ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Δεν αποποιήθηκα ποτέ των ευθυνών μου"

Αναστασίου: "Δεν αποποιήθηκα ποτέ των ευθυνών μου"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για την κριτική που δέχτηκε ο ίδιος και η ομάδα του μετά την ήττα από τον Πανθρακικό εμφανίστηκε σίγουρος ότι η αγωνιστική εικόνα των πράσινων θα αλλάξει.

Ο Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Αναστασίου δέχτηκαν σκληρή κριτική μετά και την ήττα από τον Πανθρακικό με τον 42χρονο τεχνικό να τονίζει ότι ο ίδιος και οι παίκτες του είναι οι πρώτοι και σκληροί κριτές για την απόδοση της ομάδας ενώ σημείωσε πως και ο ίδιος έχει κάνει λάθη και τα έχει παραδεχτεί όταν έγιναν.

Ο προπονητής των πράσινων εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο Παναθηναϊκός θα επανέλθει στο καλό του αγωνιστικό πρόσωπο και μάλιστα σύντομα ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία των φίλων του τριφυλλιού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για το ματς με την Ξάνθη.

"Είναι μια ευκαιρία για εμάς να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο ματς του Σαββάτου".

Έχετε εντοπίσει τι δεν πηγαίνει καλά τελευταία; Είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης; Έλλειψη πάθους, αναμονή για τα πλέι οφ;
"Πολλά μπορούμε να πούμε ότι είναι αλλά αυτό που δεν μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση για τη νίκη. Γιατί μέχρι το τελευταίο λεπτό κυνηγήσαμε τη νίκη παρόλο που παίζαμε με δέκα. Σε όλο το παιχνίδι δείξαμε ότι ήμασταν καλύτεροι. Απλά πολλές φορές είναι αυτό το πράγμα, όταν θες να κερδίσεις κάτι μερικές φορές σε κάνει να μην σκέφτεσαι, να μην έχεις καθαρό μυαλό και σε συνδυασμό με κάποια πράγματα που έγιναν στην διάρκεια του παιχνιδιού δεν είχαμε το καθαρό μυαλό θα έλεγα. Γιατί τακτικά σταθήκαμε πολύ καλά.

Ξέραμε ότι ο Πανθρακικός θα παίξει με τρεις αμυντικούς, εμείς παίξαμε με τρεις επιθετικούς και νομίζω ότι εκεί τους δημιουργήσαμε μεγάλα προβλήματα. Δεν κινδυνεύσαμε καθόλου από τον Πανθρακικό απλά με δυο λάθη δικά μας σημείωσαν τα δυο γκολ. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε".

Θεωρείτε ότι η ομάδα θα επηρεαστεί από την κριτική που δέχτηκε;
"Ποδόσφαιρο παίζεις και είναι λογικό να υπάρχει κριτική. Αλλά πάντα μετά από μια ήττα πάντα έχει να κάνει με το αν η κριτική αυτή είναι για να σε κάνει καλύτερο η να σου δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Εμείς σαν ομάδα ξέρουμε τι κάνουμε, που στοχεύουμε, ποιες είναι οι δυνατότητες μας και ο καθένας σίγουρα το βλέπει διαφορετικά το ποδόσφαιρο και ποιος είναι αυτός που κάνει την κριτική. Τουλάχιστον για εμάς θέλουμε και προσπαθούμε να είμαστε πρώτα εμείς σκληροί κριτές του εαυτού μας και αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό".

Και εσείς δεχτήκατε κριτική, θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο, κυρίως για τις επιλογές σας;
"Δεν παρακολούθησα κάτι, τι ακούστηκε, τι γράφτηκε;".

Για παράδειγμα για τον Μπούι ότι επανήλθε μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, ότι δεν χρησιμοποιούνται αρκετά οι Ντίνας, Νίνης, για την αλλαγή του συστήματος, για το γεγονός ότι ο Μπεργκ αγωνίστηκε αριστερά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα... αυτά κυρίως τα στοιχεία ήταν;
"Για αυτό λέω πάντα υπάρχει κριτική και πάντα υπάρχει ο τρόπος που γίνεται η κριτική. Αν δούμε το παιχνίδι τακτικά αυτό που είπα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα από τον Πανθρακικό. Οπότε τακτικά δούλεψαν τα πράγματα που εφαρμόσαμε στο παιχνίδι και σαν πλάνο που είχαμε για το συγκεκριμένο ματς. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο γιατί αν έβαζε το γκολ ο Ατζαγκούν στο 87' και γινόταν το 1-2 δεν θα τα λέγαμε όλα αυτά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Κριτική από τη στιγμή που η ομάδα χάνει, είναι φυσιολογικό να γίνεται προς τον προπονητή και εγώ δεν αποποιήθηκα ποτέ τις ευθύνες μου και ξέρω πάντα αν κάνω λάθος. Και αν κάνω λάθος έχω τουλάχιστον το θάρρος να το αναγνωρίζω και να είμαι σκληρός με τον εαυτό μου".

Ο Παναθηναϊκός και ποιότητα έχει και ικανότητα, το θέμα είναι πως μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση και πως θα αλλάξει. Μια νίκη μπορεί να διορθώσει τα πράγματα;
"Όχι πως θα αλλάξει; Θα αλλάξει είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει. Ξέρουμε τι δυνατότητες έχουμε και θα αλλάξει είναι δεδομένο, είναι σίγουρο".

Έχετε την ευκαιρία για να πάρετε ρεβάνς στο ματς με την Ξάνθη;
"Για ρεβάνς εμείς δεν κοιτάμε από τη στιγμή που είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος δεν υπάρχει ρεβάνς. Σίγουρα η Ξάνθη είναι μια ομάδα φέτος που μας δημιούργησε πολλά προβλήματα αγωνιστικά και έχει να κάνει όχι τόσο με τον τρόπο που αγωνίζεται η Ξάνθη γιατί ο τρόπος παιχνιδιού της είναι συγκεκριμένος αλλά καθαρά το πως ήμασταν εμείς στα συγκεκριμένα παιχνίδια και πλέον μετά από τρία παιχνίδια ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα φροντίσουμε να το κάνουμε μέσα στο γήπεδο".

Τι περιμένετε από τον αντίπαλο σας μια διαφορετική προσέγγιση;
"Δεν έχει δείξει ότι παίζει κάτι διαφορετικό ή αντιμετωπίζει διαφορετικά τις ομάδες, είτε εντός έδρας, είτε εκτός, είτε κόντρα σε μεγάλες, είτε μικρές. Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι ο ίδιος. Οπότε από την Ξάνθη ξέρουμε τι περιμένουμε το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς".

Από την ομάδα σας τι διαφορετικό περιμένετε στο ματς του Σαββάτου;
"Να τελειώσουμε τις φάσεις που θα δημιουργήσουμε και από εκεί και πέρα να περιορίσουμε τα ανόητα λάθη που κάνουμε χωρίς πίεση".

"Όταν η Λεωφόρος είναι γεμάτη και παίζουμε με κόσμο μας δίνει διαφορετική ώθηση. Είναι άσχημο για τον ποδοσφαιριστή και ένα παιχνίδι ποδοσφαιρικό να γίνεται δίχως τον κόσμο. Είναι ξενέρωμα για τους ποδοσφαιριστές, τους ανθρώπους που συμμετέχουν και θεωρώ και φρονώ ότι είναι πιο ωραίο για το παιχνίδι το ίδιο και την ψυχολογία των παικτών να υπάρχει κόσμος…"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ