ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κέρδισε και άλλα εκτός από το "τρίποντο"

Κέρδισε και άλλα εκτός από το "τρίποντο"
INTIME SPORTS

Μόνο κέρδη μπορεί να έχουν από την νίκη στην πρεμιέρα με τους "Φαίακες" οι παίκτες του Φερέιρα. Ηρεμία, χρόνο και αυτοπεποίθηση μερικά από αυτά. Το Sport24.gr αναλύει...

Οι συνθήκες που έρχονταν η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα (παραδοσιακά) μόνο ιδανικές δεν ήταν στο στρατόπεδο των "πράσινων".

Αυτές αυξήθηκαν για πολλούς φίλους του συλλόγου μόλις άκουσαν, αντίκρισαν και παρακολούθησαν την ενδεκάδα που παρέταξε στο ΕΑΚ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Διαβάστε εδώ το σχόλιο του Σάββα Λιβάνιου.

Πλην της γνωστής -λόγω τραυματισμού- απουσίας από την αποστολή του Νίκου Σπυρόπουλου, ο Πορτογάλος τεχνικός θεώρησε καλό να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Λέτο, Νίνη και Κατσουράνη.

Τρεις παίκτες "κλειδιά" σε ματς τέτοιου επιπέδου, παρά τις χαμηλές τους πτήσεις στα ευρωπαϊκά τους ραντεβού.

Τα "φίδια" έζωναν ακόμα περισσότερο τους φίλους του "τριφυλλιού" βλέποντας στο πρώτο άσφαιρο 45λεπτο, τον μοναδικό "κυνηγό" της ομάδας, Τοτσέ να χάνει μερικές από τις ευκαιρίες που του δόθηκαν να σκοράρει συνδυάζοντας τα όσα είχε καταφέρει στο ίδιο γήπεδο πέρσι ο Τζιμπρίλ Σισέ (δυστυχώς η παρομοίωση αυτή θα γίνεται συνεχώς...).

Αλλαγή εικόνας...

Τελικά, σε αντίθεση με τα δεύτερα ημίχρονα σε Οντένσε και Τελ Αβίβ που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και υστέρησε (παρόλο που στην Δανία σκόραρε) το συγκρότημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε διαφορετική νοοτροπία.

Με την έναρξή του ο Πορτογάλος τεχνικός "έριξε" στο ματς τον Λέτο, απελευθέρωσε τον "ποιοτικό" Ζέκα και με τους Καραγκούνη, Κουίνσι και αργότερα Νίνη δημιουργούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, πιέζοντας και αναζητώντας το γκολ.

Κέρδη σε πολλούς τομείς

Μια επιτυχία που δεν μπορούσαν να πανηγυρίσουν όπως θα ήθελαν πολλοί... και πρώτοι πρώτοι οι παίκτες. Αρκετά μουδιασμένα χειροκρότησαν τους 700 περίπου οπαδούς που ήταν στο πλευρό τους (παρόλο που εκείνοι ασχολήθηκαν και πάλι για πολλή ώρα με τον Τζίγγερ...).

Εκείνοι ανταπέδωσαν με την λήξη όταν σε αντίθεση με το ΟΑΚΑ που βρέθηκαν κάποιοι να τους αποδοκιμάσουν μετά την νίκη αποκλεισμό από την Μακάμπι, στο ΕΑΚ περίπου 50 εξ ' αυτών τους ζήτησαν να συνεχίσουν το ίδιο στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν κερδίζοντας το πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ωστόσο γνωρίζουν ότι τα οφέλη από το "τρίποντο" στην Κέρκυρα φέρνει πολλά κέρδη ενόψει συνέχειας και λόγω της διακοπής στο πρωτάθλημα λόγω των εθνικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Δουλειά... για καλύτερο μέλλον

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία και παράταση στην δημιουργία καλύτερου κλίματος θα επανέλθουν από το πρωί της Δευτέρας στην Παιανία και ο 65χρονος τεχνικός θα έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει πλέον σε αρκετές ατέλειες των "πράσινων" για να βελτιώσει το παιχνίδι και την ανάπτυξη της ομάδας.

Να βρει λύσεις γιατί ο Τοτσέ δεν κάνει την πρώτη ευκαιρία γκολ, να αναρωτηθεί γιατί ο Κουίνσι έχει μόνο ξεσπάσματα στο παιχνίδι του, να βοηθήσει τον Ιωαννίδη να προλαβαίνει στο σπριντ τον Καλαντζή και ούτε ο καθ' εξής.

Εξάλλου θα πρέπει να καταλάβουν άπαντες πως αυτό είναι ο Παναθηναϊκός και με αυτούς τους παίκτες θα πορευθεί στην συνέχεια της φετινής κούρσας που ξεκίνησε με ένα ιδανικό αποτέλεσμα, ένα διπλό στην επαρχία και μάλιστα μέσα από μια μέτρια εμφάνιση.

Δείτε ξανά τα γκολ του Παναθηναϊκού:

Τα highlights του αγώνα:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ