ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαυρίας: "Θα μου λείψει ο Παναθηναϊκός"

Μαυρίας: "Θα μου λείψει ο Παναθηναϊκός"
ICON

Ο Χάρης Μαυρίας μίλησε για τη μεταγραφή του στη Σάντερλαντ, τα συναισθήματα του για τον Παναθηναϊκό και για τη μελλοντική επιστροφή του στους "πράσινους".

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Σάντερλαντ παραχώρησε πριν λίγο ο Χάρης Μαυρίας.

Ο Έλληνας εξτρέμ μίλησε στα Prasinanea.gr για τη νέα του ομάδα, το αγγλικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό, στον οποίο θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Εδώ και λίγες ώρες είσαι ποδοσφαιριστής της Σάντερλαντ. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;

Εδώ είναι υπέροχα. Είναι η ζωή που ονειρεύεται κάθε ποδοσφαιριστής. Το αθλητικό κέντρο είναι υπερσύγχρονο, έχει γήπεδα πραγματικό χαλί. Υπάρχει και κλειστό γήπεδο για να προπονούμαστε όταν κάνει κρύο, έχει δύο πισίνες, έχει δύο γυμναστήρια, αποδυτήρια μεγάλα, χώρο για να τρως... Είναι όλα απίστευτα. Στο γήπεδο δεν έχω πάει ακόμα. Θα παίξουμε αγώνα τη Δευτέρα και ανυπομονώ να το δω. Αλλά έχω μάθει τα καλύτερα.

Ποια ήταν τα πρώτα λόγια που σου είπε ο Ντι Κάνιο;

Μου ευχήθηκε καλή επιτυχία, με ρώτησε αν είμαι καλά και μου ζήτησε να είμαι πανέτοιμος γιατί η προπόνηση θα έχει μεγάλη ένταση και μεγάλη πίεση.

Εσύ σε πόσο χρονικό διάστημα θα είσαι 100% έτοιμος και θα έχεις ξεπεράσει τον τραυματισμό σου;

Θα επανέρθω σε φουλ ρυθμούς μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.

Εννοείς μετά τις 15 Σεπτεμβρίου;

Ναι, αυτό ακριβώς.

Η λάμψη της Πρέμιερ Λιγκ και ο ανταγωνισμός που θα αντιμετωπίσεις με τους Τζακερίνι και Τζόνσον, σε αγχώνει;

Όχι, εκτός του ότι από αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές θα μάθω πάρα πολλά πράγματα, μου δίνει κίνητρο για να προσπαθώ παραπάνω. Είναι υγιές να υπάρχει ανταγωνισμός στην ομάδα.

Τώρα που η ιστορία αυτή έχει τελειώσει, ποια είναι τα συναισθήματα σου;

Όλο αυτό τον καιρό που ακουγόταν η ιστορία, εγώ παρέμενα ήρεμος. Ήμουν στην ομάδα που αγαπούσα, τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι λίγο πράγμα να ανήκεις στον Παναθηναϊκό. Ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω, είναι αυτονόητο. Για αυτό απλά περίμενα τις εξελίξεις. Όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή χάρηκα πάρα πολύ, αλλά μέχρι τότε έπαιζα για τον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι αφήνεις την ομάδα με την οποία ανδρώθηκες, τι συναισθήματα σου δημιουργεί;

Έζησα πάρα πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό και αναδείχτηκα από την ακαδημία του. Εννοείται ότι θα μου λείψει πολύ η ομάδα. Το ευχάριστο είναι ότι με κάποιο τρόπο βοηθάω και εγώ την ομάδα σε μία δύσκολη καμπή της ιστορίας του. Είμαι χαρούμενος και για αυτό, αλλά και γιατί ο Παναθηναϊκός έδειξε κατανόηση και με βοήθησε να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου.

Έχεις εμπιστοσύνη στα παιδιά που μένουν πίσω, ότι θα τον οδηγήσουν ψηλά; Ότι θα τον επαναφέρουν στη θέση που του αρμόζει;

Όποιος με ρωτούσε για τον Παναθηναϊκό εδώ στην Αγγλία, του εξέφραζα την αισιοδοξία μου. Θα δούμε την πορεία γιατί η διάρκεια μετράει, αλλά από αυτά που έχω δει στις προπονήσεις, ο κύριος Αναστασίου και οι συνεργάτες του κάνουν πάρα πολλή καλή δουλειά.

Θα ήθελες μία μέρα να ξαναγυρίσεις στον Παναθηναϊκό;

Θα ήθελα να επιστρέψω και πάντα τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Παναθηναϊκός. Στον Παναθηναϊκό έχω μεγαλώσει και τον αγαπάω.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

Ο κόσμος μου έδειξε πολύ αγάπη και εγώ προσπάθησα να του το ανταποδώσω. Γιατί όχι κάποια στιγμή στην πορεία να ξαναβρεθούμε.

Όταν ήσουν στην ακαδημία, φανταζόσουν ότι θα έφευγες τόσο γρήγορα; Τι σημαίνει για σένα η Πρέμιερ Λιγκ;

Δεν φανταζόμουν ότι οι εξελίξεις θα συνέβαιναν τόσο σύντομα. Όπως δεν φανταζόμουν ότι θα παίξω τόσο γρήγορα στον Παναθηναϊκό. Αλλά στο ποδόσφαιρο γίνονται γρήγορα πριν καν τα καταλάβεις. Η Πρέμιερ Λιγκ ήταν και είναι για μένα ένα όνειρο, που θέλω να το ζήσω. Το να αγωνιστώ στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, όπως και άλλα πολλά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ