ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν προκύπτει διοικητικό κενό στον Παναθηναϊκό

Δεν προκύπτει διοικητικό κενό στον Παναθηναϊκό

Ακόμα και να μην εκλεγεί νέο ΔΣ στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση, η ΠΑΕ δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη. Το Sport24.gr εξηγεί.

Πρακτικά, στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 20ης Νοεμβρίου, οι παριστάμενοι μέτοχοι θα εκλέξουν το νέο εφτάμελες Διοικητικό Συμβούλιο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι μικρομέτοχοι να αρνηθούν να αναλάβουν την ευθύνη να ορίσουν τους συμβούλους που θα συνδεθούν με την κατάρρευση του Παναθηναϊκού, απαλλάσσοντας ατύπως τον Γιάννη Αλαφούζο από τις υποχρεώσεις του ως μεγαλομέτοχος.

Επομένως, σε θεωρητικό επίπεδο είναι πιθανό να μην αναδειχθεί διοίκηση στην ΠΑΕ, ακόμα και μετά τη δεύτερη και τελική διαδικασία. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως θα προκύψει διοικητικό κενό στον Παναθηναϊκό.

Το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει να διοικεί, μέχρι την ανάδειξη του επόμενου. Συγκεκριμένα, είχε εκλεγεί στις 21 Απριλίου του 2017 και έχει τριετή θητεία, έως τις 21 Απριλίου του 2020 και υπό προϋποθέσεις, για έναν τέταρτο χρόνο. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του.

Μετά τις παραιτήσεις των Μαυροκουκουλάκη και Γούναρη, στο ΔΣ έχουν απομείνει οι Κωνσταντίνου, Σωπήλης, Παναγιωτίδης και Οικονομόπουλος, ενώ μόνο στους τύπους διατηρεί την ιδιότητα ο Αλαφούζος. Το συμβούλιο μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και με 3 μέλη, τα οποία έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις.

Η προσφυγή στο Πρωτοδικείο θα είναι μία λύση μόνο εφόσον παραιτηθούν όλοι οι Σύμβουλοι και δεν εκλεγούν νέοι στις Γενικές Συνελεύσεις που θα συγκληθούν. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μπορεί να προσφύγει κάποιος μέτοχος ή όποιος έχει έννομο συμφέρον από τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΠΑΕ, όπως οι πιστωτές.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

'Βερεσέ' τέλος για το Δημόσιο μέχρι τον Αύγουστο

Την εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες μέχρι και τον Αύγουστο απαιτεί το αναθεωρημένο μνημόνιο

Το έγκλημα στην Ελλάδα του 2018: Ένα αστυνομικό ρεπορτάζ

Οι δράστες, τα είδη των αδικημάτων, τα υποψήφια θύματα και ο χάρτης της εγκληματικότητας σήμερα, όπως αναδεικνύεται από τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας.

Survivor: 'Σύννεφα' στο καλύβι των μαχητών - Ουρλιαχτά και 'σκηνές θρίλερ' στους διάσημους

Νίκησαν οι Μαχητές και τη δεύτερη ημέρα, όμως οι γκρίνιες δεν άργησαν να φανούν. Ο ανήσυχος ύπνος παίκτριας των διασήμων που λαχτάρισε τη Χατζίδου

Το Survivor 2 έχει πετύχει ήδη και δεν το ξέρουμε

Η πρεμιέρα, οι παίκτες, τα έπαθλα, τα αγωνίσματα και τα πρώτα συμπεράσματα για το πολυαναμενόμενο ριάλιτι επιβίωσης. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24