ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από το ένα γκολ παθητικό στα 11 των ομίλων

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / AJAX - PANATHINAIKOS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / AJAX - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ σε τέσσερα ματς ενώ στους ομίλους το τριφύλλι έχει δει την εστία του να παραβιάζεται έντεκα φορές σε πέντε παιχνίδια.

Το πιο δυνατό όπλο του Παναθηναϊκού στην φάση των προκριματικών του Europa League ήταν η αμυντική του γραμμή και ο Λουκ Στιλ. Η άμυνα των πράσινων και ο Άγγλος πορτιέρο στα πρώτα τέσσερα ματς που έδωσε το τριφύλλι για να περάσει στους ομίλους είχαν δεχτεί μόλις ένα γκολ.

Και αυτό στο ματς με την Μπρόντμπι εκτός έδρας με τους πράσινους να έχουν κερδίσει στο πρώτο ματς 3-0 και ουσιαστικά να έχουν καθαρίσει την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στα πρώτα τέσσερα ματς ήταν τα εξής:

Παναθηναϊκός-ΑΙΚ 1-0
ΑΙΚ-Παναθηναϊκός 0-2
Παναθηναϊκός-Μπρόντμπι 3-0
Μπρόντμπι-Παναθηναϊκός 1-1

Τότε όλοι μιλούσαν για μια συμπαγή αμυντική γραμμή και για έναν τερματοφύλακα εξαιρετικό ο οποίος με τις επεμβάσεις του είχε κρατήσει σε τρία ματς το μηδέν και δεν έφερε καμία ευθύνη στο γκολ που είχε δεχτεί στη Δανία.

Η παρουσία του Παναθηναϊκού στους ομίλους όμως είναι η μέρα με τη νύχτα. Το τριφύλλι σε πέντε παιχνίδια στον όμιλος έχει δεχτεί 11 γκολ καθώς σε κάθε ματς έχει φάει από δυο γκολ και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Σταντάρ δέχτηκε τρία.

Από το ένα γκολ των προκριματικών φτάσαμε στα έντεκα των ομίλων με την αμυντική γραμμή του τριφυλλιού πλέον να αποτελεί το αδύνατο σημείο της ομάδας. Οι πράσινοι με πρώτο και καλύτερο τον Λουκ Στιλ έχουν κάνει αρκετά λάθη στα ματς των ομίλων με αποτέλεσμα να δέχονται εύκολα γκολ και σε καίρια χρονικά σημεία των αγώνων που έχουν δώσει.

Τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στους ομίλους έχουν ως εξής:

Παναθηναϊκός-Άγιαξ 1-2
Θέλτα-Παναθηναϊκός 2-0
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 2-2
Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης 0-3
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0

Φυσικά και στην επίθεση η εικόνα είναι αρκετά διαφορετική καθώς ο Παναθηναϊκός στα ματς των προκριματικών είχε πετύχει επτά γκολ στις τέσσερις αναμετρήσεις που είχε δώσει ενώ τώρα έχει καταφέρει να σκοράρει μόνο σε δυο από τα πέντε παιχνίδια και να έχει συνολικά τρία τέρματα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ