ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κυκλοφορία με στόχο τα... γκολ

Κυκλοφορία με στόχο τα... γκολ
INTIME SPORTS

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δούλεψαν σκληρά στην απογευματινή προπόνηση της με τον Γιάννη Αναστασίου να δίνει έμφαση και πάλι στην κυκλοφορία της μπάλας ενώ υπήρξε σκληρή μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. (Βίντεο).

Εναλλασσόμενες ασκήσεις ταχυδύναμης, με την μπάλα και χωρίς αυτήν, περιελάμβανε το απογευματινό “μενού” του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του στο Γκνιεβίνο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ένταση των ασκήσεων έπιασε “κόκκινο” και στο τέλος οι παίκτες σχεδόν παρακαλούσαν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Οικογενειακά διπλά και ασκήσεις ενδυνάμωσης με μπάλα

Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, οι ποδοσφαιριστές ανέβασαν στροφές... Χωρισμένοι σε τρία γκρουπ (Γκρι - Πορτοκαλί - μπλε) έκανα ασκήσεις... ρολόι υπό τα αυστηρά βλέμματα των Αναστασίου - Φος (ένα δίδυμο) και Ρούτερ - Βονόρτα (το δεύτερο). Οι μεν πρώτοι παρακολουθήσαν ένα διπλό με διαρκή κίνηση στο χώρο, γρήγορη κυκλοφορία, πολλά γκολ και τους αντιπάλους να κοντράρονται κυκλικά.

Όταν δηλαδή τα δυο πρώτα γκρουπ έπαιζαν ποδόσφαιρο, το τρίτο δούλευε πάνω σε τζαρτζαρίσματα και ασκήσεις τεχνικής κατάρτισης. Τόσο με τη μπάλα όσο και χωρίς αυτήν. Για να κάνουν μάλιστα πιο δύσκολο το εγχείρημα οι προπονητές , χρησιμοποίησαν 3 κόνους σε τρίγωνα, προκειμένου να περιορίσουν το χώρο ευελιξίας των ζευγαριών...

Οι μονομάχοι στα οικογενειακά διπλά, έπρεπε επίσης να κυριαρχήσουν στο μισό γήπεδο και σε αυτό το σημείο παρακολουθήσαμε ταχύτατους αγώνες και βροχή από γκολ. Όλοι οι παίκτες ήταν κεφάτοι.

Με εξαιρετικές ατομικές ενέργειες, όμορφα τελειώματα, μπαράζ από ασίστ. Πολλές δυνατές μονομαχίες και εντυπωσιακά τέρματα, κυρίως από τους Μπεργκ , Πέτριτς και Ατζαγκούν Δεν έλειψαν και οι εξαιρετικές αποκρούσεις από τους Κοτσόλη - Ταμπάκη και Κότσαρη που κατέβασαν ρολά σε πολλές φάσεις.

Ανάμεσα στα οικογενειακά διπλά και τις ασκήσεις τεχνικής μπήκαν σφήνες κάποια εξαντλητικά σπριντ από τη γραμμή του άουτ μέχρι αυτή της μεγάλης περιοχής, με πρωτεργάτη τον Γιούσεφ Φος, που έφεραν στα όρια τους παίκτες.

Έβγαζαν φωτιές

Έβγαζαν φωτιές στην προπόνηση οι Πέτριτς, Mπεργκ και Ατζαγκούν.Η τριάδα με τον Σουηδό, τον Κροάτη και το Νιγηριανό είχε κέφια και μονομάχησε για τη θέση του πρώτου σκόρερ στα οικογενειακά διπλά στα οποία έπεφταν κορμιά αφού είχαν τρομερή ένταση και πάθος. Η εν λόγω τριπλέτα έλαμψε με την απόδοση της και έδωσε επικές μονομαχίες βγάζοντας στο χόρτο το φονικό της ένστικτο.

Ο μεν Ατζαγκούν ήταν ιδιαίτερα κεφάτος. Φέτος έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από μια εξαιρετική σεζόν και πλέον δείχνει να έχει προσαρμοστεί για τα καλά. Εάν συνεχίσει έτσι θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη για τον Γιάννη Αναστασίου.

Μπέργκ και Πέτριτςέδειξαν με το καλημέρα ότι η συνεργασία τους καθιστά πανίσχυρο και απρόβλεπτο το τριφύλλι αφού διαθέτουν ένστικτο κίλερ και δεν συγχωρούν κανένα λάθος. Ιδιαίτερα δε, ο Πέτριτς εάν καταφέρει και αφήσει πίσω οριστικά τους περσινούς τραυματισμούς θα πονοκεφαλιάσει πολλές φορές τις αντίπαλες άμυνες.

Πρώτος σκόρερ για την ιστορία ο Μπεργκ με 7 τέρματα, Ακολούθησε Ο Ατζαγκούν με 6 και ο Πέτριτς με 5 ενώ ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έδωσε και πολλές ασίστ. Συνολικά σε 12 ματς οι γκρι συγκέντρωσαν 15 βαθμούς.

Μικρή ανησυχία

Σε μια ανύποπτη φάση κάποιος παίκτης πάτησε τον Ατζαγκούν που έπεσε στο έδαφος υποφέροντας και το ιατρικό τιμ μπήκε άμεσα στο γήπεδο ενώ ο Νιγηριανός αποχώρησε από το δίτερμα. Ακόμη και ο Γιάννης Αναστασίου έσπευσε κοντά του με ιδιαίτερη ανησυχία. Τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Μάλιστα από το ιατρικό τιμ εκ των υστέρων έκαναν χιούμορ τονίζοντας πως μόνο στο τάβλι δεν χτυπάνε οι παίκτες και πως το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Ο Μπαϊράμι συνεχίζοντας το ατομικό του πρόγραμμα έκανε γυμναστήριο και δεν ήρθε όπως το πρωί στο γήπεδο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ