ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έχει βγάλει τέσσερις από τη "ναφθαλίνη" ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό

Έχει βγάλει τέσσερις από τη "ναφθαλίνη" ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό

Από το απόλυτο μηδέν με τον Στραματσόνι, τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν παιχνίδια στα πόδια τους επί Ουζουνίδη. Ο 48χρονος προπονητής θέλει να εκμεταλλευτεί τους τέσσερις πράσινους που δεν... "έβλεπε" ο Ιταλός.

Με την έλευση του ο Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριξε ότι θέλει λίγες μέρες για να αξιολογήσει πλήρως το ρόστερ του Παναθηναϊκού και να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με τις αποχωρήσεις και τις προσθήκες ενόψει Ιανουαρίου.

Παράλληλα όπως συμβαίνει κάθε φορά που ένας νέος τεχνικός αναλαμβάνει μια ομάδα υπήρξαν και κάποιοι παίκτες που βγήκαν από την "ναφθαλίνη" καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπολογίζονταν από τον Αντρέα Στραματσόνι.

Αντίθετα ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειξε από τα πρώτα πέντε παιχνίδια που έχει καθίσει μέχρι στιγμής στον πάγκο ότι θέλει να τους δώσει την ευκαιρία ώστε να του δείξουν τι αξίζουν, να τους αξιοποιήσει και να κερδίσει απ' αυτούς ότι περισσότερο μπορεί βάζοντας τους με το καλημέρα στο "rotation" της ομάδας.

Δυο εξ αυτών εξάλλου, τον Μπουμάλ και τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, τους γνώριζε πολύ καλά έχοντας δουλέψει στο παρελθόν μαζί τους σε Πανιώνιο και Ξάνθη αντίστοιχα. Οι άλλοι δυο που βγήκαν από την "ναφθαλίνη" ήταν οι Χουχούμης και Μαρινάκης οι οποίοι επίσης πήραν τις ευκαιρίες τους.

Δείτε χαρακτηριστικά τον πίνακα με τις συμμετοχές που είχε κάθε παίκτης επί Στραματσόνι και επί Ουζουνίδη. Φυσικά το δείγμα είναι μικρό για τον Έλληνα τεχνικό ο οποίος όμως έδειξε με το καλημέρα ότι περιμένει βοήθειες από τους τέσσερις προαναφερθέντες.

Παίκτης Ματς με Στραματσόνι Ματς με Ουζουνίδη Συνολικά
Μπουμάλ 0/20 3/5 3/25
Χουχούμης 3/20 3/5 6/25
Μαρινάκης 0/20 1/5 1/25
Π. Βλαχοδήμος 0/20 3/5 3/25

Ας δούμε όμως και κάθε περίπτωση ξεχωριστά και το τι ίσχυε με τον Αντρέα Στραματσόνι αλλά και τι περιμένει από εδώ και πέρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τους τέσσερις πράσινους.

"Ντεμπούτο" με το καλημέρα για τον Ολιβιέ Μπουμάλ

Αν και αποκτήθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο από τον Παναθηναϊκό έχοντας αρκετό χρόνο στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου την φετινή σεζόν δεν υπολογιζόταν από τον Ιταλό τεχνικό. Ο Στραματσόνι τον είχε αφήσει εκτός λίστας για το Europa League ενώ δεν θα είχε πρόβλημα να έφευγε στο τέλος Αυγούστου ώστε να έχει διαθέσιμη μια ακόμα θέση ξένου. Έφτασε άλλωστε μια ανάσα από την μετακόμιση του στην Τουρκία.

Η μεταγραφή δεν έγινε και ο Μπουμάλ έμεινε αλλά τις περισσότερες φορές ο Ιταλός τον είχε εκτός 18άδας αν και θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Καμερουνέζος είχε και ένα πρόβλημα με τους κοιλιακούς που τον άφησε για κάποιο διάστημα εκτός μάχης.

Με το που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύτηκε αμέσως το "δικό του παιδί". Ο Μπουμάλ έπαιξε σε τρία από τα πέντε παιχνίδια των πράσινων και ενδεχομένως να είχε αγωνιστεί και με την Θέλτα αν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ντεμπούτο του Καμερουνέζου άσου τη φετινή σεζόν έγινε με τον Ουζουνίδη στον πάγκο λίγα 24ωρα μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του τριφυλλιού από τον 48χρονο τεχνικό. Ήταν στο ματς με τον ΠΑΟΚ όπου ο Μπουμάλ έπαιξε 20 λεπτά, εν συνεχεία αγωνίστηκε άλλα 28' στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και ήταν βασικός στο ματς με την ΑΕΛ όπου έπαιξε για 60 λεπτά.

Ο προπονητής του τριφυλλιού περιμένει από τον Μπουμάλ να τον βοηθήσει τόσο στην αριστερή όσο και στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης στο 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του, την τεχνική του αλλά και τα καλά πόδια που διαθέτει ο Καμερουνέζος άσος και μπορεί είτε να απειλήσει απευθείας, είτε να δημιουργήσει φάσεις για τους πράσινους επιθετικούς.

Τρία ενενηντάλεπτα για τον Χουχούμη

Ο Διαμαντής Χουχούμης το καλοκαίρι ήταν ένα βήμα από το να αποχωρήσει ως δανεικός από το τριφύλλι για ομάδα της Ιταλίας καθώς ο Αντρέα Στραματσόνι δεν τον υπολόγιζε. Άλλωστε ο νεαρός άσος είχε πάει και είχε δοκιμαστεί για δέκα μέρες στην Τερνάνα. Η απόκτηση των Χουλτ και Γουακάσο σήμανε πως ο 22χρονος άσος θα είχε λίγο έως ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Η ευπάθεια που παρουσίασε ο Σουηδός όμως με κάποιους τραυματισμούς αλλά και το γεγονός ότι ο Γκανέζος κυρίως αποκτήθηκε ως χαφ έδωσαν την ευκαιρία στον Χουχούμη να παίξει σε 3 από τα 20 ματς με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο.

Με την έλευση του Ουζουνίδη όμως και σε σύνολο πέντε παιχνίδια που έχει καθοδηγήσει το τριφύλλι ο Έλληνας τεχνικός ο Χουχούμης έχει δώσει το παρών και πάλι σε τρία ματς. Όλα μάλιστα βασικός και σε όλα για ενενήντα λεπτά. Φυσικά ο 22χρονος άσος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό ήταν αρχικά ο Χουλτ τραυματίας και εν συνεχεία ο Γουακάσο άρα ο Έλληνας αριστεροπόδαρος είχε ευκαιρίες να αγωνιστεί σε τρία διαδοχικά παιχνίδια βοηθώντας τους πράσινους κόντρα σε Θέλτα, Ατρόμητο και Απόλλων Σμύρνης.

Ο Χουχούμης από τη στιγμή που υπάρχει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Γουακάσο τον Ιανουάριο, ενώ είναι σίγουρο ότι θα λείπει για ένα μήνα στο Κόπα Άφρικα σίγουρα θα λογίζεται ως η δεύτερη λύση στο αριστερό άκρο, πίσω από τον Χουλτ, και αναμένεται να πάρει και άλλες ευκαιρίες. Αν όντως φύγει ο Γκανέζος και δεν αποκτηθεί αριστερό μπακ τότε ο Χουχούμης θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, θα πάρει τις ευκαιρίες του και θα αξιολογηθεί ακόμα καλύτερα από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει τις δυνατότητες, μένει και να τις δείξει.

Παρθενική εμφάνιση με Ουζουνίδη για τον Μαρινάκη

Ένα ακόμη πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Νίκου Μαρινάκη. Ο Έλληνας άσος δεν είχε παίξει ούτε λεπτό με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο. Παρά το γεγονός ότι είχε βρεθεί σε κάποιες αποστολές και αρκετές φορές στην 18άδα ποτέ δεν πήρε την ευκαιρία του. Άλλωστε μπροστά του, στην θέση του δεξιού μπακ, είχε τους Μέστο, Κουλιμπαλί και Ρέις οπότε δεν υπήρχε περιθώριο για αυτόν.

Με την έλευση του Ουζουνίδη όμως δόθηκε και στον Μαρινάκη μια ευκαιρία. Πολλοί θα πουν ότι ήταν λόγω των τραυματισμών και των απουσιών που είχε ο 48χρονος τεχνικός να αντιμετωπίσει στο ματς με την ΑΕΛ. Και όμως αν ήθελε ο Έλληνας προπονητής θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Μέστο ως μπακ και τον Κουλιμπαλί ως αμυντικό χαφ και να άφηνε στον πάγκο τον Μαρινάκη.

Αντίθετα όμως ο Ουζουνίδης έριξε στα βαθιά το νεαρό ποδοσφαιριστή χρησιμοποιώντας τον για 90 λεπτά στην αναμέτρηση με τους "βυσσινί" και μάλιστα σε μια θέση, αυτή του αμυντικού χαφ, που ο 22χρονος άσος είχε να παίξει απ' όταν αγωνιζόταν στους νέους και μάλιστα σε ελάχιστα παιχνίδια. Αυτή μάλιστα ήταν και η παρθενική εμφάνιση του Έλληνα άσου τη φετινή σεζόν.

Από εδώ και στο εξής και από τη στιγμή που ο Κουλιμπαλί θα φύγει για το Κόπα Άφρικα αυτομάτως ο Μαρινάκης θα έχει έναν παίκτη λιγότερο μπροστά του στην θέση του δεξιού μπακ και στα συνεχόμενα ματς του Ιανουαρίου αναμένεται να πάρει και άλλες ευκαιρίες από τον Έλληνα τεχνικό.

Από το απόλυτο μηδέν... σε τρεις παρουσίες ο Βλαχοδήμος

Ανάλογη περίπτωση με αυτή του Μπουμάλ για τον Αντρέα Στραματσόνι ήταν και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Ο Ιταλός δεν... έβλεπε τον Έλληνα άσο. Τον είχε αφήσει εκτός λίστας του Europa League ενώ στην Ελλάδα δεν είχε παίξει ούτε λεπτό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε δουλέψει με τον Έλληνα άσο στην Ξάνθη όπου μάλιστα ο Βλαχοδήμος είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη χρονιά του και για αυτό και είχε πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Με το που ανέλαβε το τριφύλλι ο 48χρονος τεχνικός μίλησε μαζί του, τον πήρε αποστολή και αν μπορούσε θα τον είχε βάλει στο ματς με την Θέλτα δίνοντας του αρκετό χρόνο συμμετοχής. Δεν μπορούσε όμως από τη στιγμή που ο Ιταλός τεχνικός δεν τον είχε δηλώσει στη λίστα της UEFA.

Αρχικά του έδωσε την πρώτη του συμμετοχή τη φετινή σεζόν στο ματς με τον Ατρόμητο χρησιμοποιώντας τον στις καθυστερήσεις αλλά στα παιχνίδια με Απόλλων και ΑΕΛ τον έβαλε στο δεύτερο μέρος και μάλιστα στο παιχνίδι με τους "βυσσινί" ο Βλαχοδήμος ήταν αρκετά δραστήριος.

Από εδώ και στο εξής και με τον Εμποκού να λείπει στο Κόπα Άφρικα ο Βλαχοδήμος αναμένεται να πάρει και άλλες ευκαιρίες, ιδίως τον Ιανουάριο, ενώ όπως συμβαίνει και με τον Μπουμάλ το μεγαλύτερο συν για τον νεαρό άσο είναι πως ο Ουζουνίδης γνωρίζει ακριβώς τι μπορεί να του δώσει ο Βλαχοδήμος. Μπορεί να τον κάνει να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό και φυσικά να βοηθήσει τους πράσινους δείχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον πλούσιο ταλέντο που διαθέτει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ