ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Αν δεν κάνεις γκολ, δεν νικάς"

Αναστασίου: "Αν δεν κάνεις γκολ, δεν νικάς"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου παραδέχθηκε ότι οι χαμένες ευκαιρίες του β' ημιχρόνου στοίχισαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Τι είπε για την χρησιμοποίηση του Μπαϊράμι.

Οι χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στο β' ημίχρονο ήταν αυτές που στοίχισαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό, όπως τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Ο τεχνικός των Κυπελλούχων αναφέρθηκε στην χρησιμοποίηση του Μπαϊράμι στο αρχικό σχήμα, αλλά και αν έπρεπε να παίξει με εξτρέμ κόντρα στους "κυανέρυθρους".

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου

Για την ισοπαλία και την υπόδειξη του πέναλτι: "Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς. Όμως είχαμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και ψυχολογία, μετά τις τελευταίες νίκες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν απειλητικοί και αρκεστήκαμε στον έλεγχο. Δεν απειληθήκαμε εκτός από ένα σουτ του Μπουμάλ, που δυστυχώς μπήκε γκολ.

Η τύχη δεν ήταν μαζί μας. Ήταν ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο. Στο β’ μέρος ρισκάραμε, παίξαμε πιο επιθετικά. Υπήρχε μία ομάδα στο γήπεδο και χάσαμε πολλές φάσεις, δεν θυμάμαι πόσες. Σε αυτό το επίπεδο όταν δεν κάνεις γκολ, δεν νικάς. Παράλληλα, με το πέναλτι θα μπορούσαμε να χάσουμε.

Το πέναλτι δεν ξέρω πως το είδατε εσείς, γιατί αν πω κάτι θα φανεί ότι γκρινιάζω. Ο διαιτητής είπε ότι έτσι το είδε. Μακάρι να τα βλέπουν σε όλα τα παιχνίδια όπως πρέπει".

Αν έπρεπε να είχε ρισκάρει περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο: "Είπα ότι ελέγχαμε το παιχνίδι και δεν είχαμε πρόβλημα. Η αντίπαλη ομάδα είναι καλή στην κόντρα και το εύκολο είναι να λέμε ότι πάμε να παίξουμε φουλ επίθεση. Στόχος μας ήταν να έχουμε καλή τακτική, να κλείσουμε τους χώρους και να εκμεταλλευτούμε την ποιότητα μας στην επίθεση. Δεν τα καταφέραμε, δεχτήκαμε το γκολ και βρεθήκαμε να κυνηγάμε".

Για τους λόγους που χρησιμοποίησε τον Μπαϊράμι σε ένα ματς που κρίθηκε στη δύναμη: "Ο Μπαιράμι είναι ένας παίκτης που κατά την άποψη κάποιων ειδικών δεν κάνει να παίξει ποδόσφαιρο. Για μένα μπορεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο και να χειριστεί τη μπάλα σε κλειστό χώρο.

Να βάζουμε ταμπέλα σε κάποιους παίκτες είναι το εύκολο. Πρέπει να βλέπουμε τι μπορεί να κάνει. Πολλές φορές οι απόψεις μου δεν συμβαδίζουν με κάποιον άλλο, όμως εγώ κάνω την ανάλυση, εγώ προπονώ τους παίκτες και ξέρω τι μπορούν να κάνουν. Εγώ επιλέγω την ενδεκάδα. Οπότε δεν θέλω να ξαναμπώ σε αυτή την συζήτηση".

Αν έπρεπε να είχε παίξει με εξτρέμ στην ενδεκάδα: "Πάντα μπορούμε να πούμε πράγματα μετά από ένα παιχνίδι. Για να παίξουμε με εξτρέμ πρέπει να έχουμε παίκτες με τα χαρακτηριστικά αυτά και την απαιτούμενη βοήθεια στην περιοχή.

Αν δείτε τακτικά, ο Καρέλης και ο Κλώναρίδης που παίζουν στα άκρα θεωρητικά, πιο πολύ παίζουν μέσα στην περιοχή παρά έξω. Το εύκολο είναι να πούμε ότι βάζουμε αυτούς τους παίκτες και παίζουμε από τα άκρα. Το δουλεύουμε και το δοκιμάζουμε. Όμως, σήμερα κάναμε τις φάσεις μας επειδή είχαμε πολλούς παίκτες στην περιοχή".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ