ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανεβασμένοι σε απόδοση και αριθμούς

Ανεβασμένοι σε απόδοση και αριθμούς
INTIME SPORTS

Μέσα στην μετριότητα έως τώρα του Παναθηναϊκού υπάρχουν παίκτες όπως οι Ντίνας και Ατζαγκούν που δείχνουν να βγαίνουν "κερδισμένοι" και να τους "κερδίζει" το τριφύλλι ενόψει της συνέχειας. (VIDS)

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένα μέτριο ξεκίνημα στην φετινή σεζόν παρά το γεγονός ότι όλοι θα περίμεναν να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρσι και να κάνει και άλλα βήματα προόδου. Μιλάμε άλλωστε για μια ομάδα έτοιμη με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις σε σχέση με πέρυσι και με το ίδιο τεχνικό επιτελείο και τον ίδιο κορμό.

Αυτό όμως δεν συνέβη και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του τριφυλλιού μοιάζουν με το περσινό ξεκίνημα των πράσινων. Και η μοναδική δικαιολογία σε σχέση με πέρσι είναι ότι φέτος ο Παναθηναϊκός έχει και Ευρωπαϊκά παιχνίδια οπότε είναι δεδομένη η επιπλέον κούραση.

Οι πράσινοι μετά και τον τραυματισμό του Μπεργκ στην αρχή της φετινής Super League δείχνουν να μην έχουν ηγέτη καθώς ακόμα και οι Πράνιτς, Πέτριτς, Ζέκα, Νάνο, Κλωναρίδης και Καρέλης έχουν μείνει μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν δίνουν όσα θα περίμενε ο Γιάννης Αναστασίου. Ενώ ο Μπούι που ήρθε για να καλύψει το κενό του Αμπέντ προς το παρόν δεν πείθει κανέναν για την αξία του.

Από την άλλη αν προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιους παίκτες που έχουν ξεφύγει από την μετριότητα και οι οποίοι δείχνουν να βγαίνουν, βελτιωμένοι, "κερδισμένοι" αλλά και να τους "κερδίζει" ο Παναθηναϊκός ενόψει της συνέχειας είναι μετρημένοι στα δάκτυλα τους ενός χεριού.

Συγκεκριμένα δυο, οι Ντίνας και Ατζαγκούν, οι οποίοι έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τους αριθμούς τους σε σχέση με πέρυσι αλλά και ο Δώνης ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πιο μικρός παίκτης που εμπιστεύεται περισσότερο από τον καθένα ο Αναστασίου.

Σε επτά από τα δώδεκα παιχνίδια βασικός

Ας ξεκινήσουμε από τον μεγαλύτερο της παρέας τον Θανάση Ντίνα ο οποίος την φετινή σεζόν δείχνει απελευθερωμένος και σίγουρα οι θετικές του παρουσίες είναι πολύ περισσότερες από τις αρνητικές όντας μάλιστα σε αρκετά παιχνίδια ο καλύτερος των πράσινων.

Την περσινή σεζόν ο Ντίνας είχε αγωνιστεί σε 20 από τα συνολικά 49 ματς που έδωσαν οι πράσινοι και το ποσοστό της παρουσίας του άγγιζε το 43%. Από αυτά τα 20 ματς στα 13 ήταν βασικός και πέτυχε μόλις σε ένα γκολ σε ολόκληρη την σεζόν ενώ συνολικά αγωνίστηκε σε 1199 λεπτά.

Φέτος ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει δώσει το παρών στα 8 από τα 12 παιχνίδια του Παναθηναϊκού έως τώρα, ποσοστό που αγγίζει το 66% και βρέθηκε βασικός στα 7 ματς των πράσινων ενώ ήδη έχει πετύχει δυο τέρματα. Τέλος ο χρόνος του έχει φτάσει στα 561, σχεδόν ο μισός από πέρσι και ενώ βρισκόμαστε μόλις στους δυο πρώτους μήνες της φετινής σεζόν.

Πλέον ξέρει τι πρέπει να κάνει

Αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζεται και ο Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός όταν ήρθε πέρυσι ήταν ένας ποδοσφαιριστής με ταλέντο αλλά ο οποίος δεν ήξερε βασικά πράγματα που είχαν να κάνουν με θέματα τακτικής. Με αποτέλεσμα όλον τον πρώτο χρόνο να μαθαίνει πως και που πρέπει να κινείται εντός του αγωνιστικού χώρου.

Την φετινή χρόνια όμως και αυτός στα περισσότερα ματς που έχει παίξει έχει θετική παρουσία και είναι ελάχιστα συγκριτικά σε σχέση με πέρσι τα παιχνίδια που δεν φαίνεται καθόλου και που δεν μπορεί να βοηθήσει το τριφύλλι.

Τι λένε όμως και οι αριθμοί. Την περσινή σεζόν ο Ατζαγκούν έπαιξε στα 32 από τα 49 ματς του Παναθηναϊκού και μάλιστα ήταν βασικός στα 20 εξ αυτών ενώ το ποσοστό της περσινής παρουσίας του άγγιζε το 66%. Παράλληλα ο Ατζαγκούν στην διάρκεια της σεζόν βοήθησε και στο σκοράρισμα το τριφύλλι με έξι γκολ ενώ ο συνολικός χρόνος που αγωνίστηκε ήταν 1835 λεπτά.

Φέτος ο μέσος από την Νιγηρία έχει παίξει σε 10 από 12 παιχνίδια έχοντας ξεκινήσει σε επτά αγώνες ως βασικός και η παρουσία του μεταφράζεται στο ποσοστό του 80%. Παράλληλα έχει ήδη πετύχει τα μισά τέρματα σε σχέση με πέρυσι έχοντας ήδη τρία. Όσο για τον συνολικό χρόνο παρουσίας του στο γήπεδο είναι 664, το 1/3 από ότι είχε πέρυσι αλλά έτσι όπως πάει σίγουρα θα το ξεπεράσει.

Του δείχνει εμπιστοσύνη

Την περσινή σεζόν μια πλειάδα νεαρών ποδοσφαιριστών οι Ρισβάνης, Δώνης, Σταματάκης, Μουζακίτης, Μαρινάκης, Αναστασόπουλος, Γιαννιτσάνης ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία με σκοπό να βοηθήσουν το τριφύλλι. Άλλοι τα κατάφεραν οι Ρισβάνης, Μαρινάκης, Δώνης, άλλοι όχι όπως οι Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης και Αναστασόπουλος ενώ ο Σταματάκης ήταν ο άτυχος της παρέας καθώς υπέστη ρήξη χιαστών στα μέσα της σεζόν.

Από τους προαναφερθέντες πέρυσι ξεχώρισαν οι Ρισβάνης, Μαρινάκης και Δώνης με την σειρά που αναφέρονται αλλά φέτος ο μεν Μαρινάκης αποτελεί παρελθόν, ο δε Ρισβάνης ακόμα δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει τους πράσινους και ο Δώνης είναι αυτός που χαίρει περισσότερο της εμπιστοσύνης του Αναστασίου και παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Χαρακτηριστικά πέρσι σε όλη την σεζόν ο Δώνης έπαιξε σε 18 από τα 49 ματς των πράσινων εκ των οποίων στα 5 ήταν βασικός με το ποσοστό συμμετοχής του να φτάνει στο 38%. Παράλληλα σημείωσε δυο γκολ και ο συνολικός χρόνος παρουσίας του ήταν 675 λεπτά.

Φέτος ο νεαρός μέσος έχει δώσει το παρών στα 7 από τα 12 ματς των πράσινων, έχοντας βρεθεί 2 φορές στο αρχικό σχήμα και η παρουσία του αγγίζει το 60% ενώ είναι σημαντικό ότι από αυτά τα 7 παιχνίδια τα 3 ήταν Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Σε αντίθεση με πέρσι ακόμα δεν έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ενώ ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του είναι 287 λεπτά.

Οι αριθμοί μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια αλλά στην περίπτωση των τριών ποδοσφαιριστών την λένε καθώς οι τρεις τους δείχνουν να ξεχωρίζουν από την μέχρι τώρα μέτρια χρονιά του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ