ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άσοι....στο μανίκι του

Άσοι....στο μανίκι του
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται στην Πολωνία, με τους τερματοφύλακες να κάνουν ιδιαίτερα απαιτητικές προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Αγριογιάννη.(videos)

Πέρα από την ποιοτική δουλειά που γίνεται στο Γκνιεβίνο ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος και για ακόμη ένα λόγο. Ο Έλληνας τεχνικός, που δεν έχει στη διάθεση του τον Καπίνο - έχει εξασφαλίσει άδεια προκειμένου να ξεκουραστεί - έχει την ικανοποίηση να μοιράζει συνεχώς μπράβο, στους δύο νεαρούς γκολκίπερ τον Κότσαρη και τον Ταμπάκη. ο 41χρονος προπονητής βλέπει πως το νέο αίμα για τη κομβική θέση του άσου να είναι ετοιμοπόλεμο.

Ο Στέφανος Κοτσόλης στάθηκε άτυχος και τέθηκε νοκ άουτ εξαιτίας μια φλεγμονής στα δάχτυλα του ποδιού. Η "παλιοσειρά" του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει δριμύτερη σε μια δυο μέρες. Ο Κοτσόλης αποτελεί πολύ σημαντική μονάδα για το τριφύλλι και αυτό όχι μόνο γιατί είναι μια αξιόπιστη λύση πρώτης γραμμής αλλά γιατί με την εμπειρία του και τις συμβουλές προς τους νεαρότερους συμπαίκτες του τελεί ουσιαστικά και χρέη προπονητή στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Χώρια βέβαια ότι αποτελεί παράλληλα παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους.

Όπου νεότεροι βάλτε τους Κότσαρη και Ταμπάκη. Ρούκι στην προετοιμασία ο πρώτος και ακόμη μια χρονιά στο εξωτερικό με τα πράσινα για τον δεύτερο. Και οι δύο κλέβουν την παράσταση. Εξαιρετικής δυσκολίας επεμβάσεις. Βγάζουν δύσκολες φάσεις - με εντυπωσιακό ενίοτε τρόπο - στα τελειώματα που επιχειρούν οι συμπαίκτες τους. Δείχνουν πως έχουν δίψα για διάκριση πολλά προσόντα και το μέλλον τους ανήκει, αρκεί να δουλέψουν με ταπεινότητα όπως τώρα.

Παραδοσιακά το τριφύλλι έβγαζε από τις ακαδημίες του αξιόλογους γκολκίπερ και η παραγωγή ταλέντων συνεχίζεται. Μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει ο Παναγιώτης Αγριογιάννης. Ο προπονητής τερματοφυλάκων του τριφυλλιού εστιάζει στην βελτίωση των όποιον αδυναμιών διακρίνει ατομικά και με πολύ μεθοδική δουλειά θωρακίζει ουσιαστικά τα πράσινα μετόπισθεν... Παράλληλα ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι ψυχολογία που μετράει για αυτή την "ευαίσθητη" θέση. Τα μπράβο και επιβραβεύσεις μοιράζονται όχι εύκολα αλλά με δίκαιο τρόπο.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της εκγύμνασης των κίπερς αναλαμβάνει ο προπονητής τερματοφυλάκων. Άπαντες όμως εντάσσονται και στη συνολική εκγύμναση σε υψηλούς ρυθμούς που εφαρμόζει ο Γιουσεφ Φος. Φυσικά και συμμετέχουν στα οικογενειακά διτέρματα όπου και εφαρμόζουν όσα διδάσκονται σε μια ιδιαίτερα νευραλγική θέση.

Το βάρος πέφτει στην εξάσκηση των αντανακλαστικών. Είτε σε προπόνηση με μπαλάκια αλά Νάβας, είτε συνεχή σουτ από κοντινή απόσταση. Ακόμη και πετάγματα της μπάλας με τα χέρια από απόσταση αναπνοής δουλεύουν και καλλιεργούν τα ρεφλεξ τους...

Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε και για τις εξόδους. Ουκ ολίγες ασκήσεις και χρόνο έχει καταναλώσει ο Παναγιώτης Αγριογιάννης για να ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία οι ...άσοι του τριφυλλιού. Οι οδηγίες σαφείς: "Πρώτα εκτίμησε τη φάση, μετά βγες". Αυτοσυγκέντρωση και σωματικά προσόντα είναι απαραίτητα.

Ο απών Καπίνο και το χωριό του

Ο Στέφανο Καπίνο έχει άδεια ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν ακολούθησε την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Πολωνία, ωστόσο το όνομά του βρίσκεται συνεχώς στα χείλη των μελών της "πράσινης" αποστολής.

Στο δρόμο για το "Μistral Sports Center", το προπονητικό κέντρο της ομάδας , η ταμπέλα που δείχνει το δρόμο για το χωριό Καπίνο (!) δεν μπορούσε παρά να τραβήξει τα βλέμματα των μελών της αποστολής και των εκπροσώπων του Τύπου. Δείχνει το δρόμο για ένα μικρό χωριό περίπου 800 κατοίκων που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τη βάση του Παναθηναϊκού.

Άσοι....στο μανίκι του
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ