ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν είναι "υπό προθεσμία" ο Στραματσόνι

Δεν είναι "υπό προθεσμία" ο Στραματσόνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αλαφούζος κατέδειξε ότι έχει αποφασίσει να δώσει χρονικό περιθώριο στον Αντρέα Στραματσόνι, ώστε να βελτιώσει τον Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr εξηγεί...

Η στήριξη που έλαβε ο Αντρέα Στραματσόνι από τον Γιάννη Αλαφούζο στη συνάντηση της Δευτέρας εκλήφθηκε σχεδόν απ' όλους, ως μία τελευταία ευκαιρία. Επί της ουσίας, εάν ο Παναθηναϊκός δεν νικήσει την ΑΕΚ, τότε ο Ιταλός θα απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία.

Εκ των υστέρων, φαίνεται πως η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική... Ασφαλώς, ο Στραματσόνι δεν έχει την ελευθερία που είχε στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Αλαφούζος τον κράτησε με μεγάλη δυσκολία.

Η πραγματικότητα είναι πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναγνωρίζει πως συνέβησαν λάθη και παραλείψεις, που προκάλεσαν τα αρνητικά αποτελέσματα και την κακή απόδοση, όμως εκτιμά πως η ομάδα έχει δυνατότητες και θα τις δείξει. Κοινώς, θεωρεί ότι ο Στραματσόνι έχει πετύχει πράγματα στον Παναθηναϊκό.

Εφόσον δεν το πίστευε, δεν θα το δήλωνε δημοσίως. "Δεν θα χαλάσω αυτό που χτίζουμε, θα είναι λάθος" ανέφερε ο Αλαφούζος στις δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και αυτό είναι ενδεικτικό των σκέψεων του, μετά την πρωτοφανή πίεση των πρώτων ωρών μετά το ντέρμπι.

Αναμφίβολα, ρόλο στη μεταστροφή του Αλαφούζου έπαιξαν οι εξηγήσεις του 39χρονου προπονητή. Όπως για τα γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" και τις οποίες, αποκάλυψε ο Αλαφούζος στις δηλώσεις, όπως για τις στατικές φάσεις και τις απουσίες.

Το ίδιο σκεπτικό εισπράττει και ο Στραματσόνι, ο οποίος δεν συμπεριφέρεται σαν "υπό προθεσμία". Ασφαλώς, επιχειρεί να μεταβάλλει κάποια δεδομένα στην ομάδα, διότι αντιλαμβάνεται πως πλέον δεν έχει ανοχή και δέχεται σκληρή κριτική από πολλούς. Αλλά, δεν νιώθει καθόλου τελειωμένος.

Βεβαίως, εάν αναλογιστεί κανείς το παρελθόν του Αλαφούζου, διαπιστώνει ότι έχει δράσει ανάλογα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και με τον Γιάννη Αναστασίου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν αδειάζει εύκολα τους προπονητές του, εκτός και αν αναγκαστεί από τις συνθήκες. Κάτι που μπορεί να συμβεί με τον Στραματσόνι...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ