ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκονζάλες: "Να πεθάνετε στο χορτάρι του Καραϊσκάκης"

Γκονζάλες: "Να πεθάνετε στο χορτάρι του Καραϊσκάκης"
INTIME SPORTS

Συμβουλές γεμάτες πάθος προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού ενόψει ντέρμπι έδωσε ο Έκι Γκονζάλες, μιλώντας για περηφάνια και τιμή, ενώ χαρακτήρισε τους "πράσινους" την καλύτερη και μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του. Δείτε video.

Μπορεί να έχει φύγει εδώ και χρόνια από τη χώρα μας, αλλά ο Έκι Γκονζάλες δεν ξεχνά όσα έχει βιώσει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Τα Prasinanea.gr επικοινώνησαν μαζί του και του ζήτησαν τη γνώμη του για το μεγάλο ντέρμπι.

Ο Αργεντινός ήταν απολαυστικός και δεν παρέλειψε να δώσει τις δικές του οδηγίες προς τους παίκτες του "τριφυλλιού" προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Επίσης, μίλησε για ένα παράξενο καθεστώς που δεν τους άφηνε να κερδίσουν.

Έκι, καλησπέρα. Σε καλούμε από την Ελλάδα... Το Σάββατο παίζει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη...

"Κατάλαβα... Εδώ και πολλές μέρες όλα περιστρέφονται γύρω από αυτό το παιχνίδι. Λογικό, είναι το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήμουν τυχερός που αγωνίστηκα σε αυτά τα παιχνίδια. Σπάνια βιώνεις τέτοιο πάθος και τέτοια ένταση".

Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος και ο Ολυμπιακός δεύτερος, δύο βαθμούς πίσω. Παρακολουθείς τι γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Παρακολουθώ μέσω ίντερνετ ότι συμβαίνει. Ο Παναθηναϊκός είναι στην καρδιά μου και ενημερώνομαι για την πορεία του. Χαίρομαι που είναι στην κορυφή. Ξέρω ότι άρχισε άσχημα με τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, αλλά φαίνεται πως στην Ελλάδα πηγαίνει καλά".

Έχεις εικόνα για την κατάσταση των δύο ομάδων; Διότι μετά από καιρό και οι δύο παίζουν καλή μπάλα και όλοι περιμένουμε ένα ωραίο παιχνίδι...

"Δυστυχώς δεν έχω εικόνα. Αλλά δεν παίζει ρόλο τι έκαναν πριν το ντέρμπι. Αυτά τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά. Και δεν νομίζω ότι θα παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο. Εγώ θυμάμαι ότι κυριαρχούσε το σκληρό παιχνίδι και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Η νίκη θα κριθεί στο πάθος".

Εσύ τι θυμάσαι από τα ντέρμπι στον Πειραιά;

"Ήταν ένα περίεργο καθεστώς... Κάναμε καλά παιχνίδια, πολλές φορές αξίζαμε τη νίκη, όμως στο τέλος κάτι γινόταν και δεν την παίρναμε. Κάτι παρόμοιο συνέβη πέρυσι απ' ότι είχα διαβάσει. Όμως οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πρέπει να τα ξεπεράσουν όλα και να πάρουν τη νίκη. Είναι δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουν εχθρική ατμόσφαιρα, αλλά παίζουν στη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα".

Ένας συμπατριώτης σου ηγείται του Παναθηναϊκού... Ο Λέτο...

"Αυτή η ομάδα ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία και τη ψυχοσύνθεση των Αργεντινών. Εκφράζει περηφάνια και τιμή, δύο στοιχεία απαραίτητα για εμάς. Για αυτό οι Αργεντίνοι πιάνουν στον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο είναι ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα και ταλέντο και έχει τα προσόντα να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, μέσα και έξω από το γήπεδο. Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση η απόδοση του".

Εσύ τι συμβουλή θα έδινες στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού;

"Για μένα το σημαντικό είναι να βγουν στον αγωνιστικό χώρο με μάτι που γυαλίζει... Να πιάσουν από το λαιμό τον αντίπαλο και να μην τον αφήσουν να πάρει ανάσα. Να μην αφήσουν μονομαχία που να μην πάνε πρώτοι στη μπάλα και να καταθέσουν κάθε ικμάδα της δύναμης τους. Όταν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, καθένας τους θα πρέπει να έχει... πεθάνει στο χορτάρι".

Θα ήθελες να παραστήσεις τον μάντη και να κάνεις μία πρόβλεψη;

"Δεν είναι το καλύτερο μου, αλλά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει. Εφόσον το παιχνίδι παιχτεί μόνο στο γήπεδο, θα νικήσει. Είναι η καλύτερη και η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα".

Οι οπαδοί ακόμα δεν σε έχουν ξεχάσει...

"Ούτε και εγώ. Είναι οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο και τους έχω μέσα στην καρδιά μου. Δικαιούνται να πανηγυρίσουν τίτλους, όμως τώρα δικαιούνται να πανηγυρίσουν μία νίκη στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου τους. Είμαι σίγουρος ότι στηρίζουν την ομάδα με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν".

Να κλείσουμε με μία προτροπή προς τους παίκτες, εν όψει του ντέρμπι;

"Απλά, νικήστε τους...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ