ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Πληρώσαμε την κούραση και δεν είχαμε θέληση αμυντικά"

Αναστασίου: "Πληρώσαμε την κούραση και δεν είχαμε θέληση αμυντικά"
INTIME SPORTS

Η κούραση των πράσινων και η θέληση που δεν έδειξαν στο αμυντικό παράγοντα ήταν οι δυο τομείς που στοίχισαν την βαριά φιλική ήττα από την Βαλενσιέν σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου.

Προβληματισμένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα στην αναμέτρηση με την Βαλενσιέν αλλά αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος του αγώνα με τους Γάλλους και παρά την βαριά ήττα με 4-0.

Ο 40χρονος τεχνικός υποστήριξε πως περίμενε εν μέρει την κούραση που θα έβγαζαν οι παίκτες του αλλά τόνιζε πως θα έπρεπε να διαχειριστούν καλύτερα το παιχνίδι.

Ενώ σε ότι είχε να κάνει με την άμυνα και το γεγονός ότι για δεύτερο σερί παιχνίδι το Τριφύλλι δέχεται τέσσερα γκολ ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε πως η άμυνα είναι αποτέλεσμα όλης της ομάδας και πως οι πράσινοι δεν έδειξαν θέληση για άμυνα κόντρα στην Βαλενσιέν.

Ο "Ολλανδός" προπονητής έκλεισε τις δηλώσεις του εκφράζοντας την αισιοδοξία του για βελτίωση της εικόνας του Παναθηναϊκού μέσα από τις προπονήσεις και την σκληρή δουλειά αλλά και την ενίσχυση σε θέσεις που έχει ανάγκη η ομάδα.

"Φυσικά και το αποτέλεσμα αλλά και η εικόνα δεν ήταν αυτό που θέλαμε αλλά με βάση το πρόγραμμα που είχαμε θέσει από την αρχή της προετοιμασίας μας περιμέναμε την 4η και 5η εβδομάδα ότι θα βγάλουμε κάποια κούραση.

Αν δείτε τα περισσότερα λάθη μας θα δείτε ότι ήταν πάσες στα δυο μέτρα. Κάτι που είναι καθαρά θέμα κούρασης. Εν μέρει το περιμέναμε από την άλλη όμως θα έπρεπε να παίζουμε πιο απλά όταν είμαστε κουρασμένη. Τέτοια λάθη κοστίζουν και μάλιστα πολύ ακριβά και το είδαμε και σήμερα".

Με βάση την εικόνα στην άμυνα όσα είπατε μετά το ματς με την Ελάζιγκσπορ δεν έπιασαν τόπο; "Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ετοιμασίας μια νέας ομάδας. Για αυτό και πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Δεν ήμουν ικανοποιημένος ούτε μετά την ισοπαλία της Τετάρτης, ούτε και σήμερα. Στην άμυνα πρέπει να δουλεύουν όλοι.

Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Επίσης πρέπει να έχεις την θέληση να κάνεις άμυνα και εμείς δεν είχαμε. Όχι να πας επιθετικά στον αντίπαλο αλλά να έχεις και σωστές τοποθετήσεις. Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση και εκεί κάπου τα χάσαμε".

Είναι φανερά τα κενά στο ρόστερ ενώ και εσείς είχατε δηλώσει ότι προσδοκάτε στην ενίσχυση της ομάδας;
"Όπως είπα σίγουρα θέλει δουλειά η ομάδα. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που έχουν πάρει πολλές πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα και δεν μπορούν να τις διαχειριστούν ακόμα επαρκώς. Επίσης είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού. Θέλουμε πολύ δουλειά.

Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Υπάρχουν τρεις εβδομάδες ακόμα. Σίγουρα το ρόστερ θα διαμορφωθεί κάπως τις επόμενες μέρες και θα είμαστε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια".

Είστε αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας;
"Πάντα είμαι αισιόδοξος. Δεν υπάρχει προβληματισμός. Νομίζω ότι αυτό μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα. Ότι κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Κάθε μέρα και με τις προσθήκες που θα έχουμε στους στόχους που έχουμε θέσει να είμαστε καλύτεροι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ