ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φαβορί στα Play off ο Παναθηναϊκός

Φαβορί στα Play off ο Παναθηναϊκός
Καραγκούνης Χριστοδουλόπουλος INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στα Play off της Superleague και το Sport24.gr εξηγεί τους 5 λόγους που μπορεί αυτό να συμβεί (videos)

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να μην φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου, αν και βρέθηκε αρκετά κοντά λίγο πριν το τέλος της διοργάνωσης.

Το μοναδικό κέρδος από τη φετινή σεζόν είναι το γεγονός πως τερμάτισε 2ος στην βαθμολογία και με τέτοια απόσταση από την 5η θέση (ΑΕΚ), που δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσει στα Play off με 4 πόντους.

Βέβαια η ιστορία μας έχει διδάξει πως εκείνος που παίρνει τη δεύτερη θέση συνήθως δεν τερματίζει και πρώτος στα Play off, μία παράδοση όμως που "έσπασαν" οι πράσινοι μόλις την περσινή σεζόν.

Εμείς στο θέμα μας δεν θα σταθούμε στις προκαταλήψεις και με 5 επιχειρήματα θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε, πως ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά.

Οι πέντε άξονες

Ξεκινάμε με το προφανές. Την βαθμολογική θέση, συνεχίζουμε με την φόρμα των ομάδων, προχωράμε με το ρόστερ, συνεχίζουμε με τα μεταξύ τους ματς και καταλήγουμε στους... ξεχασμένους!

1) Βαθμολογική θέση: Ο Παναθηναϊκός βαθμολογικά είναι το φαβορί, αφού ξεκινάει με 4 πόντους και οι αντίπαλοι του με κανένα! Κάτι που σημαίνει πως οι πράσινοι έχουν περιθώριο για μία ήττα, χωρίς να κοστίσει τίποτα. Επίσης με τρεις νίκες, λογικά, κλειδώνει την πρόκριση.

2) Τα μεταξύ τους αποτελέσματα: Ταιριάζει με το από πάνω. Ο Παναθηναϊκός όπως είπαμε με τρεις νίκες, λογικά, καθαρίζει την υπόθεση πρόκριση. Στα ματς πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και ΑΕΚ έκανε 3 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία, κάτι που δείχνει πως ξέρει τον τρόπο να παίρνει βαθμούς.

3) Φόρμα των ομάδων: Ο Παναθηναϊκός έκλεισε εκπληκτικά τη σεζόν, με 5 νίκες στα 5 τελευταία ματς. Σε αυτά τα παιχνίδια πέτυχε 11 γκολ και δεν δέχθηκε ούτε ένα! Ο Ατρόμητος από την πλευρά του κέρδισε μόλις 1 στα 6 τελευταία του ματς, ο ΠΑΟΚ έχει 2 νίκες στα 6 ματς και η ΑΕΚ μόλις 1 νίκη στα τελευταία 6 της ματς.

3) Βάθος στο ρόστερ: Με εξαίρεση ίσως, περισσότερο, τον Ατρόμητο και, λιγότερο, τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει περισσότερες λύσεις σε παίκτες που θεωρούνται βασικοί, ειδικά τώρα που επέστρεψαν και οι τραυματίες. Αν μάλιστα ήταν καλά ο Λέτο, θα μιλούσαμε για τεράστια διαφορά.

5) Παίκτες από το πουθενά: Στις τελευταίες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός πήρε βοήθεια από παίκτες που θεωρούνταν "τελειωμένοι". Αναφερόμαστε στους Ρούντολφ Γκέργκελι, Αντώνη Πετρόπουλο, Γιώργο Καραγκούνη και Γιούρκα Σεϊταρίδη. Οι τρεις πρώτοι ειδικά δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση.

Κλείνοντας...

Με τα λόγια κανείς ποτέ δεν κέρδισε κάτι. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εξάλλου έχει δείξει πως τα καταφέρνει καλά στο να τα κάνει θάλασσα όταν φτάνει στην πηγή.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο τόσο βαθμολογικά όσο και ποιοτικά μοιάζει να είναι το φαβορί και μένει να το αποδείξει εντός γηπέδου.

Αναλυτικά τα μεταξύ τους αποτελέσματα

Με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ

8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-3

22η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: 0-2

Σύνολο: 1 ήττα, 1 νίκη

Με αντίπαλο την ΑΕΚ

9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-2

22η αγωνιστική: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0

Σύνολο: 1 ήττα, 1 νίκη

Με αντίπαλο τον Ατρόμητο

3η αγωνιστική: Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1

17η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0

Σύνολο: 1 νίκη, 1 ισοπαλία

Εσείς διαβάστε για τη νίκη με 4-0 επί του Παναιτωλικού, την... 100αρα του Νίνη και τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ