ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κ20: Ανατροπή, σερί και μείωση της διαφοράς για τον Παναθηναϊκό, 3-1 τον Αστέρα

Κ20: Ανατροπή, σερί και μείωση της διαφοράς για τον Παναθηναϊκό, 3-1 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, επικράτησε με 3-1, πέτυχε την έβδομη διαδοχική νίκη του και εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία του Ολυμπιακού μείωσε τη διαφορά από την κορυφή. (VIDEO)

Την έβδομη σερί νίκη του και μάλιστα με το ευρύ 3-1 το οποίο ήρθε μετά και από ανατροπή πέτυχε το Σάββατο το μεσημέρι στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός.

Μια νίκη που σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ έφερε το τριφύλλι πιο κοντά στην κορυφή, σε απόσταση τεσσάρων βαθμών, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο αλλά να υπάρχει το ντέρμπι των δυο ομάδων στο "Γ. Καλαφάτης".

Στην Τρίπολη το τριφύλλι παρά το γεγονός ότι βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ κατάφερε να γυρίσει το ματς και παίζοντας πάρα πολύ καλά πέτυχε τρία γκολ ενώ είχε και τρία δοκάρια με τους πράσινους να είναι εκπληκτικοί κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ στο 25' όταν ο Αστέρας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαγγελή.

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν επηρεάστηκε από το γκολ που δέχτηκε και κατάφερε μέσα σε τέσσερα λεπτά να φέρει το ματς στα ίσια. Ήταν το 29' της αναμέτρησης όταν ο Μίγγος από αριστερά εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαυρομάτης πήδηξε ψηλότερα από όλους στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός ήταν συστηματικά ανώτερος και έχασε και δυο καλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τους Παπανικολάου και Δημήτρουλα.

Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμα καλύτερος και κατάφερε να πετύχει δυο ακόμη γκολ ενώ είχε και τρία δοκάρια και την ευκαιρία να πετύχει περισσότερα τέρματα. Στο 48' το τριφύλλι έφτασε στην ανατροπή με τρομερό γκολ του Μπουζούκη. Το τριφύλλι πίεσε, έκλεψε την μπάλα και ο διεθνής μέσος με τρομερό κεραυνό με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 πετυχαίνοντας το πέμπτο του γκολ.

Στο 58' ο Παπανικολάου έφυγε στην κόντρα αλλά το δυνατό δεξί σουτ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο 68’ και πάλι ο Παπανικολάου έκλεψε την μπάλα και σούταρε λίγο άουτ.

Στο 83’ το τριφύλλι έφτασε στο 3-1 όταν σε φάση διαρκείας είχε δυο δοκάρια και το τρίτο τέρμα του. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουζούκη ο Θεοχάρης έπιασε το ανάποδο ψαλίδι και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Εν συνεχεία ο Ζερβόπουλος με κεφαλιά έδωσε και πάλι στον Θεοχάρη ο οποίος από κοντά με πλασέ βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι και από κοντά ο Δημήτρουλας ευστόχησε για το τελικό 3-1.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης):Τσιφτσής, Τσέκος, Παπαγγελής, Γ. Ζήσης, Ευαγγέλου, Μακροστέργιος, Κοντογιαννόπουλος, Μπαστιάνος, Μπινιώρης, Τσιώλης, Δουβίκας, ενώ μπήκαν και οι Αγγ. Ζήσης, Απειρανθίτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Σάμιος):Ξενόπουλος, Βαλμάς, Ντόκο, Μαυρομάτης, Ζερβόπουλος, Μίγγος (85′ Μανιδάκης), Θεοχάρης, Μπουζούκης, Παπανικολάου (89′ Σάμιος), Κουντουριώτης (76′ Ξεπαπαδάκης), Δημήτρουλας.

Αποτελέσματα 21ης αγωνιστικής

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
Παναιτωλικός-Πλατανιάς 2-1
Πανιώνιος-Ηρακλής 2-1
Ατρόμητος-Ξάνθη 1-3
Αστέρας-Παναθηναϊκός 1-3
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 3-0
ΑΕΛ-Λεβαδειακός 1-2
ΠΑΟΚ-Βέροια 5-0

Βαθμολογία Αγώνες Βαθμοί
1. Ολυμπιακός 19 51
2. Παναθηναϊκός 20 47
3. ΠΑΟΚ 18 38
4. Πανιώνιος 19 34
5. Ατρόμητος 18 33
6. Πλατανιάς 18 28
7. Αστέρας 19 26
8. ΑΕΚ 18 26
9. Παναιτωλικός 19 26
10. ΑΕΛ 18 22
11. Ηρακλής 17 22
12. Ξάνθη 18 16
13. Βέροια 18 12
14. Κέρκυρα 19 11
15. ΠΑΣ Γιάννινα 17 11
16. Λεβαδειακός 18 10
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ