ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έλεγχος πρώτου τριμήνου

Έλεγχος πρώτου τριμήνου

Το Sport 24.gr κάνει την πρώτη αποτίμηση για τις δέκα καλοκαιρινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Οι ταλαντούχοι, οι τραυματισμοί, η διαφορά πρωταθλήματος – Ευρώπης και οι προσδοκίες για τη συνέχεια της σεζόν.

Μετά από οκτώ ευρωπαϊκούς αγώνες και έχοντας αγγίξει το 1/3 του πολύπαθου πρωταθλήματος απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα για τις ικανότητες των δέκα παικτών που προστέθηκαν το καλοκαίρι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, είναι δύσκολο να καταγραφεί.

Ωστόσο πλέον δεν έχουμε μόνο μια «πρώτη γεύση», αλλά χειροπιαστά δείγματα γραφής για όσους έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ενώ για την προσφορά του καθενός ασφαλώς το τοπίο είναι πιο καθαρό. Ας επιχειρήσουμε μια πρώτη αξιολόγηση, έχοντας πάντα κατά νου και την παράμετρο του κόστου για τον καθένα αλλά και των πολλών αγώνων που απομένουν συνολικά σε τρεις διοργανώσεις έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου…

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΛΕΝΤΕΣΜΑ

Αποκτήθηκε ως ελεύθερος με χαμηλό συμβόλαιο και πήρε άμεσα θέση βασικού. Παρότι δεν πήρε μέρος σε όλη την προετοιμασία βοήθησε σημαντικά τον Παναθηναϊκό να φτάσει στους ομίλους του Europa League και να κάνει τρία καλά παιχνίδια με Αγιαξ, Θέλτα και Σταντάρ Λιέγης.

Έλεγχος πρώτου τριμήνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολύ καλή κάθετη πάσα και εκτέλεση στατικών φάσεων, σωστός επαγγελματίας, παίζει περισσότερο με την πείρα, το μυαλό και την προσωπικότητά του και λιγότερο με τις αντοχές του. Θα ήταν ακόμη πιο πολύτιμος αν είχε πάρει ανάσες, αλλά ο Στραματσόνι προτίμησε να τον χρησιμοποιεί αδιαλείπτως.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 7

ΒΙΚΤΟΡ ΙΜΠΑΡΜΠΟ

Πολύ μεγάλη η συμβολή του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τους πιο πολύτιμους του Παναθηναϊκού, παρότι έχει χάσει ουκ ολίγες ευκαιρίες. Ικανότατος σε κενούς χώρους, δυναμικός και ταχύς, με καλά ποσοστά στο 1 Vs 1 και μαχητικός στα μαρκαρίσματα.

Έλεγχος πρώτου τριμήνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Aλλά πολλές φορές και ανούσιος και άστοχος στην τελική προσπάθεια. Βελτιώθηκε στον τομέα της ομαδικότητας, αλλά ακόμη δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα! Μεγάλο το κόστος του ετήσιου δανεισμού του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6

ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ

Πήρε άμεσα τη θέση των Νάνο – Πράνιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ταχύς και «νευρικός» στο παιχνίδι του ο Σουηδός, με καλά ανεβάσματα και πολλές αντοχές. Σε αρκετά παιχνίδια πυλώνας ανάπτυξης στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, συνεργαζόμενος με τον Γουακάσο.

Έλεγχος πρώτου τριμήνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μοναδικό έως τώρα, αλλά σημαντικό πρόβλημα, η χρόνια και μόνιμη ευπάθεια στους προσαγωγούς (όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο ένας μυς του είναι πιο λεπτός). Χάνει αρκετά ματς και η απουσία του κοστίζει στον Παναθηναϊκό…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΓΟΥΑΚΑΣΟ

Ο πιο «έτοιμος» παίκτης από τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Ταχυδύναμη, εκρηκτικότητα, σουτ, σέντρα, πρέσινγκ: έχει μπόλικα ποδοσφαιρικά προσόντα. Ταλέντο και σωματοδομή τον βοηθούν να ξεχωρίζει είτε ως μέσος, είτε ως ακραίος.

Έλεγχος πρώτου τριμήνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρόβλημα μεγάλο τα νεύρα του, λόγω των οποίων απουσίασε από τρία σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια καθώς και ο άτσαλος τρόπος στα μαρκαρίσματά του πολλές φορές. Την κίτρινη κάρτα την έχει για… πρωινό ο βασικός στην εθνική Γκάνας μέσος που αποκτήθηκε όντα ελεύθερος από την Ρουμπίν Καζάν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6

ΟΥΣΜΑΝ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Καταπληκτικά προσόντα ο πρώην αμυντικός του Πλατανιά. Υπέροχος διασκελισμός, αξιοπρόσεκτη τεχνική, δυναμικός στα μαρκαρίσματα. Αλλά επιρρεπής στους τραυματισμούς και απών από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Όσο περισσότερα ματς πάρει, τόσο καλύτερος θα εμφανίζεται.

Έλεγχος πρώτου τριμήνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Περιμένει περισσότερα ο Στραματσόνι και πιθανότατα θα τα βρει από τον Κουλιμπαλί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ισχυρά κίνητρα και λόγω συναγωνισμού με τον Μέστο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 5

ΙΒΑΝ ΙΒΑΝΟΦ

Καλός με τη μπάλα στα πόδια και στις καλύψεις των χώρων, μόνο όταν παίζει σε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς εναντίον ακόμη και δύσκολων αντιπάλων. Πιθανό το λάθος ανά πάσα στιγμή όταν έχει μόνο έναν παρτενέρ και μεγαλύτερο χώρο ευθύνης.

Έλεγχος πρώτου τριμήνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρόβλημα στον αέρα, στην ταχύτητα και στην αντίληψη των φάσεων πολλές φορές από τον Βούλγαρο αμυντικό, ο οποίος έκανε και ορισμένες καλές εμφανίσεις και έχει πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, λόγω της απουσίας του Σάμπα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 4

ΠΟΛ ΖΟΖΕ ΕΜΠΟΚΟΥ

Αποκτήθηκε τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, άργησε να προσαρμοστεί, αλλά ακόμα και έτσι θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Στραματσόνι. Ταχύς, καλός ντριμπλέρ, μπορεί να παίξει κάθετα, αλλά επιπόλαιος σε αρκετές κινήσεις του και τακτικά... "αναρχοαυτόνομος", δεν είναι εύκολο να βρει ρυθμό όταν αλλάζει τόσο συχνά θέσεις.

Έλεγχος πρώτου τριμήνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σίγουρα μπορεί να προσφέρει περισσότερα είτε ως δεύτερος επιθετικός, είτε ως ακραίος στην θέση του Ιμπάρμπο. Μικρή η προσφορά του έως τώρα συγκριτικά με τις αρχικές προσδοκίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 4

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΣΑΜΠΑ

Ο καλύτερος στόπερ του Παναθηναϊκού στον αέρα, με πολλές παραστάσεις και ηγετική φυσιογνωμία, αλλά έχει παίξει σε ελάχιστα ματς, όχι μόνο διότι απουσίασε από μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, αλλά και διότι αντιμετώπισε προβλήματα με μυϊκούς τραυματισμούς.

Έλεγχος πρώτου τριμήνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βαρύ σκαρί που δεν «επανέρχεται» εύκολα, θα είχε βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό αν ήταν διαθέσιμος στον Στραματσόνι που τον απέκτησε στο φίνις της μεταγραφικής σεζόν αντί του Σίλντενφελντ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 3

ΝΟΥΝΟ ΡΕΪΣ

Ο Πορτογάλος στόπερ ήταν εισήγηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα ως εναλλακτική λύση και για τις θέσεις του αμυντικού μέσου και του δεξιού μπακ χαφ πριν από την απόκτηση του Κουλιμπαλί. Τις περισσότερες φορές κάθισε στον πάγκο και σε όσες χρησιμοποιήθηκε δεν εντυπωσίασε, ούτε απογοήτευσε.

Έλεγχος πρώτου τριμήνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καλός αθλητής, δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στα αποδυτήρια, δεν έχει πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Θα μπορούσε να είχε βοηθήσει περισσότερο αν είχε δηλωθεί στη λίστα της UEFA από τον Στραματσόνι που απέκλεισε τον μοναδικό παίκτη του με τον οποίο στον πάγκο «καλύπτει» αλλαγή σε τρεις θέσεις…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 3

ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΡΙΝΑΛΝΤΙ

Ο νεαρός Αργεντινός αποκτήθηκε ως εναλλακτική λύση για το «κουτί», αλλά έχει εξελιχθεί σε… σήμα κατατεθέν της τρίτης αλλαγής του Στραματσόνι. Ελάχιστος ο χρόνος συμμετοχής του, θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο και να παίρνει ανάσες ο Μπεργκ σε ματς που έχουν «καθαρίσει» για τον Παναθηναϊκό.

Έλεγχος πρώτου τριμήνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Προφανώς όμως ο Ιταλός τεχνικός δεν τον εμπιστεύεται και τόσο… Φαίνεται επιθετικός της «μίας επαφής», αλλά ξεκάθαρα συμπεράσματα δεν είναι δυνατόν να βγουν από πεντάλεπτα και δεκάλεπτα…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 2

LIKE H' DISLIKE;

Αξιολογήστε και εσείς τις μεταγραφές!

* Πάτησε εδώ για την αξιολόγηση από την εφαρμογή του Sport24.gr στο κινητό

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ