ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ένας πράσινος στο Μπενφίκα - Σπόρτινγκ

Ένας πράσινος στο Μπενφίκα - Σπόρτινγκ

Σκάουτερ ο οποίος δρα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού παρακολούθησε το ντέρμπι της Λισαβόνας ανάμεσα στη Μπενφίκα και στη Σπόρτινγκ, αλλά ο ποδοσφαιριστής τον οποίο ήθελε να τσεκάρει, δεν αγωνίστηκε. To sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μία από τις προτεραιότητες του Νίκου Νταμπίζα είναι η οργάνωση του τμήματος scouting του Παναθηναϊκού στον ελληνικό και στον ευρωπαϊκό χώρο, προκειμένου να εντοπίζονται αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του www.sport24.gr, ένας εκ των εξωτερικών συνεργατών του τεχνικού διευθυντή του Τριφυλλιού παρακολούθησε το Σάββατο 9/11 το ντέρμπι της Λισαβόνας ανάμεσα στη Μπενφίκα και στη Σπόρτινγκ, το οποίο διεξήχθη στο Ντα Λουζ στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Πορτογαλίας.

Ο σκαουτ διαπιστεύτηκε ως εκπρόσωπος του Τριφυλλιού από τη διοίκηση των "αετών" και είδε δια ζώσης την αναμέτρηση με τα "λιοντάρια", στην οποία επικράτησαν οι πρώτοι με 4-3 στην παράταση μετά από ισοπαλία στην κανονική διάρκεια.

Δεν... είδε τον Ζέρσον Μαγκράο

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με βασικούς ποδοσφαιριστές, το κασέ των οποίων είναι απλησίαστο για την τωρινή οικονομική κατάσταση που διάγει ο Παναθηναϊκός. Παρότι υπήρχε η πιθανότητα οι δύο προπονητές να παρατάξουν ένα "μείγμα" βασικών και αναπληρωματικών, αυτό δεν συνέβη και χρησιμοποίησαν όλα τα διαθέσιμα “όπλα” ώστε να φτάσουν στην πρόκριση.

Συνεπώς, ο σκάουτ του Παναθηναϊκού δεν είχε το βλέμμα του στραμμένο σε κάποιον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή εντός του αγωνιστικού χώρου και αρκέστηκε να παρακολουθήσει το (εξαιρετικό) παιχνίδι. Εντούτοις, οι Πορτογάλοι αναφέρουν ότι ο παίκτης τον οποίο ήθελε να τσεκάρει είναι ο Ζέρσον Μαγκράο, ο οποίος δεν είχε συμπεριληφθεί στην 18άδα από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο Βραζιλιάνο μέσο, ηλικίας 28 ετών, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Σπόρτινγκ με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και μένει ελεύθερος τον Ιούνιο του 2014, όμως δεν υπολογίζεται από τον Ζαρντίμ και η διοίκηση επιθυμεί να τον αποδεσμεύσει άμεσα. Φημίζεται για την πάσα και τεχνική του, αγωνιζόμενος κυρίως ως επιτελικός μέσος ή αριστερός χαφ.

Είχε αγωνιστεί στο προηγούμενο παιχνίδι Κυπέλλου και συνολικά μετράει μόλις 146 λεπτά με τη φανέλα της Σπόρτινγκ. Εάν τελικά απασχολήσει, πιθανότατα προορίζεται για το καλοκαίρι αφού τα οικονομικά λειτουργούν αποτρεπτικά για την υλοποίηση κάποιας μεταγραφικής κίνησης τον Ιανουάριο του 2014.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ