ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ώρα Κυπέλλου, ώρα να ξυπνήσει

Ώρα Κυπέλλου, ώρα να ξυπνήσει
INTIME SPORTS

Ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ έφτασε και ο Ολυμπιακός οφείλει να ξυπνήσει από τον λήθαργο του τελευταίου μήνα. Η ασπίδα αλλά και το μπαλάκι που πέταξε στους παίκτες του ο Μίτσελ και η επίσκεψη Μαρινάκη στου Ρέντη.

Συνέχεια στις κακές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα στην Super League, έδωσε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής (30/3) απέναντι στον Άρη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Το τελικό 1-0 με το γκολ του Βαλντές στο 84' δεν είναι αρκετό για να απαλύνει τις άσχημες εντυπώσεις που άφησαν οι Πειραιώτες στο 90λεπτο του Φαλήρου. Από το παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής και την νίκη με σκορ 4-0 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη (22/2), οι "ερυθρόλευκοι" έχουν... σβήσει τις μηχανές αδυνατώντας να αποτυπώσουν την ποιότητα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Μέχρι πριν δύο εβδομάδες περίπου υπήρχε η πρόκληση του "Old Trafford", με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, που δικαιολογούσε καταστάσεις. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε, ξεχωρίζει μόνο το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο που ο Πρωταθλητής Ελλάδας για ένα μισάωρο έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες.

Σίγουρα το κίνητρο δεν είναι σύμμαχος των παικτών του Μίτσελ στις τελευταίες -διαδικαστικές για τους "ερυθρόλευκους"- αγωνιστικές της Super League, ωστόσο στην ομάδα του Λιμανιού κόσμος και διοίκηση προσδοκούν πάντα προσπάθεια και καλό ποδόσφαιρο.

Κάτι που οι Πειραιώτες έχουν ξεχάσει προσφάτως και η εικόνα που εμφανίζουν στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι αυτή που αρμόζει στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Είναι γεγονός και όχι δικαιολογία πως υπάρχει ένα ψυχολογικό άδειασμα, αλλά επίσης αποτελεί μια πραγματικότητα ότι ενόψει ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός δεν δείχνει στην απαιτούμενη αγωνιστική κατάσταση.

Αν μπορεί να αλλάξει αυτό στις δύο μέρες που μεσολαβούν για τον πρώτο ημιτελικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"; Στο Λιμάνι αυτό πιστεύουν, αλλά μένει να φανεί στην πράξη.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δίνουν εξήγηση στις κακές εμφανίσεις στην απουσία κινήτρου, κάτι που δεν ισχύει στις αναμετρήσεις με τον "Δικέφαλο", όπου πιθανή πρόκριση δίνει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου και την δυνατότητα να φτάσουν οι "ερυθρόλευκοι" στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Επομένως και του νταμπλ. Και αυτό θα περάσουν με διάφορους τρόπους στους ποδοσφαιριστές της ομάδας οι υπεύθυνοι του πειραϊκού συλλόγου.

Ό,τι δηλαδή κάποιες κακές εμφανίσεις με το πρωτάθλημα τελειωμένο "τρώγονται", όχι όμως και ένας αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ...

"Χαλάρωμα τέλος!"

Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη την Δευτέρα (31/3), όπου μίλησε σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο, ζητώντας τους να βρουν τον εαυτό τους ενόψει των ημιτελικών του Κυπέλλου.

"Δώστε όλες σας τις δυνάμεις, παίξτε παθιασμένα και δείξτε σε όλους αυτό που πραγματικά είστε: Μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

Για τον κόσμο μας, για την ανίκητη φανέλα που φοράτε, για τον Ολυμπιακό!", τόνισε χαρακτηριστικά προς όλους ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ απέφυγε να κάνει δημόσια κριτική στους παίκτες του μετά το παιχνίδι με τον Άρη , είναι βέβαιο όμως πως εσχάτως βλέπει πράγματα που δεν του αρέσουν. Τους έβαλε ξανά (όπως και μετά την ήττα στην Τρίπολη) "γκάζια" στα αποδυτήρια μετά το ματς της Κυριακής και τους τα λέει και κατ' ιδίαν στις προπονήσεις στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Όμως και ο Ισπανός τεχνικός υποστηρίζει πως στα παιχνίδια που η ομάδα του έχει κίνητρο καταφέρνει να ανταποκριθεί σε υψηλό βαθμό και να έχει την απαραίτητη συγκέντρωση. Αναγνωρίζοντας παράλληλα πως σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό δεν φτάνει μόνο η νίκη αν αυτή δεν συνδυάζεται με καλό ποδόσφαιρο.

Πετάει το "μπαλάκι" στους παίκτες του ο Μίτσελ, τονίζοντας τους πως απαιτεί κάποια πράγματα από εκείνους αλλά και οι ίδιοι οφείλουν να απαιτούν πράγματα από τον εαυτό τους. Άδικο έχει;

Όσοι ανήκουν στον Ολυμπιακό εξάλλου είναι... ευλογημένοι τέτοιες εποχές. Ο σύλλογος φροντίζει να έχουν τα πάντα, είναι καλοπληρωμένοι και δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους, κατακτούν τίτλους και αγωνίζονται στο Champions League.

Επομένως οφείλουν να προσπαθούν σε κάθε ματς για το καλύτερο δυνατό, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη της διοίκησης αλλά και να σέβονται τον κόσμο.

Έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να το κάνουν απέναντι στον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη στο Φάληρο. Να αποδείξουν πως δεν έχουν ρίξει τους διακόπτες οριστικά για φέτος, αλλά απλά αναζητούν τα παιχνίδια με κίνητρο για να εμφανίσουν το καλό τους πρόσωπο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα βαρέσει το... ξυπνητήρι κόντρα στον "Δικέφαλο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ