ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν "τραβάει" την πρίζα ο Αλαφούζος

Δεν "τραβάει" την πρίζα ο Αλαφούζος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποφασίσει να μην εμπλακεί σε μία δημόσια αντιπαράθεση και δεν προτίθεται να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, μετά την αποστασιοποίηση του. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Παρά τις αρχικές σκέψεις για μία επίσημη τοποθέτηση, μέχρι στιγμής ο Γιάννης Αλαφούζος έχει επιλέξει τη σιωπή. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ προτιμά να μην αναφερθεί στη διαφωνία που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, επειδή εκτιμά ότι μία δημόσια αντιπαράθεση δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι στην υπόθεση.

Ουσιαστικά, το μοναδικό που θα μπορούσε να κάνει για να αντικρούσει τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, θα ήταν να παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία του Παναθηναϊκού. Όμως, ο εφοπλιστής δεν έχει την πρόθεση να δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε έγγραφο της ΠΑΕ, αφού ασπάζεται τη λογική ότι αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερο κακό, παρά καλό.

Πάντως, αναφορικά με τα χρέη, η πλευρά του Αλαφούζου επιμένει ότι δεν ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ και θα αποπληρωθούν σε βάθος χρόνων. Επίσης, πεποίθησή του είναι πως δεν έχουν δημιουργηθεί όλα στην περίοδο της δικής του “διακυβέρνησης”, αλλά ορισμένα προέρχονται από την εποχή της πολυμετοχικότητας!

Όσον αφορά την αρνητική κατάληξη στις συζητήσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Αλαφούζος πιστεύει ότι διευκόλυνε όσο μπορούσε την κατάσταση, αναλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των χρεών. Θεωρεί τα 25 εκατομμύρια ένα μεγάλο ποσό και τονίζει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει άλλα.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Είναι γεγονός ότι στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (16/9) στο ΣΚΑΪ, παρουσία των Αλαφούζου, Παναγόπουλου, Τουμαζάτου και Μπαλωμένου, συζητήθηκε το σενάριο της ακαριαίας αποχώρησης. Δηλαδή, συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο μιας δημόσιας δήλωσης Αλαφούζου, με την οποία θα έλεγε ότι διακόπτει τη (μικρή) χρηματοδότηση, η διοίκηση υπό τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη θα κατέθετε την παραίτηση της και ο Παναθηναϊκός θα έμενε μετέωρος.

Ωστόσο, ο εφοπλιστής απέρριψε αυτή την ιδέα για προσωπικούς λόγους. Κυρίως, επειδή δεν θέλει να χρεωθεί την πτώχευση της ΠΑΕ, που θα αμαύρωνε το επιχειρηματικό κύρος του και θα επέφερε ανυπολόγιστη δυσφήμιση.

Προς το παρόν, η κατάσταση θα διατηρηθεί αναλλοίωτη: με το υπάρχον διοικητικό σχήμα και με τον Αλαφούζο να χρηματοδοτεί με λίγα χρήματα μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος. Οι συνεργάτες του μεγαλομετόχου θα κάνουν ό,τι μπορούν για περαιτέρω περιστολή των δαπανών και θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν τις οφειλές.

Σε σχέση με το ποσό που απαιτείται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να φανεί ο Παναθηναϊκός συνεπής στοFinancialFairPlayτηςUEFA, η πλευρά του Αλαφούζου δεν αρνείται ότι το Τριφύλλι όντως υπόκειται σε έλεγχο Όμως, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι η διοίκηση έχει περιθώριο έως τον Δεκέμβριο να διευθετήσει τις εκκρεμότητες και οποιαδήποτε ποινή από την ευρωπαϊκό ομοσπονδία, θα επιβληθεί τον Ιανουάριο. Τονίζεται, παράλληλα ότι θα έχουν ρυθμιστεί τα πάντα και δεν θα υπάρξει κίνδυνος, αλλά αυτό ασφαλώς πρέπει να το δούμε στην πράξη...

Photo credit: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ