ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κατιούσα του Σισέ μετά τον Παναθηναϊκό

Η κατιούσα του Σισέ μετά τον Παναθηναϊκό

Το Sport24.gr παραθέτει τις ομάδες που αγωνίστηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ, μετά την αποχώρηση του Παναθηναϊκό, καταγράφει τα στατιστικά του και βγάζει συμπέρασμα για τον απολογισμό του Γάλλου στράικερ.

Το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ από τη Μαρσέιγ, προκλήθηκε ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών του!

Μπορεί να είχε υποστεί δύο σοβαρούς τραυματισμούς, να μην είχε τα στάνταρ απόδοσης που είχε στη Λίβερπουλ, όμως παρέμενε ένας σπουδαίος επιθετικός, με διεθνή ακτινοβολία και με γκλάμουρ εκτός αγωνιστικού χώρου.

Έξι χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2015, έχει αναζοπυρωθεί η συζήτηση για την επιστροφή του Τζιμπ στην Αθήνα, με... πρωτοβουλία του ίδιου.

Όπως είναι λογικό, πολλοί αναρωτιούνται για την κατάσταση που βρίσκεται ο 34χρονος Γάλλος επιθετικός. Τη συζήτηση έχει τροφοδοτήσει ο ίδιος, με τη δήλωση που είχε κάνει προ μηνών ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, επειδή πονάει και δεν αντέχει να παίζει με ενοχλήσεις.

Το Sport24.gr παραθέτει την καριέρα του Γάλλου επιθετικού μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό και κάνει τον απολογισμό της...

Λάτσιο (12 Ιουλίου 2011 - 31 Ιανουαρίου 2012)

Διάρκεια συμβολαίου: 4 χρόνια

Η Ρώμη ήταν ο πρώτος προορισμός του Τζιμπρίλ Σισέ, μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό. Η σταδιοδρομία του στη Λάτσιο άρχισε με όνειρα και υποσχέσεις, αλλά και φανέλα βασικού. Έστω και ως δεξιός εξτρέμ, αφού στην κορυφή έπαιζε ο Μίροσλαβ Κλόζε.

Όμως, όσο περνούσε ο καιρός, οι οπαδοί και η τεχνική ηγεσία έχαναν την υπομονή τους, με αποτέλεσμα το ελπιδοφόρο ξεκίνημα να μετατραπεί σε μία αναγκαστική συνύπαρξη. Τελικά, ο Γάλλος έφυγε από την Ιταλία έξι μήνες μετά την άφιξη του.

Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια του Καμπιονάτο, πετυχαίνοντας 1 γκολ, σε 7 στο Europa League με 3 γκολ και σε 2 στο Κόπα Ιτάλια με 1 γκολ. Συνολικά, έκανε 27 συμμετοχές με 5 γκολ και 8 ασίστ. Η Λάτσιο δεν είχε "χασούρα" από τον Σισέ. Έδωσε 5,8 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό, πήρε 5 εκατ. ευρώ από την ΚΠΡ...

ΚΠΡ (31 Ιανουαρίου 2012 - 20 Ιανουαρίου 2013)

Διάρκεια συμβολαίου: 2,5 χρόνια

Ο νέος τόπος διαμονής του ήταν το Λονδίνο, κοντά στην μόνιμη οικία του Σισέ στο Νησί. Όπως και στην Λάτσιο, η έλευση του στην ΚΠΡ συνοδεύτηκε από μία εκρηκτική αρχή στο δεύτερο γύρο της Πρέμιερ Λιγκ, όταν και μέτρησε 8 συμμετοχές με 6 γκολ, βοηθώντας την ομάδα να σωθεί.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2012 ή αλλιώς η έναρξη της σεζόν 2012-2013 δεν ήταν εξίσου αποδοτική για τον Τζιμπρίλ στην Αγγλία. Πήρε 18 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, σκοράροντας μόνο 3 φορές. Επίσης, είχε 1 συμμετοχή στο Κύπελλο Αγγλίας και 2 στο Λιγκ Καπ, με 1 γκολ.

Αλ Γκαραφά (20 Ιανουαρίου 2013 - 30 Ιουνίου 2013)

Διάρκεια συμβολαίου: Δανεισμός 6 μηνών

Τέλη Ιανουαρίου του 2013, στην ΚΠΡ δεν υπολογίζεται πλέον. Η επιστροφή στον Παναθηναϊκό απέχει μερικές χιλιάδες ευρώ. Ξαφνικά, εμφανίζεται η Αλ Γκαραφά του Κατάρ και με τα πετροδόλαρα, τον πείθει να την προτιμήσει και να ζήσει την εμπειρία της Μέσης Ανατολής. Βεβαίως, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα 2 εκατ. δολάρια στο ταμείο της αγγλικής ομάδας, τα οποία βεβαίως δεν μπορούσε να διαθέσει η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου, ούτε καν με τη συνδρομή του Νικόλα Πατέρα.

Στη Ντόχα ο Σισέ έμεινε για έξι μήνες και σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο διάστημα της καριέρας του. Έπαιξε σε 9 ματς του πρωταθλήματος σκοράροντας 1 φορά, ενώ αγωνίστηκε σε 8 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας, πετυχαίνοντας 4 τέρματα.

Κούμπαν Κράσνονταρ (4 Ιουλίου 2013 - 1 Ιανουαρίου 2014)

Διάρκεια συμβολαίου: 1 + 1 χρόνια

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, αποδεσμεύτηκε από την ΚΠΡ και επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία και στην Κράσνονταρ Κούμπαν. Όπως και η Μέση Ανατολή, τα παγωμένα Ουράλια Όρη δεν αποδείχτηκαν η καλύτερη επιλογή για τον Τζιμπρίλ. Θα μπορούσε να είχε συμφωνήσει με την Μονπελιέ, αλλά ανέκαθεν ο Γάλλος ήταν λάτρης της περιπέτειας...

Η παρουσία του δεν είχε τόσες μεταπτώσεις όσο τις προηγούμενες φορές, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη μετριότητα και να αναδειχτεί σε σημείο αναφοράς για τη ρωσική ομάδα. Μέχρι τον Γενάρη, είχε 15 συμμετοχές στη ρωσική Λίγκα με 4 γκολ και 10 συμμετοχές στο Europa League με 1 γκολ.

Μπαστιά (1 Ιανουαρίου 2014 - 30 Ιουνίου 2015)

Ο Σισέ έλυσε το συμβόλαιο του με την Κρασνοντάρ με την είσοδο του 2014 επέστρεψε στην πατρίδα του, επιθυμώντας να αναστήσει την καριέρα του. Στο Σαμπιονά, η Μπαστιά τον εμπιστεύτηκε και ο ίδιος πήρε αμέσως φανέλα βασικού με 15 συμμετοχές και 2 γκολ.

Όμως, η σεζόν 2014 - 2015 (η τρέχουσα δηλαδή) κάθε άλλο παρά καλή είναι για τον Σισέ, αφού οι τραυματισμοί τον έχουν κρατήσει εκτός δράσης. Έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 7 ματς πρωταθλήματος και δεν έχει σκοράρει, σε 3 για το Λιγκ Καπ, όπου μετρά 3 γκολ και σε 1 στο Κύπελλο Γαλλίας, όπου σημείωσε 1 τέρμα. Συνολικά αγωνίστηκε 395 λεπτά. Δηλαδή... 4 ματς μαζί με τις καθυστερήσεις σε ολόκληρη της σεζόν!

Το συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, ο Τζιμπρίλ Σισέ αγωνίστηκε σε πέντε ομάδες μετά τον Παναθηναϊκό, όμως, η απόδοση του ήταν η μέρα με τη νύχτα... Σε καμία δεν άγγιξε τις επιδόσεις που είχε με το τριφύλλι στο στήθος, ούτε καν τις προσέγγισε.

Κοινός παρονομαστής στις πέντε ομάδες μετά τον Παναθηναϊκό; Έκανε ενθουσιώδες ξεκίνημα, ακολουθούσε απότομη πτώση στα στατιστικά του και κατέληγε στο "διαζύγιο".

Τα συστατικά της "χημείας" του Σισέ με τον Παναθηναϊκό δεν βρέθηκαν πουθενά αλλού και είναι απολύτως λογικό ο Τζιμπρίλ να την επιδιώκει ξανά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ