ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η πρωτιά του Πράνιτς επί Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό

Η πρωτιά του Πράνιτς επί Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Ντάνιελ Πράνιτς, Νίκος Καρέλης και Μεχτί Αμπέντ μετρούν το απόλυτο στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο με τον Κροάτη όμως να έχει αγωνιστεί περισσότερο από τον καθένα και τον Ιταλό να του δείχνει μέχρι τώρα "τυφλή εμπιστοσύνη".

Όταν έφυγε ο Γιάννης Αναστασίου από τον Παναθηναϊκό πολλοί φίλοι του τριφυλλιού περίμεναν ότι με την έλευση του Αντρέα Στραματσόνι θα σταματήσει να αγωνίζεται στα περισσότερα ματς των πράσινων ο Ντάνιελ Πράνιτς καθώς θεωρούσαν ότι ο Κροάτης άσος ήταν από τους "αγαπημένους" του Έλληνα τεχνικού και σπάνια έβγαινε από την ενδεκάδα ακόμα και όταν δεν ήταν καλός. Ο Γιάννης Αναστασίου όμως που σαφώς γνωρίζει καλύτερα είχε άλλη άποψη.

Όπως όμως δείχνουν τα πράγματα άλλη άποψη, τουλάχιστον μέχρι την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό είχε και ο Αντρέα Σταματσόνι. Με τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο το τριφύλλι έχει δώσει έξι παιχνίδια. Τέσσερα για το πρωτάθλημα και δυο για το Κύπελλο ενώ υπάρχει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που αναβλήθηκε. Σε αυτά μόλις δυο παίκτες έχουν το απόλυτο, έχοντας αγωνιστεί και στα έξι, παίζοντας ακόμα και στην αδιάφορη αναμέτρηση του Κυπέλλου με την Κέρκυρα στην προσπάθεια του Στραματσόνι να μην ηττηθούν οι πράσινοι.

Αυτοί είναι οι Ντάνιελ Πράνιτς και Νίκος Καρέλης. Ο διεθνής Κροάτης και ο διεθνής Έλληνας στραίκερ έχουν παίξει στις αναμετρήσεις με Ηρακλή, Παναχαϊκή, Βέροια, Αστέρα, Κέρκυρα και Πανθρακικό. Ο Κροάτης όμως ο οποίος έχει αγωνιστεί τόσο ως αριστερό μπακ όσο και ως αριστερός εσωτερικός μέσος έχει την πρωτιά. Αυτό γιατί συνολικά έχει παίξει 460 λεπτά έχοντας αγωνιστεί σε πέντε ματς ως βασικός και μάλιστα αγωνιζόμενος για 90 λεπτά ενώ μια φορά, στο παιχνίδι με την Κέρκυρα πέρασε ως αλλαγή.

Ενώ ο Καρέλης απέχει οκτώ λεπτά από τον Κροάτη άσο έχοντας αγωνιστεί για 452 λεπτά με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο έχοντας τέσσερις συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα και ερχόμενος δυο φορές από τον πάγκο.

Πάνω από 400 λεπτά και οι Ζέκα, Σάντσεθ

Αν θα θέλαμε να συμπληρώσουμε την τετράδα των σωματοφυλάκων του Ιταλού τεχνικού οι άλλοι δυο θα ήταν οι Ζέκα και Σάντσεθ οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε πέντε παιχνίδια ως βασικοί και μετρούν 450 συμμετοχής στις έξι αναμετρήσεις με τον 39χρονο τεχνικό στον πάγκο.

Συνολικά ο Αντρέα Στραματσόνι σε αυτά τα έξι ματς έχει χρησιμοποιήσει έστω και για ένα λεπτό εικοσιπέντε ποδοσφαιριστές. Παρακάτω είναι οι ενδεκάδες που είχε παρατάξει και οι αλλαγές που έχει κάνει στην διάρκεια των αγώνων καθώς και ο πίνακας με τον αναλυτικό χρόνο συμμετοχής του κάθε πράσινου.

Με Ηρακλή: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος (73' Μαρινάκης), Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Εσιέν, Αμπέντ (86' Κλωναρίδης), Ζέκα, Ατζαγκούν (58' Νίνης), Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης.

Με Παναχαϊκή: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Σάντσεθ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Νίνης (67' Αμπέντ), Πράνιτς, Κλωναρίδης (82' Λάμπρου), Μπεργκ (15' Καρέλης).

Με Βέροια: Στιλ, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ (77' Ατζαγκούν), Ζέκα, Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς (64' Κλωναρίδης).

Με Αστέρα: Στιλ, Βέμερ (78' Μαρινάκης), Κουτρουμπή, Σάντσεθ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ (46' Καλτσάς), Ζέκα, Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς (87' Ταυλαρίδης).

Με Κέρκυρα: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Αμπέντ (80' Πράνιτς), Ατζαγκούν, Λουντ (59' Καλτσάς), Νίνης (73' Καρέλης), Κλωναρίδης.

Με Πανθρακικό: Στιλ, Βέμερ, Κουτρουμπή, Σάντσεθ, Νάνο (63' Ατζαγκούν), Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Καλτσάς (84' Αμπέντ), Καρέλη, Κλωναρίδη (88' Πέτριτς).

Ο πίνακας των συμμετοχών με τον Αντρέα Στραματσόνι

Παίκτες Ματς Χρόνος Συμμετοχής
Πράνιτς 6 460
Καρέλης 6 452
Ζέκα 5 450
Σάντσεθ 5 450
Εσιέν 4 360
Στιλ 4 360
Νάνο 4 333
Αμπέντ 6 317
Μαρινάκης 5 299
Κλωναρίδης 5 290
Κουτρουμπής 3 270
Νίνης 3 198
Ατζαγκούν 4 188
Ταυλαρίδης 3 183
Καλτσάς 3 180
Κοτσόλης 2 180
Λαγός 2 180
Βέμερ 2 168
Τριανταφυλλόπουλος 2 163
Πέτριτς 3 153
Μπεργκ 2 105
Τελάντερ 1 90
Χουχούμης 1 90
Λουντ 1 59
Λάμπρου 1 18

Οι εννιά που δεν έχουν παίξει λεπτό

Εννιά ποδοσφαιριστές δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου σε αυτά τα έξι ματς. Ο λόγος για τους δυο γκολκίπερ Γιαννακόπουλο και Κότσαρη που δεν έχουν βρει χρόνο συμμετοχής αλλά και τους άλλους δυο πορτιέρο που δεν υπολογίζονται, τους Ταμπάκη, Αναγνωστόπουλο.

Επίσης δεν έχουν παίξει καθόλου οι παίκτες που δεν υπολογίζονται και οι οποίοι είναι οι Σταματάκης, Μπούρμπος, Δώνης αλλά και οι δυο νεαροί Αγγελόπουλος και Ευαγγέλου. Ο ίδιος ο Ιταλός είχε πει εξάλλου στις δηλώσεις του ότι θέλει ένα πιο μικρό ρόστερ το οποίο να αποτελείται από 24-26 παίκτες καθώς για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο δυο παίκτες σε κάθε θέση είναι αρκετοί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ