ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν προκύπτει διοικητικό κενό στον Παναθηναϊκό

Δεν προκύπτει διοικητικό κενό στον Παναθηναϊκό

Ακόμα και να μην εκλεγεί νέο ΔΣ στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση, η ΠΑΕ δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη. Το Sport24.gr εξηγεί.

Πρακτικά, στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 20ης Νοεμβρίου, οι παριστάμενοι μέτοχοι θα εκλέξουν το νέο εφτάμελες Διοικητικό Συμβούλιο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι μικρομέτοχοι να αρνηθούν να αναλάβουν την ευθύνη να ορίσουν τους συμβούλους που θα συνδεθούν με την κατάρρευση του Παναθηναϊκού, απαλλάσσοντας ατύπως τον Γιάννη Αλαφούζο από τις υποχρεώσεις του ως μεγαλομέτοχος.

Επομένως, σε θεωρητικό επίπεδο είναι πιθανό να μην αναδειχθεί διοίκηση στην ΠΑΕ, ακόμα και μετά τη δεύτερη και τελική διαδικασία. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως θα προκύψει διοικητικό κενό στον Παναθηναϊκό.

Το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει να διοικεί, μέχρι την ανάδειξη του επόμενου. Συγκεκριμένα, είχε εκλεγεί στις 21 Απριλίου του 2017 και έχει τριετή θητεία, έως τις 21 Απριλίου του 2020 και υπό προϋποθέσεις, για έναν τέταρτο χρόνο. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του.

Μετά τις παραιτήσεις των Μαυροκουκουλάκη και Γούναρη, στο ΔΣ έχουν απομείνει οι Κωνσταντίνου, Σωπήλης, Παναγιωτίδης και Οικονομόπουλος, ενώ μόνο στους τύπους διατηρεί την ιδιότητα ο Αλαφούζος. Το συμβούλιο μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και με 3 μέλη, τα οποία έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις.

Η προσφυγή στο Πρωτοδικείο θα είναι μία λύση μόνο εφόσον παραιτηθούν όλοι οι Σύμβουλοι και δεν εκλεγούν νέοι στις Γενικές Συνελεύσεις που θα συγκληθούν. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μπορεί να προσφύγει κάποιος μέτοχος ή όποιος έχει έννομο συμφέρον από τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΠΑΕ, όπως οι πιστωτές.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Μια ανάρτηση της Κολιδά κόλασε το Instagram

Η Ειρήνη Κολιδά, αναστάτωσε πάλι, αυτή τη φορά με μια αποκαλυπτική ανάρτηση της στο Instagram

Τα στήθη που κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό instagram

Είναι νέες, ανερχόμενες και παλεύουν με λύσσα για το τιμημένο το follow μας.

ΒΙΝΤΕΟ

Ρομπότ σε ρόλο...ακροβάτη

Οι κινήσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ρομπότ αποτελούν σημαντικό βήμα για τον τομέα της ρομποτικής

3 αρχαίοι θεοί του Πολέμου που κάνουν τον Άρη να μοιάζει με γιωτόμπαλο

Ο θεός που έσφαξε τα 400 αδέρφια του και ο ψυχάκιας που γκρέμισε τη Βαβυλώνα.

Συναγερμός για τον κυκλώνα Ζήνωνα: Ποιες περιοχές 'σαρώνει' η κακοκαιρία

Η καταστροφική καταιγίδα «Ευριδίκη» έδωσε τη σκυτάλη στον μεσογειακό κυκλώνα «Ζήνωνα», ο οποίος δείχνει ήδη τις προθέσεις του - Κατολίσθηση σημειώθηκε στον Δομοκό, πλημμύρες και προβλήματα σε Λευκάδα - Παξούς - Δείτε αναλυτικά ποιες περιοχές πλήττει η κακοκαιρία

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24