ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η μέρα που ήρθε ο Χουάν Ρότσα στον Παναθηναϊκό

Η μέρα που ήρθε ο Χουάν Ρότσα στον Παναθηναϊκό

Σαν σήμερα, στις 8 Δεκεμβρίου του 1979, ο Χουάν Ρότσα έφτασε στην Αθήνα για να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, καταλήγοντας να συνδέσει το όνομα του με το Τριφύλλι.

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι η 8η Δεκεμβρίου για τον Χουάν Ρότσα και τη σχέση που έχτισε με την ομάδα που τον σημάδεψε, τον Παναθηναϊκό...

Σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου του 1979, ο Αργεντινός, τότε ποδοσφαιριστής, έφτασε στην Αθήνα από το Μπουένος Άιρες, προκειμένου να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με τον Τριφύλλι, επί προεδρίας του Γιώργου Βαρδινογιάννη.

Η μέρα που ήρθε ο Χουάν Ρότσα στον Παναθηναϊκό

Η διαπραγμάτευση με τη Μπόκα Τζούνιορς για τη συμφωνία είχε ολοκληρωθεί και απέμενε το τυπικό σκέλος με τις υπογραφές, που έλαβε χώρα με την έλευση του Ρότσα στη χώρα μας.

Ακολούθως, στις 20/12, η ΕΠΟ εξέδωσε το δελτίο του Ρότσα υπό το όνομα Γιάννης Μπουμπλής και τρεις μέρες αργότερα, στις 23/12, ο "Ινδιάνος" συμπεριλαμβάνεται στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο 2-2 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, βγάζοντας και την ασίστ στο 0-1.

Η μέρα που ήρθε ο Χουάν Ρότσα στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ωστόσο, στους επόμενους μήνες ο Παναθηναϊκός και ο Ρότσα ταλαιπωρήθηκαν από τις καταγγελίες του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων αναφορικά με τη νομιμότητα της συμμετοχής του ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα την ακύρωση του δελτίου του Αργεντίνου και τον μηδενισμό του Τριφυλλιού.

Για την ιστορία, το φλερτ του Παναθηναϊκού με τον Ρότσα άρχισε το καλοκαίρι του 1975, όταν είχε έλθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί. Παρότι είχε πείσει για το ταλέντο του, οι κανόνες της εποχής και η άρνηση της Νιούελς Ολντ Μπόις να τον παραχωρήσει, καθυστέρησαν την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Η μέρα που ήρθε ο Χουάν Ρότσα στον Παναθηναϊκό
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ