ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ένας φιλόδοξος Βίκινγκ για τον Παναθηναϊκό

Ένας φιλόδοξος Βίκινγκ για τον Παναθηναϊκό

Το Sport24.gr ακτινογραφεί τον Πάτρικ Όλσεν της Ίντερ που απασχολεί τον Παναθηναϊκό. Το ενδιαφέρον της Άρσεναλ, τα λάθη που εντόπισε ο Βάλτερ Ματσάρι και γιατί αρνήθηκε να πάει δανεικός στην Μπρέσια.

Ο Πάτρικ Όλσεν απασχολεί εσχάτως τον Παναθηναϊκό. Ο 19χρονος αμυντικός μέσος γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη κάνοντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μπρόντμπι.

Μάλιστα αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα του συλλόγου από την Δανία στις 6 Μαϊου 2012 απέναντι στην Άαλμποργκ.

Το 2011 ήταν ανάμεσα στα 11 ταλέντα που ξεχώριζε η επίσημα ιστοσελίδα της UEFA.

Έχοντας περάσει απ'όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Δανίας (43 φορές διεθνής), πλην της εθνικής ανδρών μεταπήδησε το καλοκαίρι του 2012 στην Ίντερ.

Με τη φανέλα των "νερατζούρι" πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του, στο Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην Τραπάνι πριν από περίπου ένα μήνα.

Ο Όλσεν μπορεί να προπονείται με την πρώτη ομάδα της Ίντερ, ωστόσο όπως τονίζει ο Βάλτερ Ματσάρι είναι προτιμότερο να παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού προκειμένου να αποκτήσει χρόνο συμμετοχής.

Ο Δανός αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος ωστόσο μπορεί να δώσει λύσεις και στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο ύψους 1.78, Πάτρικ Χάακον Όλσεν όπως είναι το πλήρες όνομα του χρησιμοποιήθηκε από τον Ματσάρι σε φιλικά που διεξήχθησαν επί αμερικανικού εδάφους το περασμένο καλοκαίρι.

Ένας φιλόδοξος Βίκινγκ για τον Παναθηναϊκό

Μάλιστα είχε πάρει μέρος και στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης, όπου οι "μερένγκες" επιβλήθηκαν με 3-0.

"Ο Όλσεν έχει τον δικό του ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, όμως χρειάζεται να παραμείνει προσγειωμένος. Κάποιες φορές υποπίπτει σε επιπόλαια λάθη", ήταν το σχόλιο του 52χρονου προπονητή.

Η ιταλική ομάδα πρότεινε το περασμένο καλοκαίρι στον Σκανδιναβό να παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού στην Μπρέσια, όμως εκείνος αρνήθηκε.

"Προτίμησα τον πιο δύσκολο δρόμο που ήταν να παραμείνω στην Ίντερ. Πρέπει να συγκεντρωθώ και να δουλέψω σκληρά προκειμένου να κερδίσω θέση στην ομάδα", τόνισε πριν από μερικούς μήνες ο Πάτρικ Όλσεν συμπληρώνοντας:

"Μπροστά μου έχει έχει ανοίξει ένας καινούργιος κόσμος. Στην ομάδα πλέον υπάρχει μεγαλύτερη πειθαρχία με τον Ματσάρι σε σχέση με τον κ. Στραματσόνι".

SOEBORG, DENMARK - MAY  11: Patrick Olsen of Denmark battles for the ball with Maximillian Arnold of Germany during the U16 international friendly match between Denmark and Germany at the Gladsaxe stadium on May 11, 2010 in Soeborg, Denmark. (Photo Lars Moeller/Bongarts/Getty Images)
SOEBORG, DENMARK - MAY 11: Patrick Olsen of Denmark battles for the ball with Maximillian Arnold of Germany during the U16 international friendly match between Denmark and Germany at the Gladsaxe stadium on May 11, 2010 in Soeborg, Denmark. (Photo Lars Moeller/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Ο πρώην παίκτης της Μπρόντμπι μίλησε και στον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει στην Ίντερ. "Είναι αλήθεια πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Δεν θέλω να χάσω την σεζόν, όμως οι προτάσεις που είχα από την Serie Β δεν με κάλυπταν. Γι'αυτό αποφάσισα να μείνω στην Ίντερ και να προσπαθήσω να εξελιχθώ σε μία μεγάλη ομάδα.

Θέλω να μάθω από τον Καμπιάσο. Να κάνω το παν στην προπόνηση προκειμένου ο προπονητής να είναι ευχαριστημένος.

Μου ζητάει να κάνω την δουλειά μου. Να προσπαθώ σκληρά, να πασάρω και να τρέχω σαν τρελός. Είναι το ξεκίνημα της καριέρας μου. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να φτάσω στην κορυφή.

Ένας φιλόδοξος Βίκινγκ για τον Παναθηναϊκό

Τώρα βρίσκομαι εδώ και είμαι χαρούμενος που προπονούμαι με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ιταλίας. Το να βρίσκομαι σε μία ομάδα όπως η Ίντερ είναι ότι καλύτερο για το ξεκίνημα της καριέρας μου".

Τον περασμένο Νοέμβριο η Άρσεναλ σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου κινήθηκε για την απόκτηση του Δανού άσου με την Ίντερ να ζητάει περισσότερα από 8.000.000 ευρώ.

Δείτε εν δράσει τον Πάτρικ Όλσεν

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ