ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εχασε στόχο, αποκτάει ταυτότητα

Εχασε στόχο, αποκτάει ταυτότητα
INTIME SPORTS

Με την τύχη τους... και όχι μόνο τα έχουν οι ποδοσφαιριστές, διοικούντες και οπαδοί του "τριφυλλιού" μετά την νίκη-αποκλεισμό επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο. Οι "πράσινοι" έχασαν έναν στόχο αλλά έδειξαν ότι "αποκτούν" ταυτότητα μέρα με την μέρα στο παιχνίδι τους.

Αδικο χαρακτηρίζουν τον τρόπο που έμειναν εκτός Κυπέλλου Ελλάδος, στον Παναθηναϊκό από τους φίλους της ομάδας, τους παίκτες μέχρι και τους διοικούντες. Οι ερμηνείες πολλές για το γεγονός αυτό αφού εκτός από την τύχη... ρόλο έπαιξε και η διαιτησία.

Παρόλο αυτά η ομάδα του "τριφυλλιού" μπορεί να έμεινε εκτός ενός μεγάλου στόχου, ωστόσο απέδειξε εντός αγωνιστικού χώρου ότι έχει ταυτότητα στο παιχνίδι της. Το Sport24.gr αναλύει...

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στα προγνωστικά από το πρώτο ματς και από την ροή του αγώνα (βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς.... και πάλι από λάθος του Καρνέζη), "γύρισε" ένα ματς που μόνο ο προπονητής του και οι παίκτες είχαν πίστη ότι θα τα καταφέρουν και το απέδειξαν.

Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Βύντρα οι "χρυσοί" σκόρερ του Παναθηναϊκού που έκανε στο 63' την μεγάλη ανατροπή και την κρατούσε για παραπάνω από μισή ώρα στην αγκαλιά του.

Εκεί που δεν μπόρεσε να βάλει στην τελευταία φάση την μπάλα ο πορτιέρο του "τριφυλλιού" μετά την "γιόμα" στο φάουλ του Μίτσελ, και τελικά οι "κιτρινόμαυροι" πήραν την πρόκριση.

Ταυτότητα... στην εικόνα του και πνεύμα νικητή


Παρά το γεγονός της ατυχίας αλλά και μερικών αποφάσεων της διαιτησίας να είναι σημεία προς συζήτηση για τον αποκλεισμό του "τριφυλλού", ωστόσο αυτό που έδειξε ο Παναθηναϊκός στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ήταν πως είχε ταυτότητα.

Ομάδα με πλάνο και στόχο στο παιχνίδι της και με παίκτες που ξεχείλιζαν από πάθος κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι τους στα μέτρα τους και να παλέψουν ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα στο φινάλε για την πρόκριση, που ήταν στα χέρια τους μέχρι το 98'!!!!

Με σύστημα 4-3-3 και παίκτες-πρωταγωνιστές (Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λέτο) που μετέφεραν το πάθος τους και την ηγετική τους φυσιογνωμία στους άλλους και μ΄έναν προπονητή που έχει δώσει το δικό του στίγμα επίσης κάνοντας συνεχώς αλλαγές και διορθώσεις την ώρα του ματς, οι "πράσινοι" δικαιούνταν την πρόκριση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ζητούσε πίεση από ψηλά συνεχώς (το έκαναν άριστα Σισέ, Λέτο, Λάζαρος), ήθελε κάθετες μπαλιές (το πέτυχαν οι παίκτες του) και πέτυχε να σκοράρει από φάσεις δουλεμένες στην προπόνηση, δείχνοντας ότι βάζει το στίγμα του στην ομάδα.

Πλέον, όπως τόνισαν ορισμένοι από τους παίκτες αυτό που πρέπει να μείνει μέχρι το φινάλε για τους "πράσινους" είναι το πνεύμα νικητή που έδειξαν στην προσπάθεια που έχουν να κάνουν τον άλλο στόχο.

Το πρωτάθλημα. Μόνο με αυτό θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην συνέχεια και να "κυνηγήσουν" την πρώτη θέση που απέχει επτά ολόκληρους βαθμούς.

Απαρηγόρητος ο Ορέστης

Φεύγοντας η αποστολή από το ΟΑΚΑ, εκτός από τέσσερις παίκτες που μίλησαν στα ΜΜΕ, οι άλλοι δεν είχαν διάθεση για λόγια. Ειδικά απογοητευμένος ήταν και δικαιολογημένα ο Ορέστης Καρνέζης.

Ο τερματοφύλακας των "πράσινων" ήταν η επιλογή του προπονητή για ματς στο θεσμό του Κυπέλλου και παρόλο το 0-2 του πρώτου αγώνα, του έδωσε και πάλι την φανέλα βασικού.

Εκείνος προσπάθησε αλλά προδόθηκε από δύο λάθος εκτιμήσεις που έφεραν τα γκολ των "κιτρινόμαυρων" και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος.

" Φταίω... εγώ. Ηταν λάθος μου" μονολογούσε στα αποδυτήρια, με του συμπαίκτες του να του δίνουν κουράγιο ενόψει της συνέχειας και λέγοντας του πως η ευθύνη είναι συνολική για τον αποκλεισμό.

Παρόλο αυτά, ο νεαρός πορτιέρο δεν συγχωρούσε τον εαυτό του για την λάθος εκτίμηση στην τελευταία φάση που έμελλε να ήταν μοιραία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ