ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Δεν θέλω να γίνω μέτοχος"

Αλαφούζος: "Δεν θέλω να γίνω μέτοχος"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ότι δεν επιθυμεί να γίνει μέτοχος, αλλά να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό αυτή τη δύσκολη περίοδο. Διαφωνεί με Ολυμπιακό, ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα.

Εντός μιας ώρας η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενέκρινε ομόφωνα το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους Πράσινους, καθώς τη συγκεκριμένη στιγμή δίνει μεγάλη οικονομική "ανάσα".

Η Γενική Συνέλευση άρχισε με την Αθηνά Μπαλωμένου να παρουσιάζει τους όρους του δανείου, καθώς η σύμβαση αγγίζει τις 40 σελίδες και στη συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε τον λόγο και δέχθηκε ερωτήσεις από τους μικρομετόχους της ΠΑΕ.

Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ είπε: " Είναι δύσκολη η κατάσταση, μακάρι να μπορούσαμε να εξαφανίσουμε τα χρέη των 27 εκ. ευρώ αλλά δεν μπορούμε. Τα λειτουργικά έξοδα έχουν περικοπεί σε μεγάλο βαθμό ώστε τη σεζόν 2013/14 να παρουσιαστεί ένα μικρό πλεόνασμα που θα εξυπηρετήσει μέρος των χρεών. Ο προϋπολογισμός έχει γίνει με τις χειρότερες δυνατές εκτιμήσεις, οπότε ότι επιπλέον έσοδα υπάρξουν θα βελτιώσουν την εικόνα της ΠΑΕ".

"Έκανα λάθος στις εκτιμήσεις"

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο πλάνο για να προσελκύσει τους οπαδούς να βοηθήσουν την ομάδα με τον Γιάννη Αλαφούζο να παραδέχεται ότι το περασμένο καλοκαίρι έκανε λάθος στις προβλέψεις του.

" Φέτος στον προϋπολογισμό μας δεν έχουμε υπολογίσει ούτε ένα ευρώ από τη Συμμαχί, διότι τη περασμένη σεζόν έκανα μερικές υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις που επιεικώς χαρακτηρίζονται λανθασμένες. Υπάρχει ένα πλάνο και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Δεν θέλω μετοχές, λανθασμένο το προηγούμενο ιδιοκτησιακό μοντέλο"

Όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε και στο τρόπο με τον οποίο συνάπτεται το συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί ν' αποκτήσει προσωπικές μετοχές στη ΠΑΕ, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένο το προηγούμενο ιδιοκτησιακό μοντέλο.

"Εγώ δεν ενδιαφέρομαι να πάρω μετοχές, είμαι ένας απλός φίλαθλος και ένα μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο Παναθηναϊκός είναι μέγεθος διαχρονικό, απλώς κάποιες στιγμές της ιστορίας του κάποιοι φίλαθλοι του που έχουν τον χρόνο και τη δυνατότητα να τον βοηθήσουν, το κάνουν. Όσον αφορά το προηγούμενο ιδιοκτησιακό μοντέλο, θεωρώ ότι ήταν λανθασμένο, ο μόνος τρόπος είναι να ανήκει η ομάδα στους οπαδούς" υπογράμμισε ο κ. Αλαφούζος.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απάντησε σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός δημιουργεί νέο μπλοκ με τον ΠΑΟΚ και άλλες ομάδα κατά του Ολυμπιακου:" Δεν είμαστε εναντίον του Ολυμπιακού ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας, ούτε υπάρχει μποκ με ΠΑΟΚ.

Απλά διαφωνούμε με τον τρόπο που η διοίκηση του Ολυμπιακού χειρίζεται τις δυνάμεις που της δίνει η θέση που έχει, διαφωνούμε πάρα πολύ με τον τρόπο που λειτουργεί η ΣούπερΛίγκα, διαφωνούμε ακόμα περισσότερο με την ΕΠΟ. Υπάρχουν ποινικές έρευνες για τη διοίκηση της ΕΠΟ. Πάντως δεν έχουμε μέτωπο κατά του Ολυμπιακού".

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης ο Γιάννης Αλαφούζος προχώρησε σε δηλώσεις όσον αφορά την συνάντηση με τον κ. Τραβέρσο

Υπήρξαν κάποιες διαρροές δυσαρέσκειας από την πλευρά της ΕΠΟ, αναφορικά με την επίσκεψη σας στον κύριο Τραβέρσο. Φοβάστε μήπως συμβούν διάφορα παράδοξα στη διαδικασία της αδειοδότησης;

" Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΕΠΟ διαρρέει πράγματα σε βάρος του Παναθηναϊκού. Όσον αφορά την UEFA, οι επαφές μας είναι μυστικές, αλλά η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα εχέγγυα για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρωτάθλημα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλες οι υποχρεώσεις του είναι ρυθμισμένες, δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Είμαι βέβαιος για την αδειοδότηση".

Στη διάρκεια της συνέλευσης αναφέρατε τη λέξη πλεόνασμα... Αισθάνεστε ότι η ΠΑΕ βαδίζει στο σωστό δρόμο;

" Η πρόοδος που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός σε όλους τους τομείς, είναι τεράστια. Από το ιδιοκτησιακό καθεστώς, που έχει περάσει στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, η οποία είναι το ενδεδειγμένο μοντέλο ιδιοκτησίας, έχουμε μία σοβαρή διοίκηση, έχουμε μία άρτια στελέχωση, το τεχνικό μας προσωπικό στην Παιανία είναι εξαιρετικό.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα η οποία να διαθέτει ένα τόσο καταρτισμένο και ηθικό στελεχιακό δυναμικό. Στο οικονομικό κομμάτι οι δυσκολίες συνεχίζονται και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν μέσα σε 12 μήνες, όμως σιγά - σιγά μπαίνουμε σε μία τάξη και ελπίζουμε να συνεχίζει ο Παναθηναϊκός την εξυγίανση του".

Πήρατε μία σημαντική πρωτοβουλία με το ομολογιακό δάνειο...

" Η ομάδα θα βρισκόταν σε αδιέξοδο χωρίς τη λύση του ομολογιακού δανείου. Είναι ένα μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, μία πρακτική που ακολουθεί οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί, προκειμένου να λύσει τα προβλήματα της".

Υπάρχει σε εξέλιξη κάποια συζήτηση με τον κύριο Βαρδινογιάννη για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας;

" Συζητάμε για να μπορέσουμε να διευθετήσουμε μακροχρόνια το θέμα των εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού με έναν τρόπο λογικό και συμφέρον για όλους".

Πηγαίνουν καλά οι συζητήσεις;

" Οι πρώτες ενδείξεις είναι καλές".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ