ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Θέλουμε άμεσα λύση στον Βοτανικό"

Αλαφούζος: "Θέλουμε άμεσα λύση στον Βοτανικό"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρέθηκε στην "Δίκη του ΣΚΑΪ" και μίλησε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό ενώ αναφέρθηκε και στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Από την πλευρά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης υποστήριξε ότι η Λεωφόρος δεν θα γκρεμιστεί μέχρι να γίνει ο Βοτανικός.

Οι Γιάννης Αλαφούζος και ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης φιλοξενήθηκαν στην "Δίκη στον ΣΚΑΙ" με κύριο θέμα την Διπλή Ανάπλαση. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως οι πράσινοι θέλουν άμεσα να φύγουν από το ΟΑΚΑ γιατί δεν τους παρέχει τίποτα ενώ μιλώντας για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα επανέλαβε την στήριξη του προς το πρόσωπο του.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε πως δεν θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος αν δεν γίνει ο Βοτανικός ενώ τόνισε ότι είναι σύμμαχος της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη.

Καμίνης για Διπλή Ανάπλαση: «Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει πραγματική ανάπλαση γιατί στον Βοτανικό είναι σκουπιδότοπος. Είναι πολύ σημαντικός να δημιουργηθεί ένας πόλος αναψυχής για τους Αθηναίους. Από την στιγμή που θα υπάρχει γήπεδο στον Βοτανικό θα μπορεί να γκρεμιστεί η Λεωφόρος. Δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας της Λεωφόρου. Όποτε θέλει μπορεί να έχει την χρήση του γηπέδου ο Παναθηναϊκός. Το θέμα είναι η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης να έχουν τις εγκαταστάσεις που πρέπει. Πιστεύω ότι αν κινηθούμε γρήγορα σύντομα θα έχουμε το σχέδιο της εμπορικής συμφωνίας. Δεν μπορείς να βρεις επενδυτή αν δεν έχεις δεδομένο να του πεις τα χρήματα που θα πάρει. Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Αλαφούζος για την Λεωφόρο: «Πέρασε ένας απαράδεκτος νόμος της Μπιρμπίλη. Ξέχασε την αρχή «γήπεδο για γήπεδο» και δεν συνδέει πια την κατασκευή του γηπέδου με την κατεδάφιση της Αλεξάνδρας. Δεν μπορούμε να επισκευάσουμε την Λεωφόρο επειδή η πολεοδομία δεν μπορεί να μας δώσει άδεια. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες τότε αλλά έχει ευθύνη. Θα απευθυνθούμε στην πολιτική ηγεσία. Είναι εύκολα να διορθωθεί. Μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο, θα μπορούμε να επισκευάζουμε την Λεωφόρο Αλεξάνδρας που είναι το σπίτι του».

Αλαφούζος για γήπεδο: «Εμείς κοιτάμε μια εφικτή λύση. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα. Δεν είναι και οικονομικά αυτό που θέλουμε. Με την Μάλαγα που είχαμε 35.000 κόσμο, είχαμε μόλις 17.000 έσοδα. Κοιτάμε μια λύση 25-30.000 και μετά πιο μεγάλο σε δεύτερη φάση. Να φτάσει 30-35.000 Αυτό ουσιαστικά θέλουμε».

Καμίνης για τον Ερασιτέχνη: " Έχουμε συναντηθεί και όποτε μου το ζητήσουν θα συναντηθούμε ξανά. Αυτό πρέπει να γίνει. Είμαστε ένα με τον Ερασιτέχνη. Θέλω να τονίσω, γιατί το είδα γραμμένο πως ποτέ δεν είπα όχι σε ραντεβού μαζί του».

Αλαφούζος για Ερασιτέχνη: "Η ΠΑΕ είναι βασική πηγή εσόδων του Ερασιτέχνη. Ο κ.Μακρόπουλος κάνει μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματά μας».

Αλαφούζος για κατασκευάστρια εταιρία: "Δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Υπάρχει μία πρόταση για το προηγούμενο γήπεδο από τον Άκτωρ. Του έχουμε ζητήσει να μας φτιάξει ένα πιο φθηνό γήπεδο, που να φτάνει στα 40-50 εκατομμύρια... Δεν μπορούμε να πούμε όμως ποσά, γιατί θα γίνουν και έργα υποδομής. Ο Άκτωρας έχει πλεονέκτημα γιατί έχει κάνει μελέτες. Εμείς απευθυνόμαστε στον Άκτωρ γιατί είναι ο μοναδικός φορές που γνωρίζει το έργο".

Καμίνης για τις απαιτήσεις του Δήμου: "Αυτό που θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος, είναι οτι είχαν παραμείνει κάποια τμήματα που δεν είχαν απαλλοτριωθεί. Εμείς τα εντάξαμε στο σχέδιο για να βοηθήσουμε το έργο".

Αλαφούζος για τις θέσεις στο γήπεδο: "Το θέμα των θέσεων είναι οικονομικών. Παράλληλα όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γεμίσει γήπεδα 40-+50.000 θέσεων. Πρέπει να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, να μην είναι γνωστά τα αποτελέσματα..."

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ