ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έχασε την Ευρώπη, κέρδισε την Ελλάδα

Έχασε την Ευρώπη, κέρδισε την Ελλάδα
INTIME SPORTS

Το "τριφύλλι" στην μετά-Σισέ εποχή είχε δυσανάλογη εικόνα για τις προσδοκίες των οπαδών του. Από την μία η "σφαλιάρα" στην Ευρώπη και από την άλλη η εξαιρετική εικόνα εντός συνόρων. (videos)

Μεγάλο ερωτηματικό ήταν και παραμένει η φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκού που κλήθηκε στην μετά-Σισέ εποχή να επιδείξει ένα πρόσωπο.

Πολλοί θεωρούσαν πως η ομάδα δύσκολα θα προσαρμόζονταν σε ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού με τον ίδιο ωστόσο τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να πιστεύει ότι οι "πράσινοι" θα είναι πολύ καλύτεροι από τα προηγούμενα χρόνια.

Αυγουστιάτικη σφαλιάρα...

Οι θετικές εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας και τα νέα από την καλοκαιρινή προετοιμασία έδειχναν πως με τις απαραίτητες προσθήκες το "τριφύλλι" θα διεκδικούσε επί ίσοις όροις την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίπαλος, η δανέζικη Οντένσε και τα χαμόγελα της κλήρωσης έγιναν πιο έντονα μετά το ελπιδοφόρο 1-1 εκτός έδρας στο τέλος Ιουλίου χάρη στο γκολ του Λέτο.

Όμως όσοι προτίμησαν να πάνε στο ΟΑΚΑ από μια παραλία για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα, δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τους Δανούς να πετυχαίνουν τέσσερα γκολ (3-4) και να κατακτούν την πρόκριση παρόλο που βρέθηκαν να χάνουν με 2-1.

Στο Τελ Αβίβ η πίκρα ήταν τεράστια

Δεκαέξι μέρες αργότερα, στην συμμετοχή του "τριφυλλιού" στο Europa League, και πάλι η εικόνα ήταν απλά απογοητευτική. 3-0 από την Μακάμπι με τους παίκτες του Φερέιρα να καταρρέουν στο δεύτερο ημίχρονο (και ενώ το αποτέλεσμα στο πρώτο ήταν 0-0).

Η ελπίδα του ΟΑΚΑ, έσβησε με την πρώτη νίκη του καλύτερου Έλληνα πρέσβη στην Ευρώπη, Παναθηναϊκού να νικάει με 2-1 αλλά να αποχαιρετάει πρόωρα την φετινή του συμμετοχή στα εκτός συνόρων σαλόνια.

Πρεμιέρα με το δεξί σε Κέρκυρα, κέρδος στο Περιστέρι

Πλέον άπαντες καλούνταν να ανασυνταχθούν μέσα σε τρεις μέρες καθώς ξεκινούσε η κούρσα για την φετινή μάχη του τίτλου, με τους περισσότερους φιλάθλους να διατυμπανίζουν πως ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί και για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Οι "πράσινοι" στην πρεμιέρα τους στην παραδοσιακά δύσκολη έδρα της Κέρκυρας πέρασε με νίκη χάρη στα γκολ των Λέτο και Νίνη. Και ο Σεπτέβρης έφυγε με νίκη εντός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ισοπαλία στο Περιστέρι στο φινάλε με γκολ του Λέτο, και ενώ οι παίκτες του Φερέιρα δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα αγωνίζονταν από το 3' με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής του Καρνέζη).

Εκεί ο Πορτογάλος τεχνικός εκτός από τον πολύτιμο βαθμό κέρδισε κάτι πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία του συλλόγου. Τον Στέφανο Καπίνο, αφού ο Κοτσόλης ήταν τραυματίας και ο Καρνέζης είχε αποβληθεί.

Διπλά τίτλου σε Ξάνθη και Τούμπα

Με τον 17χρονο ταλαντούχο τερματοφύλακα κέρβερο κάτω από τα δοκάρια του και τον Σεμπαστιάν Λέτο να έχει ρόλο "φουνταριστού" και να σκοράρει κατά βούληση, ο Παναθηναϊκός πέρασε από δύο έδρες που δείχνουν τίτλο... στο φινάλε. Τα Πηγάδια της Ξάνθης και την "καυτή" Τούμπα, επικρατώντας με 3-2 και 3-1 αντίστοιχα.

Ενδιάμεσα οι "πράσινοι" είχαν πετύχει μια ακόμα μεγάλη σε σκορ νίκη επί του Εργοτέλη, στο ΟΑΚΑ νικώντας με 4-0 μπροστά στο κοινό του που πλέον άλλαζε σκέψη για την φετινή εικόνα της ομάδας.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη είχε πάρει την ευθύνη και είχε τονίσει πως εκτός του γεγονός πως δεν είχε τους παίκτες "κλειδιά" στα ματς αυτά (αφού την ύστατη ώρα μεταγράφηκαν οι Κουίνσι και Τοτσέ) η ομάδα δεν είχε δουλέψει όπως εκείνος θα ήθελε. Και έτσι οι αποδείξεις... έρχονταν με καθυστέρηση.

Νίκησε ΑΕΚ, αήττητος και σε Καραϊσκάκη

Ο Νοέμβριος μπήκε με τις καλύτερες συνθήκες για το "τριφύλλι" αφού μετά το ματς με τον "Δικέφαλο του Βορρά", καλούνταν εντός έδρας να αντιμετωπίσει και την ΑΕΚ. Νίκη με 3-2 και το μυαλό όλων στο Καραϊσκάκη.

Άπαντες περίμεναν να δουν τον Παναθηναϊκό με μια εβδομάδα κενό (λόγω Εθνικής Ελλάδος) να έχει χάσει την θετική του αύρα στο ματς με τον "αιώνιο" αντίπαλο. Παρόλο αυτά, οι "πράσινοι" μπήκαν με τσαμπουκά στο φαληρικό στάδιο και προηγήθηκαν με τον Ζέκα και με τον Καπίνο να "κατεβάζει τα ρολά" διατηρώντας αήττητο τον Παναθηναϊκό που πήρε ισοπαλία τελικά από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Ο μήνας έκλεισε με μια ακόμα νίκη επί του ΟΦΗ αλλά τους "πράσινους" να δείχνουν σημεία κόπωσης και αποσυντονισμού στο παιχνίδι τους.

Προδόθηκε στο "Κ. Βικελίδης", ανέκαμψε σε "Πλατεία"

Ο Δεκέμβριος μήνας μπήκε με το αριστερό για τον Παναθηναϊκό που πήγε στο "Κλέανθης Βικελίδης" χωρίς μυαλό και ηττήθηκε με 3-1, παρόλο που αρχικά ισοφάρισε σε 1-1. Τα αμυντικά κενά εμφανίστηκαν και χτύπησαν "καμπανάκι" σε τεχνική ηγεσία και διοικούντες ενόψει μεταγραφικής περιόδου.

Πλέον άπαντες θα έπρεπε να επιδείξουν άλλη εικόνα σε μια ακόμα δύσκολη έδρα, την Νέα Σμύρνη και χωρίς τον άρρωστο Φερέιρα. Και χάρη στους Λέτο και Κατσουράνη οι "πράσινοι" έφυγαν από την "Πλατεία" με ένα ακόμα πολύτιμο "διπλό" στο πρωτάθλημα.

Τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης που με τον Πορτογάλο προπονητή των "πράσινων" να είναι στα μπουθ για να προφυλαχθεί, και τους παίκτες του να κατακτούν μια ακόμα νίκη με 3-1.

Η χρονιά του 2011 ολοκληρώθηκε με το πρώτο θετικό τεστ των περισσοτέρων θεωρητικά αναπληρωματικών που πήραν το εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος, νικώντας με το "φτωχό" 1-0 στο χωράφι του Ευόσμου, τον Αγροτικό Αστέρα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ