ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης αν χρειαστούν χρόνο οι Αλαφούζος - Πιεμπονγκσάντ

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης αν χρειαστούν χρόνο οι Αλαφούζος - Πιεμπονγκσάντ

Αν μέχρι την Παρασκευή δεν επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες μεταξύ Αλαφούζου - Πιεμπονγκσάντ, τότε η ΑΜΚ θα προκηρυχθεί στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση.

Η άφιξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα αναμένεται με αγωνία από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ.

Πλέον, ως ορόσημο θεωρείται η Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 6 Ιουλίου, η οποία θα προκηρύξει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι 20 εκ. ευρώ.

Για να επικυρώσει τη συμφωνία του με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο Πιεμπονγκσάντ και η "Pan Asia" θα κληθούν να καλύψουν το ποσό της ΑΜΚ. Ωστόσο, ακόμα εκκρεμούν μερικές λεπτομέρειες που δεν έχουν διευθετηθεί μεταξύ των δύο πλευρών. Μικρές διαφορές που δεν μοιάζουν ικανές να χαλάσουν το deal, αλλά σημαντικές που πρέπει να επιλυθούν.

Πάντως, στο μικρό (για την ώρα) ενδεχόμενο που τα επιτελεία Αλαφούζου και Πιεμπονγκσάντ δεν έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία μέχρι την Παρασκευή ή που το επενδυτικό σχήμα δεν έχει ρυθμίσει τις άλλες δραστηριότητές του στην Ελλάδα, τότε η ΓΣ θα αναβληθεί. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της έλλειψης απαρτίας, εφόσον δεν εκπροσωπηθεί ο Γιάννης Αλαφούζος ως μεγαλομέτοχος.

Η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί την Τρίτη 17 Ιουλίου, επομένως μεσολαβεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Ασφαλώς, θα ήταν αρνητικό για τον Παναθηναϊκό να περάσει άλλες έντεκα μέρες στην αβεβαιότητα, όμως οι επιχειρηματικές συναλλαγές έχουν άλλες προτεραιότητες και όχι το αγωνιστικό κομμάτι.

Προς το παρόν, δεν διαφαίνεται η πιθανότητα αναβολής της ΓΣ και η διοίκηση έχει ενημέρωση από τον Αλαφούζο ότι όλα κυλούν ομαλά. Ωστόσο, επί τάπητος έχουν συζητηθεί όλα τα σενάρια, ώστε η ομάδα να μην επηρεαστεί στις βασικές λειτουργίες της.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ