διαιτητής

Ο Ούγγρος Βαντ. Πολύ καλή η διαιτησία του με τον ρέφερι από την Ουγγαρία να έχει πολύ σωστές αποφάσεις, να δείχνει σωστά την πρώτη κόκκινη και το πέναλτι. Ενώ ένα σημαντικό λάθος έκανε ο βοηθός του κόβοντας τον Μέστο με ανύπαρκτο οφσάιντ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Νίκλας Χουλτ. Ο Μπεργκ μπορεί να πέτυχε δυο γκολ αλλά το ματς που έχει κάνει ο Χουλτ είναι τρομερό και δείχνει ότι το τριφύλλι βρήκε αριστερό μπακ εφάμιλλο του Μάρκους Μινχ.

Μας άρεσε

Η αμυντική προσήλωση του Παναθηναϊκού. Η Μπρόντμπι ήρθε στην Αθήνα έχοντας σκοράρει 29 φορές σε 11 ματς αλλά στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να βάλει ούτε ένα γκολ. Είχε τις ευκαιρίες της αλλά όχι κλασικές ενώ και το δοκάρι είναι από κεφαλιά γύρισμα του Μεστο.

Δεν μας άρεσε

Ο Πούκι. Το αστέρι της Μπρόντμπι είχε κάποιες ευκαιρίες αλλά στην διάρκεια του ματς έδειξε και ένα εριστικό πρόσωπο καθώς συνέχεια όταν δεν του έβγαινε η πίεση έσπρωχνε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και κάποιες φορές ύπουλα.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

Εκπτώσεις Footshirts: 25% off με τον κωδικό sales25 στο checkout

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ