ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν προκύπτει διοικητικό κενό στον Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ακόμα και να μην εκλεγεί νέο ΔΣ στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση, η ΠΑΕ δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη. Το Sport24.gr εξηγεί.

Πρακτικά, στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 20ης Νοεμβρίου, οι παριστάμενοι μέτοχοι θα εκλέξουν το νέο εφτάμελες Διοικητικό Συμβούλιο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι μικρομέτοχοι να αρνηθούν να αναλάβουν την ευθύνη να ορίσουν τους συμβούλους που θα συνδεθούν με την κατάρρευση του Παναθηναϊκού, απαλλάσσοντας ατύπως τον Γιάννη Αλαφούζο από τις υποχρεώσεις του ως μεγαλομέτοχος.

Επομένως, σε θεωρητικό επίπεδο είναι πιθανό να μην αναδειχθεί διοίκηση στην ΠΑΕ, ακόμα και μετά τη δεύτερη και τελική διαδικασία. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως θα προκύψει διοικητικό κενό στον Παναθηναϊκό.

Το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει να διοικεί, μέχρι την ανάδειξη του επόμενου. Συγκεκριμένα, είχε εκλεγεί στις 21 Απριλίου του 2017 και έχει τριετή θητεία, έως τις 21 Απριλίου του 2020 και υπό προϋποθέσεις, για έναν τέταρτο χρόνο. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του.

Μετά τις παραιτήσεις των Μαυροκουκουλάκη και Γούναρη, στο ΔΣ έχουν απομείνει οι Κωνσταντίνου, Σωπήλης, Παναγιωτίδης και Οικονομόπουλος, ενώ μόνο στους τύπους διατηρεί την ιδιότητα ο Αλαφούζος. Το συμβούλιο μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και με 3 μέλη, τα οποία έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις.

Η προσφυγή στο Πρωτοδικείο θα είναι μία λύση μόνο εφόσον παραιτηθούν όλοι οι Σύμβουλοι και δεν εκλεγούν νέοι στις Γενικές Συνελεύσεις που θα συγκληθούν. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μπορεί να προσφύγει κάποιος μέτοχος ή όποιος έχει έννομο συμφέρον από τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΠΑΕ, όπως οι πιστωτές.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ