ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Κούσας: "Το δύσκολο είναι πιο... εύκολο"

Κούσας: "Το δύσκολο είναι πιο... εύκολο"
Κούσας

Ο αρχηγός του Παναιτωλικού, Γιώργος Κούσας, εξηγεί στο Sport24.gr γιατί καμιά φορά είναι πιο εύκολο να κρατήσεις ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός (video)

Αν στο ξεκίνημα της σεζόν έλεγε κανείς στους ανθρώπους του Παναιτωλικού πως στον πρώτο γύρο η ομάδα θα ήταν αήττητη απέναντι στα δυο φαβορί για τον τίτλο (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ) και μάλιστα θα είχε και... παράπονα από την τύχη, μάλλον θα τον περνούσαν για υπερβολικά αισιόδοξο.

Την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο, ο Παναιτωλικός, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, κατάφερε και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό απέναντι στον Ολυμπιακό και μάλιστα θα μπορούσε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στους πρωταθλητές Ελλάδας σε 2-3 φάσεις.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον αρχηγό της ομάδας του Αγρινίου, Γιώργο Κούσα, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης και ζήτησε να μάθει ποιο είναι το μυστικό της φετινής σεζόν.

"Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες με τέτοιους ποδοσφαιριστές (Σαβιόλα, Ντομίνγκες, Μήτρογλου) πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Να μην παρασυρθείς.

Ο Σαβιόλα, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και με σπουδαία καριέρα, οπότε αυτό σε βοηθάει καμιά φορά να μην ξεχαστείς και την... πατήσεις, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα παιχνίδια".

Ο Γιώργος τις έχει... 100

Η φετινή σεζόν είναι η τέταρτη συνεχόμενη του 31άχρονου άσου με τη φανέλα του Παναιτωλικού, ενώ απέναντι στον Ολυμπιακό συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη ομάδα του Αγρινίου. Ο ίδιος ωστόσο δεν φαίνεται να το σκέφτηκε την ώρα του αγώνα:

"Κάναμε ένα καλό παιχνίδι είναι η αλήθεια και κανένας συμπαίκτη μου δεν υστέρησε σε κανένα σημείο του αγώνα. Στόχος μας ήταν να παίξουμε έξυπνα στην άμυνα και να αποδώσουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Νομίζω στο μεγαλύτερο διάστημα τα καταφέραμε και αν ήμασταν πιο τυχεροί ίσως να κάναμε τη ζημιά".

Μετά τον ΠΑΟΚ ο Παναιτωλικός έβαλε δύσκολα και στον Ολυμπιακό.

"Σε κάθε αγώνα μπαίνουμε μέσα για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Προσέχουμε την άμυνα μας, όπως σήμερα (Κυριακή 22/9) και από εκεί και πέρα ακολουθούμε τις εντολές του προπονητή μας που δουλεύει αρκετά πριν τους αγώνες.

Προσαρμοζόμαστε ανάλογα τον αντίπαλο όμως, όπως είπα και πριν, πάντα θέλουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας".

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ