ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γι' αυτό πήρε την απόφαση για 20 εκατ. ευρώ ο Αλαφούζος

Γι' αυτό πήρε την απόφαση για 20 εκατ. ευρώ ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος με τη γραπτή του δήλωση και τη δέσμευσή του να καλύψει ο ίδιος τα 20 εκατ. ευρώ της Α.Μ.Κ. εξέπληξε τους πάντες. Το Sport24.gr εξηγεί πώς έφτασε σε αυτή την απόφαση ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Γιάννης Αλαφούζος με γραπτή του δήλωση δεσμεύτηκε να καλύψει ο ίδιος τα 20 εκατ. ευρώ της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου που θα προκηρυχθεί στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.

Μια δέσμευση που εξέπληξε τους πάντες καθώς ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς και όλα έδειχναν πως την Παρασκευή θα είχαμε αναβολή της Γ.Σ. και θα υπήρχε παράταση στην ολοκλήρωση του "deal" και χρονοτριβή στην υπόθεση μεταβίβασης των μετοχών του τριφυλλιού.

Το Sport24.gr εξηγεί πώς έφτασε στο να πάρει αυτή την απόφαση ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού και τι είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες αλλά και την ατάκα του Παϊροτζ Πιεμπονγκσάντ προς τον Γιάννη Αλαφούζο.

Οι δυο άνδρες βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από κοντά για να δουν πως θα προχωρήσει η μεταβίβαση, με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία να σημειώνει πως θέλει λίγο ακόμα χρόνο για να μπορέσει να κάνει δικές του τις μετοχές του Παναθηναϊκού και να εξετάσει μερικά ζητήματα ακόμα που έχουν προκύψει.

Μάλιστα μεταξύ άλλων είπε στον Αλαφούζο ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να βάλει λεφτά μέχρι να γίνει κάτοχος των μετοχών του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά να κάνει δική του την πράσινη ΠΑΕ.

Τότε ο Αλαφούζος του απάντησε πως για να μην υπάρξει πρόβλημα και να μην χαθεί περισσότερος χρόνος θα καλύψει ο ίδιος την αύξηση των 20 εκατ. ευρώ που θα προκηρύξει η Γενική Συνέλευση της Παρασκευής (6/7) (αντίθετα) δεν θα βάλει χρήματα για τα χρέη όπως αρχικά είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές. Κάτι που πλέον θα πρέπει να αναλάβει να καλύψει η πλευρά του Πιεμπονγκσάντ.

Ουσιαστικά δηλαδή ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα βάλει επιπλέον χρήματα απ' όσα ουσιαστικά είχε δεσμευθεί. Απλά θα τα βάλει πιο γρήγορα και για άλλο σκοπό, όχι για να καλύψει τα χρέη.

Βέβαια από εκεί και πέρα θα υπάρξει ένα ζητούμενο με το τι θα γίνει αν τελικά δεν προχωρήσει η μεταβίβαση και ο Παϊροτζ Πιεμπονγκσάντ κάνει οριστικά πίσω και τελικά δεν πάρει τον Παναθηναϊκό. Σ' αυτό το ενδεχόμενο απάντηση δεν έχει δοθεί...

Ήρ​θε η στιγμή να απολαύσεις ​τα προημιτελικά ​τ​ο​υ​ Π​αγκοσμίου Κ​υ​π​έ​λλο​υ​ στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ