ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Θέλω πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό"

Αναστασίου: "Θέλω πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για τους λόγους παραμονής του στο τριφύλλι ενώ αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης και την διακοπή του πρωταθλήματος.

Στους λόγους που τον έπεισαν να αποδεκτή την πρόταση του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Γιάννης Αναστασίου με δηλώσεις του στην κάμερα της "NOVA" και στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη του. Ο 42χρονος τεχνικός θέλει να ελπίζει πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα αλλάξει προς το καλύτερο και αυτό θα του δώσει την ευκαιρία να πάρει πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αναστασίου αναφέρθηκε και στην διακοπή του πρωταθλήματος, στην μάχη των πλέι οφ και φυσικά στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τους Αρκάδες.

Χαρακτηριστικά όλα όσα δήλωσε:

Θεωρείτε ότι ήταν ευεργετική η διακοπή μετά την ήττα από την Βέροια και την αναστάτωση που υπήρξε; "Συνήθως οι διακοπές δεν κάνουν καλό. Θέλω να πιστεύω ότι για εμάς θα λειτουργήσει ευεργετικά γιατί το χρειαζόμασταν. Συνέβησαν πολλά πράγματα άσχημα και το γεγονός ότι όλα τα παιδιά πήραν κάποιες μέρες άδεια, ξεκουράστηκαν νομίζω ψυχολογικά ηρέμησαν. Το σημαντικό είναι ότι ξεκινάει η τελευταία φάση του πρωταθλήματος και θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό στα επόμενα πέντε παιχνίδια. Να κάνουμε όσο το δυνατόν όσες περισσότερες νίκες γίνεται και να δούμε σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε στα πλέι οφ. Από τη θέση θα ξεκινήσουμε. Για εμάς αυτό είναι το σημαντικό τώρα".

Σας φοβίζει μήπως χαθεί ο προσανατολισμός της ομάδας μέχρι και τα πλέι οφ;
"Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Μίλησα στους παίκτες και τους τόνισα την σημασία ότι δουλεύουμε αυτούς τους εννιά μήνες για να βρεθούμε σε κάποια θέση και να έχουμε το πλεονέκτημα. Θα είναι κρίμα με την αφαίρεση των βαθμών και την απογοήτευση που υπήρξε να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε τους προηγούμενες εννιά μήνες. Οπότε πιστεύω ότι έχω αρκετά καλούς επαγγελματίες παίκτες, έξυπνους, ξέρουν που βρισκόμαστε και το σημαντικό είναι ότι τους έχω εμπιστοσύνη και ξέρω ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει".

Υπήρχαν πολλές απουσίες λόγω των 11 διεθνών πως προετοιμαστήκατε ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα; "Έλειψαν αρκετοί παίκτες όπως είπατε. Το σημαντικό είναι ότι εμείς σαν ομάδα έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, ξέρει ο κάθε παίκτης τι μπορεί να κάνει στην θέση που θα παίξει. Το καλό είναι ότι με τα παιδιά που έμειναν πίσω δουλέψαμε συγκεκριμένα πράγματα και αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στα παιδιά που έμειναν πίσω. Είναι όλοι πανέτοιμοι για την τελευταία φάση του πρωταθλήματος γιατί θα πρέπει να είναι άπαντες σε εγρήγορση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γιατί δεν υπάρχουν δικαιολογίες".

Πρόβα πλέι οφ το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης κόντρα σε μια καλή ομάδα και πάλι στην άδεια Λεωφόρο;
"Είναι μια ομάδα ποιοτική. Έχει καλούς παίκτες, έξυπνους. Ξέρουν να παίξουν ποδόσφαιρο, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, ένα όμορφο ματς. Το άσχημο είναι ότι δεν θα υπάρχει κόσμος. Λίγο οξύμωρο αυτό ότι παίξαμε 22 Φεβρουαρίου με κόσμο και θα παίξουμε ξανά στις 10 Μαίου. Οπότε τρεις μήνες χωρίς κόσμο. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θέλουμε και βοηθάει την εξέλιξη του ποδοσφαίρου, αλλά δυστυχώς είναι μια κατάσταση που πρέπει να την υποστούμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα το δει από την τηλεόραση".

Θεωρείτε ότι θέλουν ιδιαίτερη προσοχή κάποιοι παίκτες του Αστέρα όπως ο Ρόλε ή ο Μάσα;
"Δεν θα έλεγα για αυτούς τους δυο. Έχει αρκετά ποιοτικούς παίκτες, είναι επικίνδυνοι στα στημένα, έχει καλούς παίκτες στο ένας εναντίων ενός. Θα έλεγα θέλει μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση. Η προσέγγιση μας στο παιχνίδι θα είναι σε όλη την ομάδα του Αστέρα και στον τρόπο που λειτουργούν".

Πως λειτουργεί ο Αστέρας Τρίπολης;
"Αυτό είναι κάτι που θα προτιμούσα να το μοιραστώ με τους παίκτες μου. Για εμάς είναι σημαντικό όταν έχει την μπάλα ο Αστέρας να είμαστε αυτοί που πρέπει. Να έχουμε την σωστή αμυντική συμπεριφορά. Από εκεί και πέρα είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα αλλά έχει και αδυναμίες και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους για να πάρουμε το παιχνίδι".

Σημαντική εβδομάδα και για εσάς, είπατε ναι στον Παναθηναϊκό, κλείσατε τα αυτιά σας στις προτάσεις από το εξωτερικό για ποιους λόγους μένετε στην ομάδα;
"Πάντα υπάρχουν κάποιοι λόγοι. Το πιο σημαντικό είναι ότι η διοίκηση και ο πρόεδρος πιστεύουν σε αυτό το πρότζεκτ. Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξω κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι το ποδόσφαιρο μας θα γίνει πιο ανταγωνιστικό και καλύτερο, πιο ποιοτικό. Βασικά το πρότζεκτ και η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει".

Μένετε για να πάρετε πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό;
"Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πάντα ο στόχος που έχεις είναι να παίζεις για την κορυφή, να κερδίσεις κάποιον τίτλο που ουσιαστικά είναι το πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλω να κερδίσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο το πρωτάθλημα και θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τουλάχιστον θα δίνεται η δυνατότητα να κερδίσουμε τίτλους".

Η εμπιστοσύνη που σας δείχνει η διοίκηση δεν είναι τόσο γνώριμη στην Ελλάδα, θεωρείτε ότι είναι μια επιβράβευση για την προσπάθεια σας και το πρότζεκτ και φυσικά ξέρετε ότι αν εξαντλήσετε και αυτή την τριετία θα γράψετε ιστορία;
"Στην Ελλάδα γενικά δεν υπάρχει υπομονή και το κυριότερο ότι πολύ γρήγορα κλονίζεται η εμπιστοσύνη σε κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι η διοίκηση έχει δει κάποια πράγματα, πιστεύει σε αυτό το πλάνο που ξεκινήσαμε πριν δυο χρόνια περίπου και το σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα κάνει βήματα. Αυτό που είχαμε πει από την αρχή ότι ξεκινάει από το μηδέν και κάνει βήματα προς τα πάνω. Έχουμε κάνει βήματα, έχουμε κάνει και λάθη όπως όλοι μας αλλά πιστεύω ότι τα θετικά είναι πολλά περισσότερα και αυτά κρατάμε και κοιτάμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και το σημαντικότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει μια ταυτότητα, έχει μια φιλοσοφία, έχει μια βάση σαν ομάδα, έχει έναν κορμό πάρα πολύ καλό και πάνω σε αυτόν μπορεί να χτίσει ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός και να ανεβαίνει επίπεδο και να μπορέσει να είναι αυτός που όλοι θέλουν και ονειρεύονται οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ