ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ένας πονοκέφαλος λιγότερος στον Παναθηναϊκό

Ένας πονοκέφαλος λιγότερος στον Παναθηναϊκό
Κοτσόλης Ταμπάκης Κότσαρης INTIME SPORTS

Η παραμονή του Στέφανου Κοτσόλη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και τη νέα σεζόν είναι ειλημμένη από τους ανθρώπους του Τριφυλλιού ενώ το ίδιο επιθυμεί και ο 36χρονος γκολκίπερ και το Sport24.gr αναλύει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι στον Παναθηναϊκό προτάθηκε ο Πορτογάλος γκολκίπερ Μορέιρα ενώ υπήρχαν φήμες πως το Τριφύλλι παρακολουθεί και τον Μάρκο Βελλίδη. Οι άνθρωποι των πράσινων διέψευσαν άμεσα τα δημοσιεύματα για τον γκολκίπερ από την Πορτογαλία λέγοντας πως η συγκεκριμένη θέση δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό.

Οι Φύσσας, Βόκολος σε συνεννόηση πάντα με τον Γιάννη Αναστασίου άλλωστε είχαν αποφασίσει να παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Στέφανος Κοτσόλης στο Τριφύλλι αν αυτό ήταν επιθυμία και του 36χρονου γκολκίπερ και οι δυο πλευρές φαίνεται να τα βρίσκουν άμεσα για ανανέωση της συνεργασίας τους για μια ακόμα χρονιά.

Ποιο ήταν όμως το σκεπτικό που οδήγησε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να πάρουν αυτή την απόφαση; Το Sport24 αναλύει τους λόγους.

Πρώτον: Η παρουσία του Στιλ

Ο Λουκ Στιλ πλέον δεν είναι το "λαχείο που ήρθε και αν πιάσει" όπως λεγόταν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ένας γκολκίπερ που έδειξε τις δυνατότητές του και ότι αξίζει να φοράει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Σίγουρα μόνο καλύτερος θα γίνεται όσο περνούν τα παιχνίδια άρα και τη νέα χρονιά. Συνεπώς, δεν χρειάζεται η απόκτηση ενός επιπλέον γκολκίπερ που θα είναι πρώτος και θα θέσει σε αμφισβήτηση τον Άγγλο γκολκίπερ που ακόμα έχει να δώσει πολλά.

Δεύτερον: Ο χαρακτήρας και η δουλειά του Στέφανου Κοτσόλη

Ο 36χρονος πορτιέρο είναι ένας γκολκίπερ που όλοι θα ήθελαν να είχαν στις ομάδες τους σαν δεύτερο και ενίοτε πρώτο. Είναι πολύ δουλευταράς και εμπνέει και τα νέα παιδιά με την παρουσία του, ενώ δείχνει να έχει αποδεχτεί τον ρόλο του στην ομάδα. Φυσικά η παρουσία του στα αποδυτήρια είναι ένα ακόμη "συν" για τους πράσινους, καθώς μην ξεχνάμε ότι έχει τα περισσότερα χρόνια (11) από κάθε άλλον στην ομάδα.

Τρίτον: Η αξιοποίηση των μικρών

Ο Παναθηναϊκός έχει μια πλειάδα νεαρών γκολκίπερ. Οι Ταμπάκης, Γκέκας (δανεικοί), Κότσαρης, Αναγνωστόπουλος περιμένουν τη σειρά τους για να δείξουν την αξία τους. Σίγουρα δεν θα μείνουν και οι τέσσερις αλλά μόνο οι δυο ίσως και ο ένας. Με την απόκτηση ενός επιπλέον γκολκίπερ σίγουρα δεν θα περίμενε κανείς να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Σε αντίθεση με το αν παραμείνει η δυάδα των Στιλ, Κοτσόλη και του χρόνου.

Τέταρτον: Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες

Στην μεταγραφική σεζόν του καλοκαιριού ο Παναθηναϊκός θα ψάξει για έναν αμυντικό χαφ, έναν δεξιό μπακ και έναν εξτρέμ και από εκεί και πέρα θα κινηθεί ανάλογα με τις αποχωρήσεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν και τα κενά λόγω κάποιων πωλήσεων. Συνεπώς, είναι απόλυτα λογικό από την στιγμή που υπάρχει ο Στιλ ως βασικός και ο Κοτσόλης ως μια αξιόπιστη δεύτερη λύση, να μην γίνει κίνηση για γκολκίπερ.

Έτσι οι Φύσσας, Βόκολος και Αναστασίου θα έχουν και έναν πονοκέφαλο λιγότερο ενόψει της μεταγραφικής περίοδος του καλοκαιριού με τους πράσινους μάλιστα να θέλουν φέτος να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα κενά και στην προετοιμασία να μετέχει το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ