ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Έχουμε ακόμα 90 λεπτά"

Βαλβέρδε: "Έχουμε ακόμα 90 λεπτά"
Βαλβέρδε INTIME SPORTS

Συγκρατημένος ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του θα πρέπει να προσέξει πολύ την Μέταλιστ.

"Είναι μεγάλη πρόκληση. Είναι κάτι που αρέσει στους παίκτες, αλλά δεν το σκέφτονται υπερβολικά γιατί ξέρουν πως για να περάσουν στους "8" θα πρέπει να κοιτάξουν το αυριανό παιχνίδι", είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε:

"Πιστεύω πως το αυριανό ματς είναι πιο καθοριστικό ματς. Εμείς παίξαμε πιο κλειστά, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε ευκαιρίες.

Αύριο το ματς θα είναι πιο ανοιχτό, γιατί όποια ομάδα χάσει θα αποκλειστεί και επίσης η Μέταλιστ έχει γρήγορους παίκτες μπροστά και θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους".

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Ουκρανού προπονητή

Για το αν ετοιμάζει την ομάδα για την διαδικασία των πέναλτι: "Το σκέφτομαι (γέλια). Είναι μια πιθανότητα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αφήσουμε στη τύχη. Είναι μια διαδικασία και σκεφτόμαστε πως ίσως εκεί κριθεί το ματς".

Για τον καλό αγωνιστικό χώρο που δεν υπήρχε στο πρώτο ματς κι αν ευνοεί την Μέταλιστ που έχει γρήγορους παίκτες: "Αυτό εξαρτάται από την πορεία του ματς. Όταν θα ξεκινήσει το ματς θα έχουμε προβάδισμα και θα μας ευνοεί και η ισοπαλία, ενώ ο αντίπαλος θα ανοιχτεί και θα ψάξει το γκολ. Εμείς παίζουμε στο γήπεδό μας, πρέπει να είμαστε δυνατοί και να επιβάλουμε το ρυθμό μας, γιατί όποια ομάδα επιβάλει το ρυθμό της θα κερδίσει και το παιχνίδι".

Για το αν θα είναι στην αποστολή ο Ντιόγκο: "Είναι μια πιθανότητα. Δεν ξέρω αν θα είναι ακόμα στην αποστολή. Θα πρέπει να το σκεφτώ".

Για το αν οι ποδοσφαιριστές του υποτιμήσουν την Μέταλιστ λόγω του 0-1 στο πρώτο ματς: "Μην έχετε αμφιβολία πως ξέρουμε την αξία των παικτών της Μέταλιστ. Τους κερδίσαμε εκεί, αλλά ήταν πολύ δύσκολο όπως θα είναι και τώρα δύσκολο. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τον αντίπαλο".

Για το αν θα έχει αμυντικούς προσανατολισμούς ο Ολυμπιακός κι αν το ματς θα κριθεί στη μάχη της μεσαίας γραμμής: "Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά στο πρώτο ματς, όμως θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Σίγουρα ξέρουμε για την επιθετική ικανότητα της Μέταλιστ, όμως εμπιστευόμαστε και τη δική μας επιθετική ικανότητα".

Για τις δυσκολίες που έχει ο Ολυμπιακός ώστε να παίζει καλά και να έχει επιτυχίες σε Ευρώπη και Ελλάδα: "Το να μπορέσεις να έχεις καλή απόδοση σε τρεις διοργανώσεις είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες, όχι μόνο τις ελληνικές. Ειδικά στο Europa League όπου παίζεις το βράδυ της Πέμπτη και μετά θα πρέπει να συγκεντρωθείς για το πρωτάθλημα. Έχουμε άλλο ένα ματς στο Europa League κι αυτό σκεφτόμαστε γιατί αν δεν το κερδίσουμε δεν θα έχουμε άλλο. Αν το κερδίσουμε θα μπορούμε να σκεφτόμαστε παρακάτω".

Για το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα κι αν θα έχει αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη: "Έχω μια γενική ιδέα, έχω καταλήξει στο τι θα κάνω. Όσο για τις αλλαγές, την Κυριακή είχα κάποια πράγματα στο μυαλό, την Δευτέρα είχα άλλα. Θα δω τι θα κάνω..."

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει το πιο ισχυρό ρόστερ από τα τρία χρόνια που έχει κάτσει στον πάγκο και αν μπορεί να γράψει ιστορία: "Οι άνθρωποι που δουλεύω κάθε φορά είναι οι καλύτεροι και είναι ό,τι καλύτερο έχω αφού μαζί προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Το αυριανό ματς είναι μια πρόκληση για εμάς, κάτι πολύ όμορφο και όλοι μαζί και ο κόσμος μαζί, θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Το ματς όμως είναι πρόκληση και για την Μέταλιστ, γι'΄αυτό εμείς θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε".

Παπαδόπουλος: "Είναι δύο διαφορετικά ματς."

"Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Η Μέταλιστ είναι επιθετική ομάδα και εκτός έδρας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, να κάνουμε ό,τι κάνουμε σ' όλα τα ματς και να πάρουμε την πρόκριση, που θέλουμε όλοι μας".

Για τις ομοιότητες σε σχέση με την Ρουμπίν Καζάν: "Είναι δύο διαφορετικά ματς. Στο πρώτο ματς παίξαμε σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο και με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Είναι 90 λεπτά που θα κρίνουν την πρόκριση. Πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο ματς, να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που παίζουμε όλο αυτό τον καιρό".

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κρατήσει το μηδέν στην εστία του: "Είναι σημαντικό ότι δεν δεχόμαστε γκολ. Δεν αφορά εμένα, αλλά όλα τα παιδιά γιατί όλοι παίζουμε άμυνα και επίθεση κι αυτό δείχνει πως η ομάδα έχει ισορροπία. Αυτό που θα κάνουμε εμείς είναι το παιχνίδι μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό".

Για το αν έχει αλλάξει η ευρωπαϊκή νοοτροπία του Ολυμπιακού: "Έχουν γίνει βήματα προόδου. Η φιλοσοφία του Βαλβέρδε αρμόζει στον Ολυμπιακό. Σ' όλα τα ματς παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, άσχετα με το αποτέλεσμα. Το σημαντικότερο είναι πως με όποιον αντίπαλο και να έχουμε παίζουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο που αρέσει στον κόσμο. Αυτό κάνουμε σ' όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί να μην παίρναμε τα αποτελέσματα, αλλά πάντα η ομάδα παίζει όπως αρμόζει στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες".

Για τον Τάισον: "Είναι καλός ποδοσφαιριστής με ταχύτητα και καλή τεχνική, αλλά θα πρέπει να γίνει συνολική η προσπάθεια, όχι μόνο από μένα. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σ' ένα παίκτη γιατί η Μέταλιστ έχει πολλούς καλούς παίκτες".

Για το πόσο εύκολο είναι να μην σκεφτούν αύριο τον ΠΑΟ: " Είναι πολύ σημαντικά ματς και τα δύο. Τα θετικά που έδειξε η ομάδα είναι πως κοιτάει ένα ένα τα παιχνίδια και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν κοιτάμε τον Παναθηναϊκό και είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στο ματς με την Μέταλιστ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ