ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Τα παιδιά δείχνουν τρομερή διάθεση για μάθηση"

Αναστασίου: "Τα παιδιά δείχνουν τρομερή διάθεση για μάθηση"
Αναστασίου INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου απένειμε τα εύσημα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για τη διάθεση τους, αλλά και στους διοικούντες για την προσπάθεια ικανοποίησης των απαιτήσεων του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά το φιλικό με τη Χέδερλαντ:

"Ήταν σημαντικό για τα παιδιά να παίξουν ένα παιχνίδι και να ξεμουδιάσουν και να σπάσουν τη μονοτονία της προπόνησης. Επίσης, είδα κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει και ζητάω από τα παιδιά. Μπήκαν κάποια πολύ ωραία γκολ, όπως του Σταματάκη και του Ζέκα, βγάλαμε συνδυασμούς και αυτοματισμούς, παίξαμε από τα άκρα και νομίζω ότι σε πρώτη φάση τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ και έβγαλαν πολλή ενέργεια, παρότι ήταν κουρασμένα και αυτό νομίζω ότι είναι το σημαντικό. Από εκεί και πέρα, δεν ήταν ματς που μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Απλώς, κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει, βγήκαν. Αυτός είναι ο στόχος μας, σιγά-σιγά όσα δουλεύουμε, να βγαίνουν.

Είδαμε αρκετά από τα γκολ που επιτεύχθηκαν, να προέρχονται από ασκήσεις που παρακολουθούμε στις προπονήσεις...

Έδωσες μόνος σου την απάντηση. Εφόσον είστε εκεί και καθημερινά παρακολουθείτε το πρόγραμμα, διαπιστώνετε τη δουλειά που γίνεται. Το βασικό για μένα είναι να έχουμε ταχύτητα, να έχουμε κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα, αλληλοκάλυψη και φυσικά, να σημειώνουμε γκολ. Γιατί για να νικήσεις, πρέπει να σκοραρεις. Τουλάχιστον σήμερα, δείξαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στην αντίπαλη εστία με ορθολογικό τρόπο και να τελειώσουμε τις φάσεις.

Είστε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών;

Τα παιδιά δείχνουν τρομερή διάθεση για μάθηση. Έχουν ανοιχτό το μυαλό τους και δέχονται όλες τις πληροφορίες και το κυριότερο, προσπαθούν να τα βγάλουν στο γήπεδο. Εμείς δουλεύουμε μαζί τους για να τους μάθουμε το σωστό τρόπο. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει συνοχή και να αναπτύσσεται η ομάδα σωστά. Να έχει αρχές. Άμυνα, μεσαία γραμμή, επίθεση. Να μην επιχειρούμε να επιτεθούμε ανορθόδοξα. Είχαμε υπομονή και άλλες φορές ο τρόπος μας βγήκε και άλλες όχι. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά το βασικό είναι ότι τα παιδιά έχουν όρεξη.

Μέντες, Μπεργκ... Το κομμάτια του μεταγραφικού παζλ φαίνεται πως κολλάνε σιγά-σιγά...

Του Μπεργκ τελείωσε; Όχι ακόμα! Ο Μέντες είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για τη λειτουργία της ομάδας μας, όπως σχεδιάζουμε το παιχνίδι μας. Έρχεται εδώ για να γνωρίσει την ομάδα, να ενσωματωθεί στο γκρουπ και να αφομοιώσει κάποια πράγματα από κοντά. Προχωράμε με καλό ρυθμό. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε καλούς ανθρώπους δίπλα μας, οι οποίοι προσπαθούν για το καλύτερο. Η διοίκηση προσπαθεί να ικανοποιήσει τις εισηγήσεις μου στο μέτρο του εφικτού και αυτό μετράει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ