ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η συμπεριφορά Αναστασίου και η δύναμη της εικόνας

Η συμπεριφορά Αναστασίου και η δύναμη της εικόνας
INTIME SPORTS

Η συμπεριφορά του Γιάννη Αναστασίου στον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, το βίντεο και η φωτογραφία που προκάλεσαν ποταμό σχολίων και αντιδράσεων. Το Sport24.gr ψάχνει τα "γιατί" πίσω από την έκρηξη του προπονητή του Παναθηναϊκού που δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην καθημερινή παρουσία του στους Πράσινους.

Η δύναμη της εικόνας είναι τεράστια και μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και εσφαλμένες εντυπώσεις σε ένα συμβάν, όπου η πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική. Αυτό συνέβη το Σάββατο, μερικά δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός;

Ο Γιάννης Αναστασίου εμφανίζεται να παρατηρεί δριμύτατα τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο για το ανεπαρκές μαρκάρισμα του στον Μήτρογλου και ο νεαρός κεντρικός αμυντικός φαίνεται πως δεν αντέχει το κατσάδιασμα και ξεσπά σε κλάματα...

Όταν κανένας εκτός από τους δύο πρωταγωνιστές δεν ήταν μπροστά ώστε να καταγραφεί ο διάλογος η "πραγματικότητα" είναι ότι αντιλαμβάνεται ο καθένας. Και εκεί αρχίζει η κουβέντα για τον...κανονικό Γιάννη Αναστασίου και αυτός που είδαμε στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Όποιος γνωρίζει έστω και ελάχιστα τον Γιάννη Αναστασίου, δεν ορκιζόταν ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε μία τακτική "Τεν Κάτε" προκειμένου να παρατηρήσει έναν ποδοσφαιριστή του. Πόσο μάλλον έναν 20χρονο, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων στην καριέρα του και δεν έχει παραστάσεις από υψηλό επίπεδο.

Παρότι διευκρινίστηκε από τον Αναστασίου μετά το παιχνίδι, εμμέσως και από τον Τριανταφυλλόπουλο, ότι δεν υπήρξε επεισόδιο και ότι ο πρώτος έσπρωξε τον δεύτερο προς τους οπαδούς, πολλοί έχουν μείνει με την αίσθηση ότι κάτι στραβό συνέβη. Είναι η αλήθεια ότι με αυτή την εικόνα έχει πρόβλημα να πείσεις...

Ήρεμος και προσιτός

Όντας ένας νέος άνθρωπος ο οποίος αρχίζει την προπονητική του καριέρα, ο Γιάννης Αναστασίου έχει επιλέξει να λειτουργεί με ηρεμία και νηφαλιότητα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν ως τώρα, καθώς και το χαμόγελο το οποίο έχει ζωγραφισμένο στα χείλη του στην πλειοψηφία των αγώνων του Παναθηναϊκού.

Το ίδιο πρόσωπο και τον ίδιο χαρακτήρα έχει και στις προπονήσεις στο "Γεώργιος Καλαφάτης".Οι ποδοσφαιριστές σχολιάζουν θετικά την προσέγγιση του προπονητή τους, αφού είναι προσιτός απέναντι τους και βρίσκεται δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Άλλωστε, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια απ' όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ο Αναστασίου γνωρίζει πολύ καλά το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Επιδίωξη του Αναστασίου είναι να δημιουργήσει μία ομάδα η οποία θα παίζει και θα ευχαριστιέται το παιχνίδι της.

Μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει, έχει καλλιεργήσει μία οικογενειακή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και μετά από αρνητικό αποτέλεσμα, υπάρχουν "αντίβαρα" στη διατήρηση της συνοχής και της ομόνοιας. Αφιερώνει χρόνο στους μικρούς. Λόγω φιλοσοφίας και νοοτροπίας, αλλά και λόγω των οικονομικών συνθηκών στην ΠΑΕ, ο Γιάννης Αναστασίου από την αρχή της σεζόν δουλεύει πάρα πολύ με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Με αυτούς έβγαλε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και έχει κρατήσει τους περισσότερους στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Όμως, ο Αναστασίου αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στους μικρούς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο στο προπονητικό πρόγραμμα.

Καθημερινά, αυτός και οι συνεργάτες του έχουν εκπονήσει έξτρα ασκήσεις ανά τομέα, για οποίον επιθυμεί να βελτιωθεί σε συγκεκριμένα κομμάτια και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Ακόμα, έχει διαμηνύσει στους νεαρούς ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του όποτε το επιθυμούν, για να συζητήσουν το πρόβλημα τους, αγωνιστικό ή μη.

Μάλιστα, υπάρχει περιστατικό στο οποίο ο προπονητής λειτούργησε και ως σύμβουλος σε ένα εξωαγωνιστικό ζήτημα, μετά από σχετική παράκληση του παίκτη...Άλλωστε, οι νεαροί πράσινοι αναγνωρίζουν ότι ο Αναστασίου ασχολείται πάρα πολύ μαζί τους και τους καθοδηγεί με κάθε τρόπο, ώστε να τους βελτιώσει.

Με οποιονδήποτε συζητούν, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την εμπιστοσύνη του προπονητή τους και για τη διαρκή βοήθεια που τους παράσχει. Προσωπικό στοίχημα. Η ανάδειξη και η καθιέρωση του Ρισβάνη, του Τριανταφυλλόπουλου, του Λαγού, του Χουχούμη, του Μαρινάκη, του Σταματάκη, του Αναστασόπουλου, του Δώνη, του Γιαννιτσάννη και των άλλων παιδιών της ακαδημίας.

Έχει κατανοήσει ότι η συγκρότηση του νέου Παναθηναϊκού περνάει υποχρεωτικά μέσα από τους νεαρούς πράσινους. Για αυτό δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα στην εξέλιξη τους και στην ενσωμάτωση τους. Για αυτό, αλλά και λόγω του χαρακτήρα του - όπως προαναφέρθηκε - αυτοί που ζουν την κατάσταση απο κοντά έλεγαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να καταφερθεί εναντίον του Τριανταφυλλόπουλου, με τον τρόπο που παρουσιάστηκε. Στην προκειμένη περίπτωση, η δύναμη της εικόνας ήταν αυτή που δημιούργησε ερωτήματα που δεν είναι εύκολο να απαντηθούν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ