ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επιστολή Τζίγγερ στο ΔΣ, ενοίκιο στη Παιανία

Επιστολή Τζίγγερ στο ΔΣ, ενοίκιο στη Παιανία
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με επιστολή του στο ΔΣ της ΠΑΕ, ξεκαθαρίζει τις θέσεις του για το μέλλον και αφήνει αιχμές για Βγενόπουλο-Πατέρα. Τι ζήτησε για την Παιανία. Μπήκαν και οι εκπρόσωποι του "Φορέα" στην αίθουσα. Οι δηλώσεις του Γόντικα μετά το Δ.Σ. (vds)

Στο ξενοδοχείο Sofitel πραγματοποιήθηκε τελικά το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά επεισόδια με οπαδούς της ομάδας.

Η είσοδος των μελών του ΔΣ έγινε από ένα υπόγειο γκαράζ του ξενοδοχείου, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί. Κύκλοι της ΠΑΕ ανέφεραν πως ο λόγος που άλλαξε ο τόπος διεξαγωγής του ΔΣ δεν ήταν ο κίνδυνος ενδεχόμενων επεισοδίων, αλλά η μεγαλύτερη άνεση στο πάρκινγκ που υπάρχει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Η επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη που διαβάστηκε στο ΔΣ είναι η εξής:

" Αξιότιμα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Η ολοκλήρωση της θητείας του υπάρχοντος Δ.Σ. βρίσκει τον Παναθηναϊκό σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή. Με δεδομένη την πρόθεση της οικογένειας μου και εμού προσωπικά να μην συμμετέχουμε στο νέο Δ.Σ. θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα θέματα.

Η ομάδα περνάει την πιο δύσκολη καμπή στην σύγχρονη ιστορία της. Οι ευθύνες για το σημερινό οικονομικό και αγωνιστικό τέλμα δεν είναι απρόσωπες. Συγκεκριμένοι άνθρωποι, τα τελευταία χρόνια , ακολούθησαν συστηματικά μια πολιτική και στρατηγική η οποία μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Μάλιστα, το «καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών» δεν μπορεί να αξιοποιηθεί επωφελώς για τον σύλλογο στις χειρότερες στιγμές που βιώνει.

Η πολιτική αυτή, σηματοδοτήθηκε από συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται από την πλήρη αδιαφορία για τη λήψη συλλογικών αποφάσεων. Ταυτόχρονα ευχάριστες στα αυτιά υποσχέσεις και μεγαλόσχημες δεσμεύσεις προς οπαδούς και συνεργάτες δημιουργούσαν ένα κλίμα πλασματικής ευφορίας. Οι διαρροές στον τύπο ολοκλήρωναν το σκηνικό.

Επειδή πολλά γράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα ΜΜΕ, οφείλω να αποκαταστήσω για μία ακόμα φορά ορισμένες αλήθειες.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος υπαναχώρησε από την μεταξύ μας συμφωνία ενώ ταυτόχρονα ο κ. Νικόλας Πατέρας παραιτήθηκε από την Προεδρία. Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει δεν έχει εμφανιστεί κανένας υποψήφιος επενδυτής στην ομάδα. Ακόμη ουσιαστικότερα, δεν έχει κατατεθεί από κανέναν, μία στοιχειοθετημένη, βιώσιμη και ρεαλιστική πρόταση που θα εξασφαλίζει το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Είμαι συνεπής και ξεκάθαρος στην στάση μου όλο αυτόν τον καιρό. Τόσο η οικογένεια μου όσο και εγώ προσωπικά, έχουμε αποδείξει ότι δεν θα σταθούμε εμπόδιο για την εξέλιξη του Παναθηναϊκού. Η δυσχερής οικονονομική κατάσταση του συλλόγου δεν οφείλεται σε εμάς. Αντιθέτως, συμβάλλουμε στην προσπάθεια που γίνεται να υπάρχει διοικητική σταθερότητα και εύρυθμη λειτουργία στην Π.Α.Ε., έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να βρεθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο Πρωτοδικείο.

Είναι σαφές ότι κάποιοι επιθυμούν την ακυβερνησία. Ακόμα και τώρα, συνεχίζονται τα παρασκηνιακά παιχνίδια, και η εκ νέου απόπειρα χειραγώγησης και παραπλάνησης του κόσμου. Η σημερινή «οργανωμένη εξέδρα» επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Δεν θα μας εκπλήξει ούτε θα μας αιφνιδιάσει, όταν το κλίμα θα είναι ευνοϊκότερο ή οι συνθήκες «κατάλληλες», η επανεμφάνιση «σωτήρων με μαγικές λύσεις» για τα προβλήματα.

Τις τελευταίες ημέρες, επιχειρείται, από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, μια άκαιρη απόπειρα μεταφοράς ευθυνών προς το πρόσωπό μου. Εάν αυτό οφείλεται σε προσωπικές κρίσεις, η ανάλυση των δεδομένων είναι προφανώς λανθασμένη και έχει αποδειχθεί από τα γεγονότα. Εφόσον, όμως η τακτική αυτή συνεχιστεί, αποδεικνύεται ότι μερικοί επιλέγουν για τον εαυτό τους το ρόλο του καθοδηγούμενου και κατευθυνόμενου. Για μια ακόμη φορά θα πρέπει να επισημάνω ότι κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Έχω τη δυνατότητα να παρεμβαίνω όποτε κρίνω σκόπιμο, χωρίς μεσάζοντες, σε αντίθεση με την τακτική άλλων.

Το νέο Δ.Σ. καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις που άλλοι δημιούργησαν. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τα μέλη του καθώς και τις άοκνες προσπάθειες του Προεδρεύοντος Αντιπροέδρου Δημήτρη Γόντικα, να διαχειριστούν την σκληρή πραγματικότητα.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης "

Ενοίκιο για Παιανία!

Να σημειωθεί πάντως ότι εκτός επιστολής, η πλευρά Βαρδινογιάννη, που έχει υπό τον έλεγχό της, τις εγκαταστάσεις της Παιανίας, αναμένεται να υπογράψει σύμβαση ενοικίασης με την ΠΑΕ για την χρησιμοποίησή τους. Ο Δ.Γόντικας παρουσίασε μια μελέτη του κτηματομεσίτη Γιάννη Ρεβύθη, βάση της οποίας η αξία ενοικίασης των εγκαταστάσεων ανέρχεται σε 1.3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ.Σαμαράς πρότεινε για να μην υπάρξει πρόβλημα να γίνει μια σύμβαση ενοικίασης της ΠΑΕ ώστε να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις.

Έξω από το ξενοδοχείο βρέθηκαν περίπου 70 φίλοι του "τριφυλλιού", με έναν εξ αυτών να φορά φανέλα της Λάτσιο. Πέντε απ' αυτούς, εκπρόσωποι του "Φορέα", μπήκαν στην αίθουσα όπου γινόταν η συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσουν και αυτοί κάποια θέματα της ομάδας. Μάλιστα, όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, ενημερώθηκαν για τα περισσότερα θέματα τα οποία είχαν ήδη συζητηθεί και αποχώρησαν ειρηνικά.

Στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου βρέθηκαν πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού, καθώς κυκλοφορούσαν φήμες πως ο Τζιμπρίλ Σισέ θα "πετάξει" στις 18:15 για τη Ρώμη, προκειμένου να "κλείσει" τη μεταγραφή του στη Λάτσιο, κάτι που όμως δεν επαληθεύτηκε.

Ωστόσο, πολλοί φίλοι της Λάτσιο βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρώμης, περιμένοντας τον Γάλλο επιθετικό, αλλά μάταια. Μάλιστα, ο μάνατζερ που χειρίζεται τη μεταγραφή του Σισέ στη Λάτσιο, Βιτσέντζο Μοραμπίτο, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebοok πως ο Γάλλος δεν θα πάει την Πέμπτη στην Ιταλία.

Γόντικας: "Εξαιρετικό κλίμα και αισιοδοξία"

Με την ολοκλήρωση του ΔΣ, ο Δημήτρης Γόντικας τόνισε σε δηλώσεις του για όσα συζητούσαν επί τρεις ώρες:

" Μπορώ να πω ότι είχαμε ένα ΔΣ σε εξαιρετικό κλίμα. Ενημερώθηκε για μια σειρά σημαντικών θεμάτων για το σύλλογο. Συζητήθηκαν διεξοδικά πάρα πολλά θέματα, ώστε να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Στη συνέχεια δεχθήκαμε και μια αντιπροσωπεία των οργανωμένων. Συζητήσαμε για θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του συλλόγου σε πολύ καλό κλίμα και αυτό είναι πολύ ευχάριστο.

Έχουμε μπροστά μας κάποιες εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Και νομίζω ότι εφόσον έχουμε συνεδριάσεις σαν τη σημερινή θα πάμε πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσοι συμμετέχουν στο Δ.Σ. και τους ανθρώπους που αφήνουν τις δουλείες τους και έρχονται εδώ για να μας δουν σήμερα και δεχθήκαμε στο συμβούλιο και τους υπόσχομαι πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο δυνατόν για την ιστορία του συλλόγου".

- Μπορεί ο κόσμος να περιμένει στη διάρκεια της εβδομάδας εξελίξεις στα μεταγραφικά;

" Εξελίσσονται πάρα πολλά θέματα ταυτόχρονα, που αφορούν αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού ή αποκτήσεις άλλων ποδοσφαιριστών από τον Παναθηναϊκό. Λόγω της περιόδου, στην οποία είμαστε είναι εξαιρετικά δύσκολο να μιλήσουμε συγκεκριμένα είτε για πρόσωπα είτε για προέλευση. Το σίγουρο είναι ότι γίνονται πάρα πολλά πράγματα. Στις μεταγραφές δεν μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα".

- Εν όψει Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουμε νέα πρόσωπα στην ομάδα;

"Νομίζω πως ναι".

- Γράφτηκε σε ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια του Δ.Σ., ότι ο κ. Βαρδινογιάννης ζήτησε ενοίκιο γιαν τις εγκαταστάσεις της Παιανίας... Ισχύει;

"Συζητήθηκαν πολλά θέματα για τη λειτουργία της ομάδας. Έχουμε μπροστά μας πάρα πολλά θέματα, αν ένα κομμάτι από αυτά συμπεριλαμβάνει και το συγκεκριμένο, πιθανότατα ισχύει. Αλλά όχι με την έννοια που το λέτε".

- Προκηρήχθηκε έκτακτη Γ.Σ.;

" Θα υπάρχει μία έκτακτη Γ.Σ. στις 2 Αυγούστου που θα εκλέξει νέο ΔΣ. Εκλέξαμε δυο νέα μέλη να προστεθούν στη διοκούσα επιτροπή. Είναι οι Πάνος Δάβαρης και Γιώργος Σπηλιωτόπουλος. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους, γιατί θα χρειαστεί να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Εγώ θέλω να πω ότι σήμερα είχαμε ένα εξαιρετκό κλίμα που στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν είχαμε συνηθίσει. Έχω την αίσθηση ότι αντιλαμβάνονται όλοι πως είμαστε σε δύσκολη καμπή και ο καθένας θα προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί από τη σκοπιά του".

- Ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

" Όταν υπάρχουν Δ.Σ. που διεξάγονται σε αυτό το ενωτικό κλίμα και υπάρχει συνεισφορά από παριστάμενους σε μια κοινή κατεύθυνση, τότε μπορούμε άφοβα να πούμε ότι υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον. Δεν είναι μυστικό ότι είμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία, αλλά απο τη στιγμη που συνεισφέρουμε στο ποσοστό που αναλογεί στον καθένα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον, από τη στιγμή που βαδίζουμε ενωμένοι".

Απουσίες στο Δ.Σ. και πρόταση Δομάζου για Φερέιρα

Από την αίθουσα συνελεύσεων στο "Sofitel" και για λογαριασμό των μελών του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού υπήρχαν οι παρακάτω απουσίες αφού δεν μετέβησαν οι Γιάννης και Νίκος Βαρδινογιάννης, οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, οι Γιώργος Νίκας, Αδαμάντιος Πολέμης, Τζόνι Βεκρής, Μαίρη Λομβάρδου, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, Αντώνης Αντωνιάδης και Αργύρης Μήτσου.

Αντίθετα, το παρόν έδωσαν οι Γόντικας, Γεωργάνας, Δομάζος, Λουμίδης, Πενθερουδάκης, Λεωνίδας Πολέμης, Σαμαράς, Δάβαρης και Σπηλιωτόπουλος με τους δύο τελευταίους να παίρνουν την θέση των Βεκρή και Νίκα στην διοικούσα επιτροπή.

Στην διάρκεια του συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του Μιχάλη Ζολώτα, Μίμης Δομάζος πρότεινε την περιστοίχηση του προπονητή Ζεσουάλδο Φερέιρα από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για να τον βοηθήσουν στη διαχείριση της ομάδας, γεγονός που φαντάζει δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ