ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η παρουσίαση των μεταγραφών του Παναθηναϊκού

Η παρουσίαση των μεταγραφών του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Χαρούμενοι για την ένταξη τους στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και αποφασισμένοι να ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη των υπευθύνων, δήλωσαν οι Μπούρμπος, Στιλ, Μπούι και Μπερίσα κατά την επίσημη παρουσίαση τους.

Οι τέσσερις από τις πέντε μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2014, παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 29/9 στην αίθουσα Τύπου του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Οι Χρήστος Μπούρμπος, Λουκ Στιλ, Ουασίμ Μπούι και Βαλμίρ Μπερίσα τέθηκαν ενώπιον των δημοσιογράφων και δέχτηκαν τις ερωτήσεις τους.

Όπως εύστοχα παρατήρησε ο Νίκος Νταμπίζας, οι ποδοσφαιριστές έδειξαν να έχουν απολογητική διάθεση στις τοποθετήσεις τους, αναγνωρίζοντας ότι δεν έχουν το μεγάλο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε, έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα ότι ο Παναθηναϊκός δεν κινήθηκε εγκαίρως στο μεταγραφικό παζάρι και δεν απέκτησε ποδοσφαιριστές ανάλογης αξίας με αυτούς που χρειαζόταν ή ότι δεν αντικατέστησε επάξια όσους έφυγαν.

Κάτι που οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται και σίγουρα τους προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στην πίεση που έχουν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις που έχει η φανέλα με το τριφύλλι.

Από την άλλη, όμως, όλοι έδειξαν αποφασισμένοι να αδράξουν τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται στην καριέρα τους και να παραμείνουν σε πρωταγωνιστικό επίπεδο.

Μπούρμπος: "Περιμένατε κάτι καλύτερο"

Ο Χρήστος Μπούρμπος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και αναγνώρισε ότι όλοι περίμεναν κάτι καλύτερο από τον ίδιο, παρουσιάστηκε όμως αποφασισμένος να αλλάξει την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί.

Είμαι χαρούμενος γα τη μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με έφεραν στην ομάδα, γιατί κατανοώ ότι ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση, με βάση το όνομα και την ηλικία μου, γιατί ο κόσμος και εσείς, ενδεχομένως, περιμένατε ένα καλύτερο όνομα. Εγώ μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που πήρα.

Πότε θα είσαι απόλυτα έτοιμος;

Παιχνίδι με παιχνίδι θα ανεβαίνω Χρειαζόμουν χρόνο να προσαρμοστώ στ στυλ και στη διαφορετική προπόνηση που γίνεται. Παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιάζομαι καλύτερος και εγώ και η ομάδα.

Μπούι: "Να πετύχω σπουδαία πράγματα"

Ο Ουασίμ Μπούι υπογράμμισε ότι απολαμβάνει την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και πρόσθεσε ότι δουλεύει σκληρά για να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας.

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μου αρέσει το κλίμα στην ομάδα. Έχω την εμπιστοσύνη των υπευθύνων και είμαι χαρούμενος που ήρθα. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι οι καλύτερες. Δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος της ομάδας και ανυπομονώ να τα δώσω όλα για την ομάδα. Να βοηθήσω την ομάδα και μαζί με τους φιλάθλους και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα.

Στιλ: "Κίνητρο μου η Ευρώπη"

Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπαιξε κύριο ρόλο στην απόφαση του Λουκ Στιλ να έρθει στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στις διαφορές που έχει παρατηρήσει ανάμεσα στις δύο χώρες, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Όπως έχω ξαναπεί, από μικρός έβλεπα τον Παναθηναϊκό να παίζει με μεγάλες αγγλικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είναι γνωστός στην Αγγλία και έχει το σεβασμό. Όταν ήρθα εδώ με την οικογένεια μου, έχω έρθει να προσφέρω. Είμαι χαρούμενος που έχω παίξει στα τελευταία ματς. Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν μεγάλο κίνητρο για να έρθω, γιατί δεν είχα την ευκαιρία να παίξω όσο ήμουν στην Αγγλία. Θα προσπαθήσω να κάνω τα πράγματα όσο καλύτερα μπορώ.

Θεωρείς ότι έχεις προσαρμοστεί στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό;

Ναι, το πιστεύω. Είχε πολύ ζέστη τον πρώτο καιρό. Όμως το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο παντού. Σίγουρα να είσαι σε άλλη χώρα είναι περίεργο, αλλά στην ομάδα με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Οι Έλληνες είναι φανταστικοί και με υποδέχθηκαν ζεστά. Αυτό κάνει το ποδόσφαιρο πιο εύκολο.

Πως προετοιμάζεις ψυχολογικά τον εαυτό σου για την πρώτη σου πιθανή συμμετοχή στην Ευρώπη;

Το ποδόσφαιρο είναι σε κάθε διοργάνωση το ίδιο. Εάν παίξω, δεν θα νιώσω διαφορετικά. Βεβαίως είναι καλό να παίζεις σε μία ομάδα πρώτα εντός και μετά εκτός έδρας. Μας περιμένει μία δύσκολη μάχη. Τώρα νιώθω προσαρμοσμένος και η ομάδα θα προετοιμαστεί για το ματς όπως όλα τα υπόλοιπα. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά θα τα καταφέρουμε.

Υπάρχουν διαφορές στα παιχνίδια και στις προπονήσεις σε σύγκριση με την Αγγλία;

Υπάρχουν διαφορές. Νομίζω ότι μετά από 6-7 προπονητές τερματοφυλάκων στην καριέρα μου, όλοι ήταν διαφορετικοί. Οι νεότεροι έχουν άλλο στυλ, οι παλιότεροι άλλο. Ο Στέφανος, ο Άλεξ και ο Κώστας έχουν δύσκολο ανταγωνισμό. Όμως εξαρτάται και από τους άλλους γκολκίπερ. Είναι δύσκολα εδώ. Στην Αγγλία προπονείσαι περισσότερο σε χρόνο, αλλά είναι πιο αργός ο ρυθμός. Προπονείσαι, σταματάς, ξεκινάς ξανά. Εδώ κάνουμε προπόνηση μία ώρα, αλλά είναι πιο μεγάλη η ένταση. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι καλύτερο, το προτιμώ. Μου αρέσει αυτή η προπόνηση, βλέπω ότι βελτιώνομαι.

Μπερίσα: Βήμα στην καριέρα μου

Ο Βαλμίρ Μπερίσα υποστήριξε ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος στο βαθμό που απαιτείται ώστε να αγωνιστεί, αλλά συμπλήρωσε ότι σύντομα θα είναι σε φουλ φόρμα.

Όπως προείπαν οι άλλοι, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να βελτιωθώ, κάνω ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Τώρα δεν παίζω πολύ, αλλά είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Όταν φτάσω σε καλό επίπεδο, θα παίξω. Περιμένω την ευκαιρία μου και θα πηγαίνω καλύτερα στην προπόνηση.

Μετά το φιλικό που αγωνίστηκες, είπες ότι σε μία εβδομάδα θα ήσουν έτοιμος. Τι άλλαξε;

Ένας τραυματισμός αλλάζει το πλάνα σου. Στη Ρόμα γυμναζόμουν σε πλαστικό χόρτο, εδώ παντού είναι φυσικό οπότε με πήγε πίσω. Χρειάζομαι χρόνο και θα παρουσιάζομαι όλο καλύτερος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ