ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φουλ για φορ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
Μπεργκ, Ουζουνίδης EUROKINISSI SPORTS

Καλός ο Άλτμαν, κάλλιστος ο Μολίνς, αλλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει τον βασικό σέντερ φορ του Παναθηναϊκού και... γρήγορα.

Την ίδια ώρα που ο Μάρκους Μπεργκ σκόραρε για πρώτη φορά - με πέναλτι - φορώντας τη μπλε φανέλα της Αλ Αϊν, ο Παναθηναϊκός με δυο "δοκάρια" και δυο τετ α τετ νικούσε τον Μπεζοτόζνι και την Γκαμπάλα μόνο μια φορά, κι αυτή από την άσπρη βούλα...

Ο Ουζουνίδης ξέρει ότι η ομάδα του από τη μέση και πίσω είναι καλά. Δεν είναι σούπερ. Αλλά έχει χημεία, αξιόπιστο δίδυμο ακραίων μπακ (Χουλτ - Κουλιμπαλί), τον καλύτερο στόπερ της Σούπερ Λίγκας (Μολέντο) και δυο αμυντικούς μέσους (Ζέκα - Κουρμπέλης), οι οποίοι στα καλά τους (αν δηλαδή δεν αντιμετωπίζουν οποιουδήποτε είδους ενοχλήσεις), συνθέτουν στην κυκλοφορία της μπάλας ανασταλτικά (πρέσινγκ, κλεψίματα, καλύψεις) ένα δίδυμο επιπέδου "ανταγωνιστικού" Παναθηναϊκού. Σ' αυτό το κομμάτι του γηπέδου, από τον Ουζουνίδη λείπουν οι αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Ο πάγκος. Κυρίως στα άκρα της άμυνάς του. Δευτερευόντως στις θέσεις αυτών των δύο που θεωρούνται τα βασικά πιστόνια της μηχανής.

Η ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ

Μιας μηχανής από την οποία φαίνεται πως λείπει η "έκρηξη". Όχι στο πεδίο φυσικής κατάστασης: ο γυμναστής Νίκος Γιάγκου ξέρει τι κάνει. Η ένταση της καθημερινής εκγύμνασης έχει ήδη αλλάξει level και ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε με την Γκαμπάλα μια ταχύτητα πιο γρήγορος και 10-15 λεπτά πιο ανθεκτικός στο ρυθμό που ζητά ο Ουζουνίδης συγκριτικά με το προ εβδομάδας φιλικό εναντίον της Αλκμααρ. Αυτό που λείπει είναι η έκρηξη της αποτελεσματικότητας! Η ευστοχία.

Ίσως το παράδειγμα να μην είναι το πιο ενδεικτικό, αλλά είναι ολόφρεσκο: τέσσερις φάσεις/τρία γκολ ο Ολυμπιακός σε εκτός έδρας ματς εναντίον της Παρτίζαν, πέντε φάσεις/ένα γκολ από πέναλτι ο Παναθηναϊκός εντός έδρας εναντίον της Γκαμπάλα. Διασφαλισμένη η πρόκριση για τους Ερυθρόλευκους, ελαφρύ προβάδισμα για τους Πράσινους. Ο προσανατολισμός του Τριφυλλιού είναι πλέον ευθύς και σαφής: φουλ για φορ! Για τον βασικό φορ. Αυτόν που θα πάρει τη θέση του Μάρκους Μπεργκ στην ενδεκάδα και θα έχει ως παρτενέρ τον Λουτσιάνο. Είπαμε, καλοί και "τίμιοι" ο Άλτμαν και ο Μολίνς, αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν θα μοχθούν για μια θέση στο αρχικό σχήμα.

ΤΟ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Θα' ναι ο φορ από το Καμπιονάτο; Πιθανότατα ναι. Εκεί, άλλωστε εστιάστηκε το "παναθηναϊκό" ενδιαφέρον με επαφές για δύο-τρεις μέρες. Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος που εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή είχε συζητήσεις με μάνατζερς και εκπροσώπους ομάδων για τρεις θέσεις: φορ, εξτρέμ, αριστερό μπακ. Τώρα, όμως, εν αρχή ην ο επιθετικός, ο οποίος αναμένεται να έχει κλείσει μέχρι Δευτέρα - Τρίτη. Τι έπεται; Ανάλογα με το διαθέσιμο μπάτζετ και τις προϋποθέσεις κάθε περίπτωσης, ο Ουζουνίδης θα αποφασίσει αν η έκτη μεταγραφή θα είναι εξτρέμ ή αριστερού μπακ.

Το παζλ θα αργήσει να σχηματιστεί ολικά. Ο Ουζουνίδης θα συνεχίσει να λέει "δεν είμαστε 100% έτοιμοι" και θα λέει την αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός απολύτως διαμορφωμένος και έτοιμος θα είναι στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αν ως τότε έχει φτάσει στους ομίλους του Europa League και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της εξέδρας του, η σεζόν θα έχει ξεκινήσιε πολύ καλύτερα απ' ότι προοιωνίζονταν η πώληση του Μπεργκ, η φυγή Κλωναρίδη - Εμποκού, οι προσφυγές και η παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ