ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ηρακλής Ψαχνών-Παναθηναϊκός 0-2

Ηρακλής Ψαχνών-Παναθηναϊκός 0-2
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ηρακλή Ψαχνών με 2-0 με τον Γιάννη Αναστασίου να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες του και τους πράσινους να δείχνουν ότι ανεβάζουν ρυθμό.

Ένα φιλικό που προσφέρεται σίγουρα για αρκετά συμπεράσματα στον Γιάννη Αναστασίου έδωσε το απόγευμα της Κυριακής ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών.

Οι πράσινοι επικράτησαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Δώνη και Τριανταφυλλόπουλου σε ένα ματς που ο τεχνικός του Τριφυλλιού μπόρεσε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε 19 ποδοσφαιριστές και να δει όλους όσους προπονούνται με την ομάδα τις τελευταίες μέρες πλην του Μπεργκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπαιξε μέχρι και ο Νάνο ο οποίος μετράει μόλις δυο προπονήσεις με την ομάδα.

Εξαιρετική η παρουσία του Μπαϊράμι για όσο αγωνίστηκε καθώς και των δυο νεαρών Ρισβάνη και Δώνη ενώ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Νάνο.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με το σύστημα 4-3-3 με τον Ταμπάκη τερματοφύλακα, τους Σπυρόπουλο, Κουτρουμπή, Ρισβάνη, Χουχούμη στην άμυνα, τους Μέντες, Ζέκα, Δώνη στη μεσαία γραμμή και τους Ντίνα, Μπαϊράμι, Γιαννιτσάνη στην επίθεση.

Οι πράσινοι είχαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν έδιναν την μπάλα στον αντίπαλο προσπαθώντας να βρουν κενούς διαδρόμους χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλή στιγμή του ήρθε στο 23', όταν ο Μπαϊράμι με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά το σωτήριο τάκλιν του Νικολόπουλου αποσόβησε το γκολ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Ντίνα, ο Δώνης ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, έστειλε την κεφαλιά άουτ.

Η υπεροχή του Τριφυλλιού ευοδώθηκε στο 27', με τον Δώνη αυτή τη φορά να σημαδεύει σωστά. Ο Ρισβάνης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή μετά από απομάκρυνση των αντιπάλων, "άδειασε" δύο αμυνόμενους και πάσαρε στον Δώνη, ο οποίος πλάσαρε ωραία και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο ημίωρο του ματς, ο Ηρακλής είχε τη μοναδική ευκαιρία του στο πρώτο μέρος, ωστόσο ο Ταμπάκης απέκρουσε το τετ α τετ του Ντάνιελ και διατήρησε το μηδέν. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πουρής μπλόκαρε ένα συρτό σουτ του Ντίνα, ενώ στο 38' ο Γιαννιτσάνης βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά επιχείρησε ντρίμπλα αντί για σουτ και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.

Έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με έξι αλλαγές για τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά με μια ομάδα αποτελούμενη μόνο από νεαρούς ποδοσφαιριστές καθώς οι έμπειροι Μέντες, Ζέκα και Μπαϊράμι πέρασαν στον πάγκο και τις θέσεις τους πήραν οι Λαγός, Σταματάκης, Αναστασόπουλος.

Επίσης βγήκαν οι Ταμπάκης, Ντίνας και Δώνης και μπήκαν οι Καπίνο, Μουζακίτης και Κουσίδης. Οι αλλαγές σε επίπεδο προσώπων δεν μετέβαλαν την τακτική του Αναστασίου και παρέμεινε το 4-3-3.

Η πρώτη απειλητική στιγμή ήρθε στο 57' με ένα σουτ από κοντά του Κουτρουμπή από κόρνερ του Μουζακίτη. Πάντως, δύο λεπτά αργότερα ο Ηρακλής άγγιξε την ισοφάριση αλλά αυτή τη φορά ο Ντάνιελ δεν κατάφερε να πλασάρει στο τετ α τετ τον Καπίνο.

Ο ρυθμός έπεσε από τις πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές και χρειάστηκε ένα σουτ στο 70', για να υπάρξει μία ευκαιρία.

Ο Φράγκος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Καπίνο, με εντυπωσιακή επέμβαση, αποσόβησε τον κίνδυνο. Στην επόμενη επίθεση, ο Καπίνος και ο Τριανταφυλλόπουλος δεν συνεννοήθηκαν, ο Φράγκος πήρε τη μπάλα σε πλάγια θέση, όμως ο Καπίνος κατάφερε να τον κόψει.

Ο Σταματάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το 2-0 στο 80', αλλά η κεφαλιά του μετά από τη σέντρα του Μαρινάκη πέρασε λίγο άουτ.

Τελικά, το δεύτερο γκολ ήρθε με κεφαλιά, αλλά από τον Τριανταφυλλόπουλο μετά από πέντε λεπτά. Ο νεαρός στόπερ σηκώθηκε στο πρώτο δοκάρι και αφύλακτος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ηρακλής Ψαχνών: Πουρής (46' Αθανασόπουλος), Στουρνάρας, Παλαιολόγος, Νικολόπουλος, Λάμπρου, Γκεβίσης, Βελέτης (23' Ρίτσμοντ), Ευσταθίου, Επιτροπάκης Σπανός, Ντάνιελ (67' Φράγκος)

Παναθηναϊκός: Ταμπάκης (46' Καπίνο), Σπυρόπουλος (70' Μαρινάκης), Χουχούμης (30' Νάνο), Κουτρουμπής, Ρισβάνης (70' Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες (46' Λαγός), Ζέκα (46' Αναστασόπουλος), Δώνης (46' Σταματάκης), Ντίνας (46' Μουζακίτης), Μπαϊράμι (46' Κουσίδης), Γιαννιτσάνης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ