ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Crash test: Βέλιτς, Βρύζα, Ζάετς

Crash test: Βέλιτς, Βρύζα, Ζάετς
Ζέλιτς Βρύζας Ζάετς

Βέλιμιρ Ζάερς, Ζήσης Βρύζας και Γιάσμικο Βέλιτς είναι υποψήφιοι για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε όλες τις μεταγραφές που έκαναν στην καριέρα τους και τους προπονητές που επέλεξαν.

Με δεδομένη πλέον τη σφικτή οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που δεν βάζει σχεδόν κανείς χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, οι πράσινοι θα στραφούν σε φθηνές λύσεις τόσο σε παίκτες όσο και σε τεχνικό επιτελείο.

Μέχρι στιγμής τρία ονόματα φαίνεται πως προκρίνονται για τη θέση του τεχνικού διευθυντή και εμείς συγκρίνουμε τις κινήσεις που έκαναν στο διάστημα που εργάζονταν σε ομάδες.

Βέλιμιρ Ζάερς, Ζήσης Βρύζας και Γιάσμικο Βέλιτς λοιπόν είναι τρεις εξαιρετικές λύσεις, τηρουμένων των αναλογιών, που μπορούν να βοηθήσουν τους πράσινους να βρουν παίκτες χωρίς να ματώσουν οικονομικά.

Ζήσης Βρύζας: ΠΑΟΚ (2008-2010)

Ο... νέος της παρέας ξεκίνησε την καριέρα του ο τεχνικός διευθυντής στην ομάδα του ΠΑΟΚ, έχοντας στο πλευρό του τον Θοδωρή Ζαγοράκη και στον πάγκο τον Φερνάντο Σάντος.

Έχοντας κάνει σπουδαία καριέρα στην Ιταλία και όντας εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής, ο Βρύζας στην περίοδο που βρέθηκε στην Τούμπα έκανε πολλές επιτυχημένες μεταγραφές.

  • Σεζόν 2008-2009: Πάμπλο Γκαρσία, Λάμπρος Χούτος, Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Πάμπλο Κοντρέρας, Κώστας Χαλκιάς, Ηλίας Αναστασάκος, Βλάνταν Ίβιτς, Τζο Μπιζέρα, Φίλιππος Δάρλας, Λίνο Άλβες, Μάρκος Αντόνιο, Ολιβιέ Σορλέν, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, Ματίας Βερόν.
  • Σεζόν 2009-2010: Μάρκο Σαβίνι, Μπρούνο Τσιρίλο, Λούσιο Φιλομένο, Γιώργος Φωτάκης, Βίκτορ Βιτόλο, Ντάριο Κρέσιτς, Κριστιάνο Μοράες, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Μπράις Μουν, Εντίνιο, Αμπουμπακάρι, Θανάσης Παπάζογλου.

Αναμφίβολα η πρώτη του σεζόν ήταν και η πιο επιτυχημένη, με τους Γκαρσία και Κοντρέρας να αποτελούν μεγάλες επιτυχίες. Τη δεύτερη σεζόν ωστόσο αρκετές κινήσεις ήταν αποτυχημένες. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ήταν η μεταγραφή ρεκόρ την τελευταία τετραετία στον ΠΑΟΚ, καθώς στοίχισε πάνω από 1 εκ. ευρώ.

Γιάσμικο Βέλιτς: Παναθηναϊκός (2007-2009)

Ουσιαστικά μόλις για μία σεζόν ανέλαβε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή, αφού επί εποχής πολυμετοχικού Παναθηναϊκού το πρώτο βιολί ήταν ο Κώστας Αντωνίου.

Στον Παναθηναϊκό ήρθε αρχικά ως βοηθός προπονητή του Φερνάντο Σάντος, όμως οι γνώσεις του και οι διασυνδέσεις του σε Ισπανία και Πορτογαλία άρεσαν στην διοίκηση των πράσινων.

  • Σεζόν 2007-2008: Τάκης Φύσσας, Γιώργος Καραγκούνης, Νταμ Ν' Ντόι, Αντώνης Πετρόπουλος, Ορέστης Καρνέζης, Σιμάο Μάτε, Αρκάντιους Μάλαρτζ, Ελίνι Δημούτσος, Νίκος Σπυρόπουλος, Χόσου Σαριέγκι, Τζόζεφ Ενακαρίρε, Έλντερ Πόστιγκα, Μανούτσο Γκονσάλες, Μαρσέλο Μάτος.
  • Σεζόν 2009-2010: Μπράις Μουν, Αντρέας Ίβανσιτς, Γκάμπριελ Ροντρίγκες. Στην πορεία ο Κώστας Αντωνίου ανέλαβε βασικό ρόλο στις μεταγραφές και ο ίδιος μπήκε στην άκρη.

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί από τους παίκτες που ήρθαν εκείνη την περίοδο ήταν εξαιρετικοί. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς έφυγαν στην πορεία ως... σημαδεμένοι και τώρα γίνεται προσπάθεια να επιστρέψουν.

Βέλιμιρ Ζάερς: Παναθηναϊκός 2003/04, Πόρτσμουθ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ο παλιός της παρέας και ο πιο επιτυχημένος από όλους, καθώς ο Παναθηναϊκός επί εποχής του πήρε νταμπλ. Ουσιαστικά με ελάχιστα χρήματα έφερε παίκτες με ποιότητα και εργαλεία.

  • Σεζόν 2003-2004: Ηλίας Κώτσιος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νασίφ Μόρις, Εκι Γκονζάλες, Λουκάς Βύντρα, Μάρκους Μινχ, Ραϊμόντας Ζουτάουτας, Ντεμπά Νιρέν, Σίλβιο Μάριτς, Κώστας Χαλκιάς, Ζοέλ Επαλέ, Λουτσιάν Σανμαρτεάν, Ζρνταν Αντριτς, Μάριο Γκαλίνοβιτς, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Θανάσης Τσίγκας, Ντουμίτρου Μίτου, Αλεν Ραγκουέλ, Ρούντολφ Σκάτσελ, Ματσέι Μπικόφσκι, Μιχάλης Ρουμπάκης.

Απ' όλα έχει ο μπαχτσές. Κορυφαία μεταγραφή του Κροάτη τεχνικού διευθυντή ο Μάρκους Μινχ και από κοντά οι Γκονσάλες, Βύντρα. Το θέμα με τον Ζάετς είναι πως έκανε καλό δίδυμο με τον Ζιτζάκ Σουμ, ενώ χειρίστηκε άψογα το μικρό μπάτζετ που είχε και έφερε επιτυχίες.

Στη συνέχεια ωστόσο πήρε την κάτω βόλτα στην Πόρτσμουθ και αποχώρησε μετά από πέντε μήνες. Τελευταίος σταθμός η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην οποία πήρε ο προπονητής αλλά δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ