ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απορίες για τον Μπεργκ

Απορίες για τον Μπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr απαντά στα ερωτήματα που προέκυψαν από την επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι να μην αρχίσει τον Μάρκους Μπεργκ στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Το ερώτημα των περισσοτέρων στον Παναθηναϊκό, μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφορά τον Μάρκους Μπεργκ... Γιατί δεν άρχισε ο Σουηδός στην ενδεκάδα και αν ήταν σε θέση να αγωνιστεί και για πόσο χρόνο. Απορίες απολύτως φυσιολογικές, διότι πρόκειται για τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή του ρόστερ του Τριφυλλιού και τον πιο δεινό σκόρερ του.

Καταρχάς, η αγωνιστική κατάσταση του ποδοσφαιριστή δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Το τελευταίο δίμηνο έχει νιώσει τουλάχιστον τέσσερις φορές ενοχλήσεις στο δικέφαλο και τις πιο πολλές ημέρες έμεινε εκτός προπονήσεων, ακολουθώντας θεραπείες και ατομικό πρόγραμμα. Η αποκατάσταση δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, διαφορετικά δεν θα υπήρχε η ανάγκη ο Μπεργκ ο επισκεφτεί συμπατριώτες του γιατρό και φυσικοθεραπευτή.

Αυτό το χρονικό διάστημα εντάσσεται σε μία ευρύτερη προβληματική σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ο Μπεργκ αρκετά συχνά είναι off. Στην τριετία που ανήκει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, ο 29χρονος στράικερ φέτος έχει ταλαιπωρηθεί στο μέγιστο βαθμό. Οπότε, ο Μπεργκ απέχει από το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του και θα χρειαστεί χρόνο για να το φτάσει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ήταν σε θέση να αγωνιστεί μόνο για 25 λεπτά, μπορούσε να παίξει περισσότερο.

Κίνητρο μέσω του Euro

Από εκεί και πέρα, ακόμα ένα ερώτημα αφορά τη διάθεση του Μπεργκ. Δεν τίθεται καμία αμφιβολία ότι ο Σουηδός θέλει να παίζει και χρειάζεται απεγνωσμένα να πετύχει γκολ. Γκολ που θα κάνουν τη διαφορά και θα τον τοποθετήσουν στο επίκεντρο του ομοσπονδιακού προπονητή της Σουηδίας, Έρικ Χάμρεν. Ο Μπεργκ επιθυμεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους, αλλά συγχρόνως να εξασφαλίζει και ο ίδιος τη συμμετοχή του στο Euro 2016.

Επειδή ναι μεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Χάμρεν, όμως ο ανταγωνισμός στην επίθεση είναι υψηλός, υπάρχουν επιθετικοί οι οποίοι περιμένουν την ευκαιρία τους και εφόσον ο Μπεργκ διατηρηθεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η παρουσία του στη Γαλλία το προσεχές καλοκαίρι, κάθε άλλο παρά βέβαιη θεωρείται.

Κοινός, δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής με μεγαλύτερο κίνητρο από τον Μπεργκ στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου. Όντως, ο Σουηδός έχει απογοητευτεί με το πως κυλά η σεζόν, ωστόσο πρώτος απ' όλους ήθελε να διεκδικήσει ότι μπορούσε και να διακριθεί μέσω της επίτευξης γκολ.

Από επιλογή του Στραματσόνι

Στις προπονήσεις της Δευτέρας (8/2) και της Τρίτης (9/2) ο Μπεργκ συνομίλησε με τον Στραματσόνι και τον ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι δεν πονάει και έχει μεγάλη θέληση να βοηθήσει την ομάδα. Συνεπώς, η χρησιμοποίηση του ήταν στην ευχέρεια του Ιταλού προπονητή, ο οποίος έκρινε ανέτοιμο τον Σουηδό για το αρχικό σχήμα και τον διατήρησε αναπληρωματικό, έχοντας κατά νου και την τακτική προσέγγιση που ακολούθησε με τον Κλωναρίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Κριτικάροντας με την ασφάλεια του αποτελέσματος, διαπιστώνεται ότι ο Στραματσόνι θα είχε διαχειριστεί σωστά τον Μπεργκ, εάν επρόκειτο για ένα απλό παιχνίδι στη διάρκεια της σεζόν. Δεν θα είχε ρισκάρει μία υποτροπή και θα τον είχε έτοιμο για το επόμενο παιχνίδι. Όμως, ο δεύτερος προημιτελικός για τον Ατρόμητο ήταν ένας πρόωρος "τελικός" και μετά την απώλεια του δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Όλοι οι στόχοι έχουν χαθεί και η ομάδα συνεχίζει απαξιωμένη και αποτυχημένη στη συνείδηση των φιλάθλων της.

Ο Στραματσόνι έπρεπε να ρισκάρει και να αρχίσει με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση και να μην περιμένει. Απλά, διότι δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή και όπως αποδείχτηκε, η σεζόν τελείωσε από τις 10 Φεβρουαρίου.

Δεν τον υποστήριξε αγωνιστικά

Ακόμα και στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε, ο Μάρκους Μπεργκ δεν αξιοποιήθηκε σωστά και δεν τροφοδοτήθηκε. Με την είσοδο του, το 4-2-3-1 άλλαξε σε 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, με τον Κλωναρίδη να παίζει δίπλα στον Σουηδό και τον Βιγιαφάνιες σε ρόλο επιτελικού χαφ. Έπειτα από 10 λεπτά, το σύστημα άλλαξε σε 4-3-3, με εξτρέμ τους Κλωναρίδη, Βλαχοδήμο και "δεκάρι" τον Αργεντινό. Σαφώς, γενικά η ομάδα δεν ήταν καλή και συμπαρασύρθηκε ο Μπεργκ, αλλά ήταν υποχρέωση του προπονητή να αξιοποιηθεί ο Μπεργκ. Κάτι που δεν συνέβη και ο Παναθηναϊκός στερήθηκε το πιο ισχυρό "όπλο" του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ