ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αρχίζει βασικός το Euro ο Μπεργκ

Αρχίζει βασικός το Euro ο Μπεργκ

Ο Έρικ Χάμρεν ανακοίνωσε πρόωρα ότι ο Μάρκους Μπεργκ θα αρχίσει στην επίθεση της Σουηδίας στην πρεμιέρα του Euro. Μίλησε για τις συζητήσεις για το συμβόλαιο και την αποτυχία συμμετοχής στο Champions League.

Η σεζόν σε συλλογικό επίπεδο δεν ολοκληρώθηκε καλά για τον Μάρκους Μπεργκ, αφού δεν κατάφερε να πετύχει σε κανέναν τομέα με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις του δεν έχουν τελειώσει, αφού θα αγωνιστεί στο Euro 2016 με τη Σουηδία και έχει την ευκαιρία να διακριθεί.

Η διοργάνωση θα αρχίσει με ιδανικές συνθήκες για τον Μπεργκ, διότι τουλάχιστον στην πρεμιέρα της Σουηδίας εναντίον της Ιρλανδίας, υπολογίζεται για βασικός από τον Έρικ Χάμρεν. Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο ομοσπονδιακός προπονητής στις δηλώσεις του μετά το φιλικό με την Ουαλία.

"Θεωρώ ότι ο Ζλάταν και ο Μάρκους συνεργάζονται καλά και διαπιστώνω ότι ο Μπεργκ έχει μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας από τον Γκουιντέτι αυτή την εποχή. Ήταν καλός στο φινάλε της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα και σκόραρε" ανέφερε ο Χάμρεν.

Λίγο αργότερα, ο Μπεργκ ρωτήθηκε για το πως νιώθει και απάντησε ότι "ήταν σπουδαίο να το ακούσω, αλλά δεν αλλάζει κάτι για μένα. Πρέπει να αποδίδω το ίδιο καλά σε κάθε παιχνίδι και νιώθω δυνατός" και συμπλήρωσε ότι περίμενε την επιλογή του, επειδή "είχα καλή απόδοση στα τελευταία ματς και πέτυχα γκολ".

Ο Μπεργκ εξήγησε πως η συνεργασία με τον Ζλάταν "είναι απίστευτη. Είναι αλήθεια πως πρέπει να ανταποκριθώ αμυντικά και επιθετικά. Έχω έναν πιο αμυντικό ρόλο, όταν οι αντίπαλοι έχουν τη μπάλα. Όταν ο Ζλάταν αρχίζει να πρεσάρει, είναι σημαντικό να είμαι δίπλα και να τον βοηθάω".

"Μετά την ΑΕΚ, ήθελα να φύγω"

Αυτή την περίοδο, ο Μπεργκ διαπραγματεύεται με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού τη χρονική επέκταση του συμβολαίου, με παράλληλη αύξηση των αποδοχών. Σχολιάζοντας την υπόθεση στους Σουηδούς δημοσιογράφους, τόνισε πως πλέον θέλει να μείνει, χωρίς όμως να αποκλείει τίποτα...

" Αμέσως μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αν με ρωτούσε κανείς, θα έλεγα ότι θέλω να φύγω από την Ελλάδα γιατί ένιωθα πολύθυμωμένος και πικραμένος. Παρ' όλα αυτά νιώθω πολύωραία στην Ελλάδα. Θα πρέπει να έρθει κάτι πραγματικά εξαιρετικό για να φύγω. Θα δούμε τις επιλογές το προσεχές καλοκαίρι, έχουμε αρχίσει τις συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου μου" ανέφερε ο στράικερ του Τριφυλλιού.

Αναφορικά με την απουσία του από το ματς με τον ΠΑΟΚ, τόνισε πως "δεν θα έπαιζα έτσι κι αλλιώς ενώ ήμουν και τιμωρημένος. Είναι δύσκολο να διαχειριστούμε αυτό που έγινε αλλά τώρα πρέπει να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι κρίμαγιατί φτάσαμε τόσο κοντά να κερδίσουμε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ