ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Μας δίνει επιλογές ο Μαυρίας"

Αναστασίου: "Μας δίνει επιλογές ο Μαυρίας"
Αναστασίου INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, τον ερχομό του Χάρη Μαυρία και τις εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να δώσει. Εγκώμια για τον Μάκη Χάβο.

Μετά την διακοπή μιας εβδομάδας, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής με την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο Γιάννης Αναστασίου με δηλώσεις του στη NOVA αναφέρθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα, απένειμε τα εύσημα στον Μάκη Χάβο για την δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα του Αγρινίου, ενώ έκανε ειδική μνεία στην προσθήκη του χάρη Μαυρία και τις αλλαγές που μπορεί να φέρει στο παιχνίδι της ομάδας.

''Είναι καλό ότι υπήρχε ένα break για τα παιδιά γιατί κοιτώντας πίσω από τον Αύγουστο πηγαίναμε σε αγώνα ανά τρεις μέρες. Από την άλλη αυτό είναι το καλό όταν αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο και αυτό θέλουμε όλοι. Έκανε καλό η διακοπή, έδωσε χρόνο ξεκούρασης στα παιδιά που είχαν αρκετά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα είναι πλέον fit και όλοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση'', είπε αρχικά.

Φρενάρει ο ρυθμός; Ο αντίπαλος σας ο Παναιτωλικός είχε αγώνα με εξαιρετική παρουσία, έχει ρυθμό και είναι σε καλό momentum...

''Σε μια εβδομάδα μέσα δεν νομίζω ότι φρενάρει ο ρυθμός, δεν είναι να πεις ότι χάσαμε μεγάλο διάστημα. Μια εβδομάδα είναι φυσιολογικό. Ο Παναιτωλικός στα δύο τελευταία ματς έχει πολύ καλή εικόνα, αλλά παίζουμε στην έδρα μας, θα προσπαθήσουμε από την αρχή να κάνουμε το παιχνίδι μας και να δείξουμε ότι έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού''.

Είναι σημαντικός αγώνας και βαθμολογικά, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στην 2η θέση. Έχετε νικήσει δύο φορές φέτος τον Παναιτωλικό. Θα είναι διαφορετική η προσέγγιση αυτού του αγώνα από εσάς ή από τον αντίπαλο;

"Από την πλευρά του Παναιτωλικού δεν μπορώ να μιλήσω. Έκανε κάποιες μεταγραφές τον Ιανουάριο, το ρόστερ έχει μεγαλώσει και πλέον μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι τους. Το σημαντικό είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς και τι θα κάνουμε εμείς και για μένα αυτό μετράει. Εμείς με την απόκτηση του Μαυρία έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε και από τα άκρα, έχουμε αναλύσει την ομάδα του Παναιτωλικού, έχουμε δει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους και θα προσπαθήσουμε να είμαστε αυτοί που θα τις εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε τους τρεις πόντους".

Σας έχει εκπλήξει ο Παναιτωλικός; Θεωρείτε ότι είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος;

"Είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει την φιλοσοφία της φέτος, τα έχει καταφέρει περίφημα με τους παίκτες που έχουν έρθει και αυτό δείχνει την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο κ. Χάβος και του αξίζουν συγχαρητήρια όπως και στην διοίκηση του Παναιτωλικού που εμπιστεύεται έναν προπονητή για τρίτη σεζόν και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εκεί για την προσπάθεια που κάνουν γιατί είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η πορεία του Παναιτωλικού".

Αναφέρατε τον Μαυρία... Είναι έτοιμος για να αγωνιστεί; Δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του έκανε όμως προπονήσεις. Είναι ενταγμένος στην φιλοσοφία σας;

''Ο Χάρης την περασμένη σεζόν άρχισε στην ομάδα, οπότε ξέρει την φιλοσοφία, ξέρει τι θέλουμε και τι ζητάμε στο παιχνίδι. Ήρθε με τρομερή διάθεση, πάρα πολύ καλή νοοτροπία και ξέρει ακριβώς τι του ζητάς. Το αντιλαμβάνεται αμέσως και το κάνει μέσα στο γήπεδο. Είναι fit, θα δούμε αν θα ξεκινήσει ή όχι...''.

Η έλευση ενός κλασικού winger σας βάζει σε σκέψεις να επαναφέρετε το 4-3-3;

''Έχοντας πλέον τον Χάρη έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε παιχνίδι και από τα άκρα και αυτό ήταν σαν αρχική φιλοσοφία. Η φυγή του Χάρη και τον τραυματισμό του Μπαϊράμι αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες ήταν ασταθείς στο θέμα των ακραίων, αποφασίσαμε να γυρίσουμε στο 4-4-2 ή στο 4-3-1-2. Έχοντας πλέον έναν ακόμη παίκτη που είναι αρκετά έξυπνος αλλά και καλός τακτικά μας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε και να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας για να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο''.

Καλύψατε την διαφορά από τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να καλυφθεί η διαφορά και από τον Ολυμπιακό;

''Μένουν 12 αγώνες ακόμη, όπως έχω πει πολλά μπορούν να συμβούν. Το σημαντικό είναι να κοιτάμε την ομάδα μας, να γινόμαστε καλύτεροι, να κερδίζουμε τα παιχνίδια και από εκεί και πέρα στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε ταμείο να δούμε που βρισκόμαστε''.

Σημαντική εβδομάδα και σε προσωπικό επίπεδο. Πήρατε ένα βραβείο ιδιαίτερο καθώς ψηφίζουν οι παίκτες. Θεωρείτε ότι είναι μια δικαίωση για την προσπάθεια στην πρώτη σας σεζόν;

''Πάντα όταν παίρνεις ένα βραβείο είσαι χαρούμενος και νιώθεις δικαίωση γιατί αυτοί που ψήφισαν ήταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και αυτό το βραβείο έχει μεγαλύτερη αξία, γιατί οι παίκτες αγωνίζονται κάθε εβδομάδα, βλέπουν και αξιολογούν καλύτερα από τον καθένα τι γίνεται. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα, αλλά ήταν με ομαδική δουλειά γιατί ήταν και οι συνεργάτες μου και όσοι περικλείουν την ομάδα. Όλοι προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό και αυτό το βραβείο μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και να γινόμαστε καλύτεροι''.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ