ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έλεγχος και σύσκεψη στη Λεωφόρο παρουσία Αλαφούζου

Έλεγχος και σύσκεψη στη Λεωφόρο παρουσία Αλαφούζου
INTIME SPORTS

Κλιμάκιο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για να κάνει έναν έλεγχο πριν την απόφαση των οριστικών μέτρων. Ο Αλαφούζος εξήγησε γιατί δεν μπορεί να δεχθεί ο Παναθηναϊκός το αίτημα της αστυνομίας και του Ολυμπιακού για κενές πέντε σειρές στις θύρες 9-10-11.

Αυτοψία στο "Απόστολος Νικολαΐδης" πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής, κλιμάκιο αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής εν όψει της δεύτερης καθοριστικής σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.

Τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ υποδέχτηκε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος περιηγήθηκε μαζί τους στις εξέδρες, στην είσοδο και εντός των αποδυτηρίων, τη φυσούνα και τον πάγκο. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξήγησε μάλιστα στους αξιωματούχους για ποιο λόγο οι πράσινοι δεν μπορούν να δεχτούν το αίτημα της αστυνομίας για πέντε σειρές κενές στις θύρες 9-10-11.

Τους χώρους που ήθελε να ελέγξει η αστυνομία προκειμένου να πάρει τις τελικές της αποφάσεις για τα μέτρα που θα ανακοινώσει την Τρίτη.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε παράλληλα για τις ενέργειες που κάνει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του σαββατιάτικου ντέρμπι.

Από την πλευρά τους οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισήμαναν την ανάγκη να περιφρουρηθεί επαρκώς η ιστορική έδρα του Τριφυλλιού, ώστε η αποστολή του Ολυμπιακού να φτάσει, να φιλοξενηθεί και να αποχωρήσει με ασφάλεια.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές παρατηρήθηκε σύμπλευση απόψεων, όμως παραμένει το ζήτημα με τις 5 "νεκρές" σειρές. Θα συζητηθεί στη σύσκεψη της Τρίτης, παρουσία εκπροσώπων και του Ολυμπιακού και επικρατεί αισιοδοξία ότι τελικά θα ακολουθηθεί η πάγια τακτική των 20 άδειων καθισμάτων πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Τα προστατευτικά δίχτυα

Στο τραπέζι έπεσε η ιδέα της τοποθέτησης ενός προστατευτικού διχτυού στην κερκίδα από την πλευρά της οδού Τσόχα, αλλά δεν φαίνεται να υιοθετείται επειδή έχει εφαρμοστεί ανεπιτυχώς στο παρελθόν. Για όσους το θυμούνται στο ισόπαλο 2-2 της σεζόν 2003 - 2004 είχε τοποθετηθεί ένα δίχτυ, αλλά μετά από μερικά λεπτά αγώνα οι θεατές το ξήλωσαν για λόγους ορατότητας.

Ακόμα, έως την Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του πλέγματος από τις Θύρες 13 και 14. Όλα τα μεταλλικά υποστηρίγματα τοποθετήθηκαν, το δίχτυ πίσω από την εστία "ψήλωσε" και απομένει το πλέγμα που θα καταστήσει το πέταλο των οργανωμένων "σκεπαστό", ώστε να αποφευχθεί όσο είναι εφικτή, η ρίψη αντικειμένων.

Συζήτηση με τους οργανωμένους

Στη διάρκεια της εβδομάδας ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να έχει μία επαφή με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, εν όψει του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θεωρεί τη συνεργασία τους απαραίτητη, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά και για αυτό θα ζητήσει τη συμβολή τους στη διατήρηση της ηρεμίας.

Άλλωστε, εάν ο Παναθηναϊκός τιμωρηθεί με αποκλεισμό της έδρας του - ποινή που τα Πειθαρχικά Όργανα της Superleague καραδοκούν συνεχώς για να του επιβάλλουν - χαμένοι θα είναι οι ίδιοι οι φίλαθλοι του οι οποίοι δεν θα τον παρακολουθήσουν στα επόμενα παιχνίδια στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ