ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η νέα πραγματικότητα για τον Λουκ Στιλ

Η νέα πραγματικότητα για τον Λουκ Στιλ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αναζήτηση βασικού τερματοφύλακα από τον Αντρέα Στραματσόνι, θα επιφέρει μία σημαντική αλλαγή στο καθεστώς που βιώνει ο Λουκ Στιλ στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν αναδειχθεί στη δημοσιότητα οι επαφές του Αντρέα Στραματσόνι με τερματοφύλακες οι οποίοι αγωνίζονται στη Serie Α. Είναι προφανές ότι ο Ιταλός προπονητής αναζητά έναν ικανό ποδοσφαιριστή για την εστία, αφού αυτοί με τους οποίους μίλησε, διαθέτουν καλό όνομα στην Ιταλία.

Ο Χουάν Πάμπλο Καρίσο της Ίντερ, ο Ράφαελ Καμπράλ της Νάπολι, ο Ράφαελ της Κάλιαρι και ο Γκάμπριελ της Μίλαν είναι γκολκίπερ οι οποίοι έχουν αποδείξει την αξία τους στο ιταλικό ποδόσφαιρο και σίγουρα δεν πρόκειται να μεταγραφούν στον Παναθηναϊκό για να παίξουν αναπληρωματικοί.

Πρόκειται για μία πραγματικότητα που προκαλεί μία εύλογη απορία: τι μέλλει γενέσθαι με τον Λουκ Στιλ; Διότι είναι διαφορετικό να αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας για να δημιουργήσει ανταγωνισμό στον Άγγλο και κάτι άλλο να έρθει ένας ο οποίος προορίζεται για βασικός.

Από την ημέρα που ο Αντρέα Στραματσόνι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, ο Στιλ είναι ο αδιαμφισβήτητος "νούμερο 1". Μία κατάσταση που δεν σημαίνει κάτι, από τη στιγμή που καμία από τις εναλλακτικές επιλογές δεν έχει πείσει τον Ιταλό προπονητή. Κοτσόλης, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Γιαννακόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Ταμπάκης, Κότσαρης και Ξενόπουλος δεν θεωρούνται επαρκείς για το ρόλο του δεύτερου γκολκίπερ.

Υποβιβάζεται σε δεύτερος ο Στιλ

Οι τερματοφύλακες με τους οποίους έχει μιλήσει ο Στραματσόνι είναι αναπληρωματικοί στις ομάδες τους. Επομένως, για να πειστούν να ενταχθούν στον Παναθηναϊκό από τον Ιανουάριο, θα ζητήσουν εγγυήσεις ότι θα έχουν χρόνο συμμετοχής στις επίσημες υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Άρα, ως άμεση συνέπεια ο Στιλ θα υποβιβαστεί ιεραρχικά σε "νούμερο 2" στην εστία, όπως είχε συμβεί με την έλευση του το καλοκαίρι του 2014, όταν ο Κοτσόλης είχε αρχίσει τη σεζόν ενδεκαδάτος. Τότε, στη διάρκεια του φθινοπώρου, ο Άγγλος κέρδισε την εμπιστοσύνη του Αναστασίου και έκτοτε δεν τέθηκε ξανά εκτός ενδεκάδας.

Ο Στιλ έχει συμβόλαιο με την ΠΑΕ έως τον Ιούνιο του 2018 (είχε επεκτείνει στις 29/6/2015) και δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του. Άλλωστε, το ζητούμενο για τον Στραματσόνι είναι να έχει δύο αξιόπιστους γκολκίπερ και όχι απλώς να αλλάξει τον βασικό του. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον πως θα αντιμετωπίσει ο Άγγλος αυτή την προοπτική που θα συμβεί για πρώτη φορά κατά την παρουσία του στην Αθήνα.

Για να διατηρήσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, ο Άγγλος θα χρειαστεί να ανεβάσει την απόδοση του και να παίξει όπως στα προκριματικά του Europa League το καλοκαίρι του 2016. Διότι οι εμφανίσεις του τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο κατέστησαν επιτακτικά ανάγκη την απόκτηση ενός βασικού γκολκίπερ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ