ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δυο μεταγραφές, ΑΜΚ, δάνειο και σκάνδαλο

Δυο μεταγραφές, ΑΜΚ, δάνειο και σκάνδαλο
INTIME SPORTS

Αποφασίστηκε ΑΜΚ ύψους κατά 5 εκατ. Ευρώ, η διάθεση ομολογιακού δανείου, συζητήθηκαν ονόματα παραγόντων. Φουλ για στόπερ και επιθετικό οι πράσινοι.

Λίγο από όλα είχε η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στα γραφεία των πράσινων στο Μαρούσι. Και αυτό γιατί οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καταιγιστικές και ήταν λογικό να μονοπωλήσουν και το ενδιαφέρον.

Το παρών στην Γενική Συνέλευση έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος καθώς και οι Αγησίλαος Τουμαζάτος, Στράτος Σωπήλης, ενώ τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο Γιώργος Καρανάσος ενώ εκεί ήταν και ο Γιάννης Παναγιωτίδης που είναι υπεύθυνος και για τις εργασίες στην Λεωφόρο χωρίς όμως η κουβέντα να πάει καθόλου στο γήπεδο του τριφυλλιού. Όσο για την Παναθηναϊκή Συμμαχία που είναι και ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ; Εκπροσωπήθηκε από τον γενικό της γραμματέα, Αλέξανδρο Ρισβά. Παρόντες ήταν, όπως είχαν το δικαίωμα, και μικρομέτοχοι.

Τρέχει μέχρι τον Απρίλιο η ΑΜΚ, παίρνει το ομολογιακό δάνειο

Η ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης ήταν πλούσια. Αρχικά, εγκρίθηκε η ΑΜΚ ύψους 5 εκατ. Ευρώ, η οποία θα τρέχει μέχρι τον Απρίλιο με την συμμετοχή κάθε μετόχου του Παναθηναϊκού ή φίλου των πράσινων που θέλει να βάλει χρήματα στην πράσινη ΠΑΕ. Τόσο απευθείας, όσο και μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ προκειμένου και το «σωματείο» να διατηρήσει το ποσοστό του ή και να το αυξήσει κιόλας. Μάλιστα υπάρχει αισιοδοξία ότι 3 με 4 εκ. ευρώ θα καλυφθούν.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και η σύμβαση με τράπεζα ελληνικών συμφερόντων για την διάθεση ομολογιακού δανείου, με χρήματα που θα διατεθούν από ιδιώτες. Ο Γιάννης Αλαφούζος, μάλιστα, σημείωσε ότι ήδη έχει συνομιλήσει με ανθρώπους που διατίθενται να δώσουν 300.000 ευρώ για το δάνειο και τόνισε πως μέχρι το τέλους του χρόνου με βάση τις επαφές που έχει κάνει ως τώρα, περιμένει επιπλέον 1 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ομολογιακού δανείου οι προβλέψεις του Γιάννη Αλαφούζου είναι ότι θα μπορέσει να συγκεντρωθεί ποσό της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ συνεχίζοντας τις επαφές με ιδιώτες που θέλουν να κάνουν ταμειακή διευκόλυνση τώρα στην ΠΑΕ και να βγουν κερδισμένοι σε βάθος πενταετίας μέσω του ομολόγου που θα έχουν πάρει και με βάση το επιτόκιο που θα έχει αυτό.

Την ίδια ώρα και χωρίς κάποιο πρόβλημα εγκρίθηκαν και όλα τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της πράσινης ΠΑΕ.

Σε πρώτο πλάνο το σκάνδαλο

Το πόρισμα των 173 σελίδων του Αριστείδη Κορέα για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ποδοσφαίρου μονοπώλησε το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης αλλά και στα πηγαδάκια που έγιναν πριν και μετά.

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε την πεποίθηση του πως η δικαιοσύνη δεν θα κάνει τα στραβά μάτια, θα οδηγήσει τους υπαίτιους στο δικαστήριο και πως θα μπει ένα τέρμα στο κύκλωμα που κατά την άποψη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.Φυσικά έγινε λόγος και για συγκεκριμένα πρόσωπα παραγόντων, ανθρώπων της ΕΠΟ και διαιτητών που ενδέχεται να καθίσουν στο εδώλιο.

Πάει σίγουρα για δυο μεταγραφές

Στις περισσότερες συνεδριάσεις γίνεται κουβέντα και για το αγωνιστικό κομμάτι και η Τακτική Γενική Συνέλευση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι και έγινε και σήμερα. Ο απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα, Γιάννης Αλαφούζος, τόνισε πως θα υπάρξει ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο προσανατολισμός έχει αλλάξει πλέον και προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού, ενώ σε δεύτερο πλάνο έχει μπει η ενίσχυση με επιθετικό. Ονόματα δεν έγιναν γνωστά, αλλά είναι δεδομένο πως οι στόχοι έχουν εντοπιστεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ