ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011
INTIME SPORTS

Το 2011 μας αποχαιρέτησε και το Sport24.gr, σας παρουσιάζει την "πράσινη" ενδεκάδα που μας κάνει να θυμόμαστε τον χρόνο αυτό.

Λίγες ώρες μετά την είσοδο του 2012, το Sport24.gr αναζητά τα έντεκα "πράσινα" πρόσωπα που μας έμειναν την χρονιά που έφυγε.

Αναλυτικά... οι έντεκα της "πράσινης" λίστας (χωρίς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στην σειρά) είναι:

1) Σουλτάν Αλ Σαούντ

Ο Πρίγκιπας που μπήκε στην ζωή μας που έμοιαζε με παραμύθι για να είναι αληθινό, κάτι που τελικά αποδείχθηκε πραγματικότητα που δεν αποκλείεται να αλλάξει και την μοίρα του "τριφυλλιού". Ο Σουλτάν Αλ Σαούντ ήρθε... έφυγε και ξαναεπέστρεψε έτοιμος να διεκδικήσει την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Τζίγγερ.

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011

2) Βλάσης Τσάκας

Στην αρχή εκπρόσωπος, μετά συνεργάτης και τέλος αντίπαλος του Σουλτάν Αλ Σαούντ. Για πολλούς "γραφικός" για άλλος ένας πανέξυπνος, ετοιμόλογος μάνατζερ που ξέρει να κάνει καλά την δουλειά του. Εξάλλου από την πρώτη του εμφάνισή στα γραφεία της ΠΑΕ είχε προκαλέσει φέρνοντας στον Παναθηναϊκό νέα δεδομένα για την μετέπειτα εποχή του.

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011
INTIME SPORTS

3) Γιάννης Βαρδινογιάννης

Η 5η Σεπτεμβρίου θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία του συλλόγου, αφού σε συνέντευξη Τύπου, ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε την οριστική αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λέγοντας χαρακτηριστικά "ξεχάστε μας από τον Παναθηναϊκό". Πλέον ο Τζίγγερ κινεί τα νήματα -μόνο- έχοντας "επαφές" και "συζητήσεις" με τον οποιονδήποτε Σαουδάραβα ή μη επενδυτή που θέλει να αποκτήσει το "τριφύλλι".

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011
Γιάννης Βαρδινογιάννης INTIME SPORTS

4) Ανδρέας Βγενόπουλος

Ανακοινώσεις και βέλη εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις για τον Ανδρέα Βγενόπουλο ο οποίος τελικά έκανε πίσω και έμεινε εκτός παιχνιδιού για την αγορά του "τριφυλλιού" και συγκεκριμένα του ποσοστού του Γιάννη Βαρδινογιάννη, σε μια χρονιά ορόσημο για τον ίδιο τον επιχειρηματία. "Διασυρμός και χλεύη του Παναθηναϊκού" είχε αναφέρει σε μια από τις ανακοινώσεις του, όταν εμφανίστηκε η υπόθεση του Σαουδάραβα πρίγκιπα ενώ ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη με τις διαφορές τους να λύνονται πλέον στα δικαστήρια.

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011
INTIME SPORTS

5) Ζεσουάλδο Φερέιρα

Ο δεύτερος χρόνος στο "τριφύλλι" σαφώς και θα ήταν πειστήριο για πολλούς καθώς είχε στα χέρια του την ομάδα από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας και γνωρίζοντας παράλληλα τις ανάγκες της πριν ξεκινήσει. Παρόλο αυτά, η αρχή των υποχρεώσεων δεν ήταν ιδανική με τις δύο "σφαλιάρες" της Ευρώπης από τις Οντένσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ που στοίχησαν πολύ στο ίδιο και τους οπαδούς. Παρόλα αυτά, έχει δείξει πως η δουλειά του ολοένα και αποδίδει "καρπούς" στις εγχώριες διοργανώσεις με το "τριφύλλι" να είναι εξαιρετικό σε πολλά ματς και με δική του ταυτότητα. Λίγο πριν φύγει ο χρόνος αρρώστησε και μπήκε στο νοσοκομείο ωστόσο ήταν θέμα χρόνου να γίνει καλά και να πάει στην πατρίδα του για τις γιορτές.

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011
INTIME SPORTS

6) Τζιμπρίλ Σισέ

Πράξη την δήλωση που έκανε τον Φεβρουάριο μετά τα αίσχη στο "Γ. Καραϊσκάκης" έκανε ο Τζιμπρίλ Σισέ το καλοκαίρι και αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, μετακομίζοντας στην Λάτσιο και την Ρώμη. Ο Γάλλος σταρ που λατρεύτηκε στο "τριφύλλι" από τους οπαδούς του, απέδειξε ότι εκτός από την σωτήρια -για οικονομικούς λόγους- κίνηση να φύγει από τους "πράσινους" δεν τους ξεχνά καθόλου. Εκτός ότι έχει έρθει δύο φορές να δει τα "παιδιά" του στο ΟΑΚΑ, συνεχώς εύχεται καλά παιχνίδι και τους στηρίζει με τον δικό του τρόπο επικοινωνίας μέσω twitter.

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011

7) Ζιλμπέρτο Σίλβα

Σε ρυθμούς σάμπα και συγκινημένος αποχώρησε στο τέλος Μαϊου και μετά από θητεία τριών ετών (με 91 συμμετοχές) ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο έτερος σταρ του "τριφυλλιού" θέλησε να επαναπατριστεί και μετακόμισε στην Γκρέμιο, χωρίς (όπως ο Σισέ) να ξεχνά τους πρώην συμπαίκτες του και τον Παναθηναϊκό. "" Ραντεβού στο ΟΑΚΑ, Ζιλμπέρτο!" ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ, στέλνοντας του σαφές μήνυμα επιστροφής όποτε θελήσει. Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε πως θα "ξαναγυρίσει" και δεν σταματά να έχει "επαφές" με τους πρώην συμπαίκτες και φίλους του για την πορεία της ομάδας.

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011
INTIME SPORTS

8) Σεμπαστιάν Λέτο

Η μεταμόρφωση ενός ρολίστα σε πρώτο βιολί.... Κάπως έτσι μπορείς να χαρακτηρίσεις την μετάλλαξη του Σεμπαστιάν Λέτο που από την εικόνα ενός παίκτη που "σέρβιρε" γκολ, τώρα πήρε την "σκυτάλη" από την αποχώρηση του Σισέ, και σκοράρει κατά βούληση δείχνοντας έναν άλλο παίκτη εντός αγωνιστικού χώρου. "Ο προπονητής μου, μου έδειξε την πραγματικότητα και μου είπε ότι οι... πιρουέτες που έκανα ήταν άχρηστες" τόνισε ο πρώτος σκόρερ για φέτος στο "τριφύλλι" απονέμοντας τα εύσημα στον Φερέιρα και οδηγώντας το "τριφύλλι" στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011
INTIME SPORTS

9) Σωτήρης Νίνης

Η χρονιά ξεκίνησε με περισσότερα βάρη στην πλάτη του και ευθύνες μετά την φυγή των Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα ο Σωτήρης Νίνης έδειχνε πως θα ήταν από τους πρωταγωνιστές αυτής της χρονιάς με τα μάτια "μεγάλων" ομάδων να είναι "καρφωμένα" επάνω του. Όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και στο ματς με το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο 21χρονος μέσος παθαίνει ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, γεγονός που δεν του επιτρέψει να αγωνίζεται για τους 5 με 6 μήνες. Παρόλα αυτά, ο άσος των "πράσινων" τραβάει τα φλας της δημοσιότητας με την Μarca να έχει άρθρο με τίτλο: "Νίνης, ένα διαμάντι για το ελληνικό ποδόσφαιρο" ενώ και η βρετανική εφημερίδα "Independent" ασχολήθηκε μαζί του.

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011
INTIME SPORTS

10) Στέφανος Καπίνο

Αν και δεν ήταν στην φετινή προτοιμασία του Παναθηναϊκού, λόγω υποχρεώσεων του με την Εθνική ομάδα Νέων, η μοίρα ήθελε τον 17χρονο τερματοφύλακα, μα κάποιο τρόπο να αγωνιστεί για να δείξει το ταλέντο του. Ο τραυματισμός του Κοτσόλη στο Περιστέρι και η αποβολή του Καρνέζη στο 3ο λεπτό, άλλαξαν τα δεδομένα της ιστορίας του ταλαντούχου πορτιέρο που πήρε την ευκαιρία που του έδωσε ο Φερέιρα και την έχει "κλείσει" στην αγκαλιά του δείχνοντας σε Τούμπα, Καραϊσκάκη αλλά και σε κάθε παιχνίδι που είναι πλέον βασικός το αστείρευτο ταλέντο του κάνοντας πολλούς να λένε πως το "τριφύλλι" βρήκε τον δικό του Κασίγιας (ξεκίνησε στα 18 και είναι σήμερα ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης).

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011
INTIME SPORTS

11) Ζέκα

Ο Χοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκεζ κατά κόσμο είναι λίγο άγνωστος ωστόσο ως Ζέκα πλέον είναι γνωστός τόσο στους φίλους του Παναθηναϊκού αλλά και όχι μόνο. Η φετινή "αποκάλυψη" της μεταγραφικές περιόδου και επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ο Πορτογάλος μέσος που γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1988 στη Λισαβόνα και προσφέρει με το πάθος του και το απλό του ποδόσφαιρο λύσεις στις πτέρυγες και την επιθετική ανάπτυξη του "τριφυλλιού". Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την παθιασμένη κίνηση πανηγυρισμού στο πρώτο του επίσημο γκολ στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" και την ισοπαλία 1-1 με τον "αιώνιο" αντίπαλο.

Η "πράσινη" ενδεκάδα που στιγμάτισε το 2011
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ